Máme ísť so synom na pohotovosť?

29. júl 2022

Ahojte, vcera mi 15m syncek spapal jednu velku broskynu a rizoto a vecer z nicoho nic mi zacal plakat od bolesti, mal aj nafuknute brusko, citili sme z jeho ust aceton, a mal aj teploty. Strasne aj slinta uz cca 2 tyzdne. Dala som mu nurofen, o 4h paralen cipky, lebo mal teploty este, dostal mlieko, lebo vecer uz nemal ani veceru, a vyvracal mi vsetko v noci. Dnes rano ma teploty opat, dala som nurofen, teraz mi mlieko nevyvracal, zatial nekakal, a naladu ma uz ovela lepsiu, uz sa smeje, tesi sa. Aceton uz necitime. Ide o to, ze sme 500km od nasej obvodnej, sme u rodicov, a neviem, ci neurobim viac skody, ak ho zoberiem na pohotovost medzi chorymi......

Neviem vobec co mam robit. Mama ma dobre vystrasila s tym acetonom, ze potrebuje urcite antibiotika a ze urcite ma zapal.......

vani190493
29. júl 2022

Ja chodím, iba ak znovu dostane teplotu

autor
29. júl 2022

Este pridam, v marci ho operovali na slabinovy pruh. Brali mu krv 2x a vsetko bolo v poriadku.

kacena4
29. júl 2022

aceton z ust neznamena atb. skor mal vysoky cukor, ak bude ok staci to riesit az s pediatrickou doma, ak sa bude zhorsovat urcite by som zasla sa ukazat ale hlavne na pohotovost sa nechodi s dlhodobym problemov ale s akutnym stavom

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mirkava
29. júl 2022

Dosť pije? Ja som ustrachana mamina, asi by som išla.

vani190493
29. júl 2022

Teplota vám ešte môžem vybehnúť podvečer a ak bude potom by som išla na pohotovosť. Treba, aby veľa pil. 😉

autor
29. júl 2022

@kacena4 zeby z tej velkej broskyne?

autor
29. júl 2022

@mirkava
@vani190493 ano ano, pije vela chvala Bohu 🙏🏼

mirkava
29. júl 2022

Ale asi ak na pohotovosť, počkala by som. Jedol už broskyne? Asi áno, napadlo mi že nejaká alergia alebo intolerancia...

viestta
29. júl 2022

Akýkoľvek pediater vás vyšetrí ako neodkladne starostlivosť, nemusíte čakať kým otvoria pohotovost

venividivikinka
29. júl 2022

ja mam velmi zle skusenosti s pohotovostou, aktualne davam dokopy syna, ktoremu zle nasadili lieky na pohotovosti pri beznom viruse, zle nastavili a nevhodne vybrali antibiotika, ktore mu tak oslabili imunitu, ze teraz mame omnoho vacsi problem. velmi lutujem, ze sme tam sli, ale nasa dr mala dovolenku a zastupovanie mala len po telefone, a synovi sa stav par dni skor zhorsoval.

moje pravidlo je, ze ak nejde o zivotohrozujuci stav (nieco zlomene, pripadne nevies do dietata dostat jedlo ani tekutiny, alebo vysokanska teplota, ktoru nedokazes zrazit a pod), tak idem k dr len ak sa to do troch dni vobec nezlepsuje. teplota, kt dokazem zrazit, zvracanie, ktore prejde a dieta nasledne prijima teplotu a pod., to mi do tejto kategorie nespada. inak v takych pripadoch, ze sme na dovolenke, zvyknem zavolat nasej obvodnej pediatricke, ona super poradi, pochopi aj cez telefon.

diewcatqoo
29. júl 2022

A aku vysoku teplotu mal, resp. ma? Ak uz nezvracia a nema vysoke horucky, pockala by som a k lekarovi by som nesla. Ak by mal vysoku horucku, ktoru sa nedari zrazit, sla by som k lekarovi. Ak ste daleko od svojho obvodneho, obvolala by som pediatrov v okoli, nejaky by vas vziat mal.

autor
29. júl 2022

@mirkava
@viestta
@venividivikinka
@diewcatqoo volala som nasej sestricke, a povedala, ze pravdepodobne si pokazil zaludok, kedze na broskynu nie je zvyknuty. A ze mu nemam davat lucku, ale nejaku detsku mineralku napriklad drobcek, a dietne jedlo. A fakt mu bolelo velmi brusko vcera. Neustale aj prdkal... V zadku som v noci namerala 38,7. Dnes rano mal 38,5 v zadku. Pred odcitanim.

Zatial nekakal. Naladu ma reraz fajn, nema teplotu. Dala som ten nurofen, tak cakam... V noci som musela dat este aj paralen cipok okrem nurofenu, lebo mu teplota vyskocila.

autor
29. júl 2022

@diewcatqoo v noci mi vyvracal inak mlieko so slinami.

oblecenie99
29. júl 2022

AK už nemá teplotu a vyzerá byť v pohode, tak počkajte s pohotovosťou. Resp. ak máš z toho veľmi zlý pocit, tak zavolať pediatrovi (hociktorému), ktorý je blízko.
V noci či nadránom mu ešte teplota môže vybehnúť, kontroluj aj v noci priebežne. My sme tak skončili minulý rok na pohotovosti, predtým hnačkoval, a zrazu nadránom mu vybehla teplota a vtedy som už nečakala, lebo sa to už ťahalo pár dní s hnačkami, doktorka na dovolenke a zastupujúca ho prijala až keď som urgovala opätovne a doslova ku nej išla s chorým dieťaťom. Náš najväčší problém bola ale dehydratácia! lebo okrem toho, že hnačkoval, nechcel piť. Držala som ho nad vodou ako tak kulíšekom a enhydrolom, ale to nestačilo. Ibaže po pohotovosti sme logicky skončili na infúzkach v nemocnici, kde chytil zlatého stafylokoka :/
Čiže ho kontroluj, meraj teplotu, sleduj a najmä hydratuj - ja by som mu skúsila podávať aj ten kulíšek (je hnusný), aspoň pár dní, z prevencie. Sleduj plienky, či sú dosť mokré stále. Keď by zvracal, poraď sa s nejakým pediatrom, ale vtedy sa odporúča pár dní (2, 3) držať diétu, sucháre, varená mrkva, možno zemiaky, banány, čučoriedky.. neviem, ako to je s mliekom, mliečne sa neodporúča vtedy ale netuším, ako je na tom UM - náš ho už v tom čase totiž nepil. Ale obyčajné mlieko by som mu teraz nedávala, ani nič mliečne, môže sa mu to zhoršiť a budete na začiatku. Držte sa, snáď sa tej pohotovosti vyhnete.

h2
29. júl 2022

Ahoj, chytil nejaký vírus, teraz je toho veľa. Aj môj syn to aktuálne má, v stredu nad ránom ho to chytilo, veľmi veľa zvracal a pritom nejedol nič, z čoho by mu bolo zle (jedli sme to isté a nám nič nie je). Zvracal len v tú stredu dopoludnia, ale ešte doteraz má zvýšenú teplotu. Neboj, prejde ho to. Na pohotovosť by som išla jedine, že by bol dehydrovaný. Treba mu dávať po troške piť vodu, prípadne čierny čaj bez cukru. Mlieko nie.

autor
29. júl 2022

@oblecenie99
@h2 kocky, uz mi aj kakal. Bol normalny, tvrdsi aky byva. Ale brusko ho este bolelo, aj si poprdkal....

autor
29. júl 2022

@oblecenie99
@h2 dakujem vam mimochodom ❤️ vodicku pije, sipkovy caj mi pit nejak nechce. Zatial teplotu nema 🙏🏼 o 7:20 som mu dala nurofen naposledy.