icon

Máme doma nezaočkované dieťa?

adel22
14. feb 2013

Takúto diskusiu som tu ešte nenašla a keďže aj ja patrím k tým, čo doma má neočkované dieťatko, zaujímajú ma aj Vaše skúsenosti. Poprosím -nerozoberať tu či dieťa dať očkovať a či nie, čo ak nedám- kto ma môže sankcionovať a pod.- pre tých sú určené iné diskusie...názov tejto hovorí sám za seba, kto by sem mal prispievať. Ďakujem vopred za všetky príspevky a teším sa na vaše príbehy🙂

Veľa zdravíčka prajem všetkým detičkám! 😉

adel22
autor
20. feb 2013

@jazmina83 No vidis...a niekto ani nevie, ze proti comu vsetkemu sa ockuje! Obdivujem ludi, co sa snazia aspon ziskat info...nech uz sa rozhodnu akokolvek🙂

Aj moj manzel ma v tomto podporuje...v podstate na vela veci mame rovnaky nazor a ak aj nie, snazime sa diskutovat a najst kompromis🙂

Ako sa inak maju vase deturence? Vsetci zdravi?

irenkask
22. feb 2013

@jazmina83 Toto si prečítaj a budeš rada že si neočkovala. Moja vnučka má krv 0Rh pozitív a dostala po druhej hexe rakovinu.

http://zdravi.e15.cz/clanek/mlada-fronta-zdravo...

brumka111
13. mar 2013

@awalancha3 no, len kde ich dostat, ked su vsetky deti v mojom okolo ockovanie na mmr...od kedy je vhodne, aby dieta dostalo jednu ochoreni MMR?

brumka111
13. mar 2013

@awalancha3 prosim ta, to obilie pridavas do ovocia v surovom stave, ci to varis? 🙂

awalancha3
13. mar 2013

@brumka111 ......ak moja mala nechyti ziadnu z tych chorob, tak ako 15 rocnu ju dam zaockovat na rubeolu- jednotlivou vakcinou ako samoplatca...A to ovocie... je surove a surove je aj obilie......varene ovocie, to este mala tusim v zivote nejedla.... 😉

brumka111
13. mar 2013

@awalancha3 myslela som to obilie, ci je v surovom stave..kedze napr aj ovos sa bezne tepelne upravuje a pridava ako sucast jedla...

awalancha3
14. mar 2013

@brumka111 ...ja kupujem za studena lisovane ovsene vlocky, alebo obilninove vlocky.......lahsie sa to potom melie. Ale keby aj tie obiloviny- prosove vlocky, spaldove, jacmenne, pohankove, razne boli lisovane za horuca, tak este vzdy maju nepomerne viac zivin, ako keby sa nasledne zase tepelne upravovali a uplne to zrno rozlozilo.....

adel22
autor
15. mar 2013

Ahojte babule, ako sa vam dari s detickami?

adel22
autor
22. mar 2013

Baby a co keby sme si vytvorili dotaznik a kazda z nas by ho vyplnila....mozno by nam vysli celkom zaujimave vysledky....myslim teda v suvislosti so zdravim nasich deticiek. Hmmm, musim sa nad tym zamysliet este🙂

libad
10. apr 2013

@adel22 U nas to skor priatel bol proti ockovaniu,ja som si toho tiez vela precitala na internete len ked sa to dozvedela moja mama tak som bola vselico len nie matka.Stale mi vravi ze keby to bolo take skodlive tak by to detom hádam nedavali ona si mysli ze co lekari a co je v televizii je vsetko pravda.

adel22
autor
10. apr 2013

@libad Stale plati moja zasada- je to vec rodicov, inde o tom netreba nikomu hovorit, zbytocne nas ostatni oberaju o energiu, ktoru stracame vysvetlovanim.......

libad
10. apr 2013

@adel22 Ved to ze ja som to nechcela povedat,ale povedal to niekto iny a bola to nasa sestra ktorej chodime k lekarke oni za dobre s mojou mamou a tak si myslela ze to tiez vie tak sa preriekla,bohuzial.

samkova
10. apr 2013

babule co hovorite proti ockovaniu pneumokokom??????ste za alebo proti?

adel22
autor
10. apr 2013

@samkova Bohuzial....nie som zastanca ziadneho ockovania, cize ani proti pneumokokom :(

adel22
autor
14. apr 2013

AKo samate babule? A otazocka- ako dlho ste plne dojcili/ dojcili svoje ratolesti? To ma urcite tiez vyrazny poztivny vplyv na imunitu, hm?
Pekny vecer

tulak
10. máj 2013

http://www.magnificat.sk/2011/02/budu-vrazdit-i... Medvedev sa potom chytil za hlavu a v Rusku je uz ockovanie deti zrusene. Casopis Zdravie /majove cislo/ prave tuto vakcinu propaguje.

http://www.slobodavockovani.sk/news/kde-su-ake-... V Rusku uz ock. nie je.
Je smutne, ze Vy este detom jedy doprajete.
Pozrite facebook casopisu Dieta. Aj casopis Dieta.

jazmina83
20. máj 2013

@adel22 Ahoj, malo sa sem prispieva vsak? cim je dieta vacsie,tym menej casu 😀
ja som kojila maleho 18 mesiacov,chcela som viac ale sam sa odstavil, vplyv na imunitu? zatial klop klop nebral ATB, ziadne choroby, mal troska znizenu sliznicnu imunitu minule,ale dostal rakytnik a je OK.

A inak,tiez som toho nazoru,ze je lepsie o neockovanom dietati nehovorit nikomu v rodine,je to vec medzi vami a partnerom,je lepsie mlcat a niekedy som az sokovana,ked sa v okoli dozviem o dalsich rodicoch/znamych co neockuju a sa mame s kym o tejto teme porozpravat.

Prave robim bio ( lebo sa nezbieral popri ceste :D ) bazovy sirup so steviou a trstinovym cukrom, mam uz 5l ale inak je fantasticky 😝 ale tusim najdrahsi sirup co som vyrobila 😀

jazmina83
20. máj 2013

@tulak tusim je toto prispevok na zlom mieste, tu deti neockujeme,cize do nich jedy nepchame 😀

adel22
autor
22. máj 2013

@jazmina83 A mas skutocnu steviu? lebo sa predavaju aj sladisla s extraktom stevie. ta cena je potom vyrazne nizsia....ja mam doma rastlinku a striham ju, aby bola hruba a listy potom susim a drvim, ale mam aj prasok taky maly za skoro 20eur, uz som aj jeden kolac s tym piekla a dalo sa....na bazu sa aj ja chystam, len nam tu este nekvitne....malu dam do nosica a pojdeme si natrhat🙂

Musis pravidelne ozivovat tuto temu! 🙂

angy29
26. máj 2013

No tak teraz uplne nahodu som nasla velmi zaujimavu temu (ockovanie) hladala som recept na bio bazovy sirup. Som prekvapena a zaroven ma to tesi ,ze vas , teraz uz nas je tu tolko . Som proti ockovaniu a som ticho ale my to mame v robine uy neockujem . Ja som svojho syna kojila 3roky je to zdravy chlapcek vdaka Bohu. uz je aj par mesiacov vegan a citem sa super aj moj syn

adel22
autor
30. máj 2013

@angy29 Ahoj,tesi nas tvoj pripsevok a aj zdravie a spokojnost tvojej rodiny🙂
bazovy sirup pojdem robit aj ja, len nam tu este nekvitne baza /Nemecko/...BIO? cize nejaky trstinovy cukor a stava z citrona:? moze byt!
A dokedy si plne dojcila ak sa smiem spytat? my budeme mat pol rooka v utorok a este neprikrmujem, myslim si, ze nic lepsie ako mlieko malickej dat nemozem, nech by som aj biozeleninu varila, mliecko je mliecko🙂

bianca2
2. jún 2013

Ahojte baby.aj my sa pridavame, neockovali sme vobec.dcerka ma 16 mes a stale ju kojim.stravovali sme sa donedavna vegansky s dorazom na surovu stravu ale doktorka nas stale len niecim strasi tak sme zaradili aj vajcia domace cerstve,ja pijem kefir,dcerka nechce a zaradili sme teda aj maso na tlak doktorky,podlahla som jej kedze nas strasi rachytidou a chce malej brat krv.mala ma 11,5 kg pekne papa a pribera,sme zdravi ani sopliky,nic,tak si zmyslela doktorka rachytidny hrudnik.no neviem zkadial na to prisla,ideme k inej a potom ked by bolo treba tak vezmeme krv.ale podla mna je mala zdrava ako repa.robime si stavy,pijeme zeleny napoj,ked uz teraz varim maso tak len domace.

bianca2
2. jún 2013

Otazka na vas baby - nie je pre vas unavujuce ist hlavou proti muru? Aspin mne to tak pripada,cele to zacalo v tehu ked som odmietala ultrazvuky v kazdej poradni kedze ich bolo neurekom,potom ked clovek vyjadri svoju predstavu ako chce rodit,potom vecna debata s doktorkou o ockovani,potom tlak okolia na veganstvo,vam poviem mne to pripada ako vecny boj.ked my s manzelom hovorime pravdivo rodine aj znamym,ale uz ma to unavuje,je to nasa vec.tak len tolko moje postrehy.a ako ste rodili baby? My sme mali nadherny prirodzeny porod bez cohokolvek,cely zivot budem na ten zazrak zrodenia dcerky spominat.

adel22
autor
2. jún 2013

@bianca2 Super, to je radost, ked je dietatko zdrave🙂
Aj my pijeme stavy, dnes som vyskusala odstavit zihlavu spolu s jablkom a s mrkvou a bolo to dobre! Malu este plne dojcim, v utorok mame 6 mesiacov, ale rozmyslam, ze zacnem prikrmovat, lebo ona je uz zvedava a chcela by jest ked nas vidi🙂
Kysle mlieko aj ja zboznujem...toho sa vzdat neviem:(
Masko papame sporadicky a vajicka mam od mojej maminy, ona chova🙂

Snad bude vsetko ok, a doktorka skutocne len strasi a zbiera nejake bodiky🙂Ked ste zdrave, nic z vas nema!🙂

bianca2
2. jún 2013

@adel22 dik, si zlata,tato diskusia sa mi paci, zmyslame podobne.moj nazor na lekarov je taky, ze radsej sa um vyhybat lebo ako raz chytis cloveka uz ho nepustia.len tie ich diagnozy,je to pre mna stresujuce.moja gyn.ma v tehu strasila hypotrofiou plodu,pritom dcerka mala 3,15 kg po narodeni a to 2 tz skor,cize bola uplne v norme.potom primar mi chcel robit pomaly cisarsky tyzden pred krasnym prir.porodom,som rada ze sme to ustali.a teraz zase tato stresuje.asi mam stastie na velmi pedantnych lekarov.ohladom neockovania to je tiez neustale vykreslovanie vsetkych ich zlych skusenosti.to mate tak,male mesto a vsade som prva...

adel22
autor
3. jún 2013

@bianca2 My sme v Nemecku a tu je ockovanie dobrovolne...je pravda, ze napriek tomu sa skorej ockuje ako neockuje a preto aj lekarku zaujimal nas dovod...ale dalej to neriesi, neprehovara....respektuje!

Ja som mala nastastie kludne tehu, ziadne problemy...nebrala som ani ziadne vitaminy, ani Fe co mi stale predpisovali. skusila som melassu a ien zdroje zeleza a nejak to bolo vsetko v poriadku, porod som mala prirodzeny spolu s porodnym planom, ktory tiez viacmenej tolerovali. Odmietla som aj vitamin K po narodeni- mm mi nosil cerstve stavy do porodnice /kapusta, cvikla, mrkva/ a vsetko ok, mlieko sa rozbehlo hned, mala nikdy nemala bolenie bruska ani koliku /klop klop/ a krasne fungujeme...tak snad nam to bude tak pokracovat🙂
Niekedy treba pocuvat svoj vlastny rozum, ako nazory inych....je to tak no🙂

bianca2
3. jún 2013

@adel22 odporucam na zelezo a kopec mineralov zeleny napoj - bud vylisovat napr.zihlavu,hluchavku,datelinu,pupavu a ine alebo rozmixovat vo vode,dat odstat vo flasi do chladnicky a potom precedit.je to super na krvny obraz,normalizuje ho cisti krv.pije aj dcerka namiesto cajiku ci vody.

bubulka722
28. júl 2013

Ahojte! Starší syn 14 rokov je plne očkovaný, aj keď vtedy toho svinstva do detí toľko nepchali. Pod chvíľou nejaké sople, kašle, zápaly hrdla a pod. Vážnejšie našťastie nič.
Dcérka 2,5 roka nie je vôbec očkovaná. Pôrod úplne prirodzený bez akejkoľvek chémie, vit. K sme odmietli. Vo veku 1 roka prekonala šiestu chorobu, ktorú sme si domov doniesli z detskej ambulancie, inak mala dva krát soplík a trošku zapálené hrdlo. Horúčky 2x, nikdy nedostala antipyretikum z lekárne, len zábaly a kúpeľ. Horúčku sme zrážali nad 39,5st. Je stále kojená, zje na kilá zeleniny a ovocia, ktorú si pestujeme sami, nejeme polotovary, vajcia len domáce, na zimu sušíme bylinky napr. tento rok máme zásobu lipy, mäty, medovky, pľúcnika, šalvie, bazy čiernej, kvety podbeľu, boráka, repíka, materinej dúšky, rebríčka a myšieho chvosta. Min.týždeň som som naložila echinaceu a bielu ľaliu a zajtra budem robiť masť z nechtíka. V záhone ešte čaká stevia a po prvých mrazoch šípky. Malá sa stále mazná so psom a mačkou a celkovo miluje zvieratá a prírodu. Doteraz sme atb nemali. špine sa nevyhýbame a ovocie jeme priamo zo stromu neumyté. Cez zimu dopĺňame vit. D a C. V okolí máme len očkované deti, nonstop choré.

ywet72
28. júl 2013

ja na jednej strane neodsudzujem rodičov, ktorí očkuju lebo ono NIE SU VIDITELNE info ohladom škodlivosti vakcín - ja keby nechodim sem, tiež neviem čo je očkovanie zač pretože nie som lekár a verila som slepo lekárom

moja má hexa, mmr odmietnuté a samozrejme už som nakazila aj rodinu ktorá sa očkovala proti chrípke a tetanu a pod. tak má každý zákaz :D

dcéra bola dojčena do 8 mes potom sa sama odstavila 😒 😒 odvtedy mlieko v ustach nemala, skúšala som rôzne spôsoby krmenia ale nešlo to do nej, dávam jej makový olej na železo a vápnik pretože asi pol roka dozadu bola total mimo bledá malátna bez nálady len by spala, nasadila som makový olej a do mesiaca bola fit 🙂

snažím sa tiež zdravšie žiť aj ked dnes to ide len ťažko pokial si nedopestujete a nedochováte. Do roka nedostala žiadny cukor čo som bola za čudáčku a tyranku dieťaťa, potom som ,,vymyslela" neočkovať, potom nechodím s nou k lekárovi ked má soplíky (tuto zimu mala len 2krat inak fit) liečim to Céčkom zázvorom a inhaláciami

taktiež som čudná ked nosim stále v kabelke 2jo ponožiek pretože malej sa strašne potia nožky a ked sa niekde vyzuje v tých spotených ponožkách už aj je studená a preto dbám len na to aby mala nohy v suchu a teple aj v lete - ponožky má stále

taktiež atb nemala doteraz a po 3tej hexa mala vedlajšie účinky 😖 ☹ snažím sa jej dávat ryby často, ale mám problém do nej dať ovocie a zeleninu len ťažko, taktiež mlieko total odmieta aj ked jogurt zje - ako im dávate ovocie a zeleninu? moja si odhryzne z melona a to je tak asi všetko 😔

hrasiak
28. júl 2013

Ahojte, mame 13-mesacnu dcerku, neockovanu. Vitamin K sme nedavali, klasicky Vigantol tiez nie, zvolili sme inu formu vitaminu D (Swanson drops). ATB ziadne, teploty mala iba raz, 4 dni cez 39 C, neprislo sa na to, co to sposobilo, asi len nejaka viroza - dostala zabal, kupel, kojili sme sa kazdu hodinku (spinkala na mne), cipky dostala za tie 4 dni spolu asi 6, aj to, ked bola teplota nad 39. Do 38 C sa spravala, ako keby ani nebola chora, iba sa jej oci leskli. Na podporu imunity sme brali Echinacea Hanus. Tot vsio. Stravujeme sa vseobecne zdravo - aj ked sme masozravci a mliekari - dcerka vsak z mliecnych vyrobkov dostane sem-tam ovci alebo kozi jogurt, kravsky mala asi 2x, ostatne mliecne nic (maslo nepocitam 🙂 ). Zelenina jej zacala chutit az teraz, ale tak ona je zly papkac od zaciatku, ona je moj mliecny upir 🙂 Ovocie lubi, jahody, hrozno, banan, to uz jej ani nepucim, ale davam kusy a ona ich trha zubami ako keby to bolo pecene maso. Ale najradsej ma obilniny a teda obilnove kase. Pecivo a chlieb peciem, iba ked nestiham, tak kupim. Sladke nepapa, to papam ja 😀 teda parkrat si odtrhla z kolaca, ked bol na stole pre navstevu a bola nezastavitelna, ale inac nie. Niet nad to mat zdrave a stastne dietatko.
Co sa tyka partnera, uz ma 2 velke-dospele deti - najskor si myslel, ze vymyslam ako s plienkami (latkujeme) a eko domacnostou, ale ked som ho zasobila linkami na niekolko clankov, tak dnes je z neho vacsi odporca ockovania ako ja - teda presviedca viac ludi, co som ja uz vzdala, lebo "komu niet rady, tomu niet pomoci", a nech si kazdy rozhoduje za svoje dieta.