icon

Máme ísť so soplíkom znovu k doktorke?

11. feb 2024

Baby maly 1.5r syn dobral v piatok antibiotika.mal zapal ucha.najskor mal len lokalne antibiotika potom celkove lebo nezabrali...je nedela a on od rana prska sopel mu tece a teraz vecer uz zapchaty.
Mam s nim zase ist k dr so soplom?? Ci liecit sinupretom a pockat? Uz si pripadam jak sisi ci to je normalne toto s tymi chorobami.co by ste urobili vy?

13uzivatelka11
11. feb 2024

So soplikom sa nechodí k doktorovi, ak nemá iné ťažkosti a uško ho už neboli.

doriiis
11. feb 2024

Počkala by som dva- tri dni.Davala sinupret,veľa tekutín a vitaminy

patka06
11. feb 2024

So soplíkom, bez ďalších príznakov k lekárovi netreba ísť.
Dávaj hlavne veľa tekutín, odsávať soplíky a aj Sinupret pomôže
Pokiaľ nemá teplotu odporúčam aj prechádzky na čerstvom vzduchu, krásne uvoľnia dýchanie

autor
11. feb 2024

@13uzivatelka11
@doriiis
@patka06 ved prave ze sa tam nechcem trepat kvoli soplu a aby nechytil nieco tam horsie..usko mal v poriadku stvrtok na kontrole.vitaminy davam stale.pockam veru.mozno z toho nebude nic a sinupret mozno dam teraz kalobu a uvidi sa.
Len mi to hlava neberie 2 tyzdne sa s nim vlecie choroba.dostane antibiotika prejde jeden den a znova sopel..
Ano chodime von pokial neni teplota stale.inak teraz ma napadlo ze vcera natahoval psa aj ho pes olizoval 1x (vzdy som ich drzala od seba nas pes je chytac mys dohovie ci ich aj nenacne.. )ci by to nemohla byt aj alergia.zmolil si oci dnes cely den

patka06
11. feb 2024

ATB oslabujú imunitu, takže ľahšie chytí čokoľvek ďalšie.
Alergia by sa prejavila hneď, nie až na druhý deň a soplíky by boli stále rovnaké, riedke. Keď už so psom nie je v kontakte ustúpili by

autor
11. feb 2024

@patka06 aha tak alergia teda nie .vdaka 🙂

lulu2014
12. feb 2024

Moze to byt kludne alergia. Tym ze je pekne pocasie uz sa niektore alergo stromy zobudzaju. Ale taktiez to moze byt aj ina alergia. Je toho velmi vela.
Ale to uvidis ako bude dalej. Drzim palce nech nie je. A budte fit! 😊🍀

autor
12. feb 2024

@lulu2014 dakujem 😊

enoula
12. feb 2024

Ak mate inhalator, skuste aj ten, aspon na chvilku par krat za den. A hlavne sople von, nech mu to usko opat nechyti.
Kaloba u nas asi nikdy nezabrala, ale striedame s echinaceou kvapky pre deti. Zvysit davky vit.D a probiotiká este tiez stale davat, aj po dobrati antibiotik.

autor
12. feb 2024

@enoula ano dnes uz inhaloval vincentku.dala som sinupret.probiotika davam stale aj vitaminy

bamboocha14
12. feb 2024

Moj názor, ak sa Vám to nepozdáva ja by som na vašom mieste išla. Moja skúsenosť, dcéra mala soplik, o týždeň znova preslo ju to a o týždeň znova ,išla som k doktorke stým nech spraví výter z nosa lebo sa jej stále vracajú sople. Spravila a vyšiel nejaký kok... a kym boli vysledky hotové mala plakala ze ju uško boli. Ako ja nechcem strašiť ale niekedy je lepšie ísť aj so soplikom k Dr.

autor
12. feb 2024

@bamboocha14 on mal predtym lokalne pamykon.o tyzden augumentin.preto som ostala ze cooo zase nadcha.po 1 dni od antibiotik.ak sa nezlepsi pojdem k dr jasne

bamboocha14
13. feb 2024

Tak augementin je aj na takýchto bacilov , moja mala pamycon a ten jej nezabral. S tými chorobami je ťažko, my sme pred týždňom dobrali antibiotika a už je zase chorá. Veľa krát sa to stane ze sa to vracia. Držím palce a prajem rýchle uzdravenie.