icon

Máme nárok na preplatenie ortopedickej obuvi?

lenka_2611
20. aug 2024

Dobrý deň. Chcem sa opýtať, syn aj dcérka majú ploche nohy. Mame aj papier s touto diagnózou od ortopeda. Chcem sa opýtať mame nárok na preplatenie obuvi aspoň raz ročne? Viem že niečo take existuje, lenže nás ortopéd mi nejak nechcel v tomto extra poradiť. Preto ideme v piatok k inému. Ale chcem už byt pripravená na to…
Navyše deti majú širšie nohy…kúpiť ortopedicku obuv na širšiu nohu je problém. Preto to väčšinou riešime barefoot topánkami s ortopedickou vložkou.
Najorv deti nosili barefoot ale syn nechce nosiť takú obuv. Že sa mu zle v nej chodi…najradšej chodi v ortopedickych

pribinak
20. aug 2024

@lenka_2611 ak má ploche nohy tak jasne že barefoot nechce, musí ho v tom bolieť nohy
Syn mal ploche, ale cvičili sme, masirovali a veľmi sa to zlepšilo
Mal vložky do topánok robené na mieru a na mieru robené sandálky
Nosil ich do skolky a bolo všetko fajn

katkasmacka
20. aug 2024

Ahoj, my sme teraz riesili podobne, syn potrebuje ortopedicke vlozky. Dr. Nam dal recept na vlozky aj topanky robene na mieru - za vlozky sme platili 7eur(bez receptu by to bolo 50eur) a za boty na mieru 20eur. Ze mame na to narok 2krat do roka ak sa nemylim.

kacena4
20. aug 2024

ano ak je na to dg. tak 2x do roka topanky a 2x vlozky pre deti do 18r.

lenka_2611
autor
20. aug 2024

@pribinak cvicime, chodíme k fyzio.🙂 Pýtala som sa na topanky.

lenka_2611
autor
20. aug 2024

@katkasmacka
@kacena4 ďakujem žienky. A je jedno na aký typ obuvi ma nárok? Myslím sandálky, prechodne topanky alebo tenisky

evka_29
20. aug 2024

@lenka_2611 Dobrý deň áno mate nárok na ortopedicku obuv aj vložky 2x do roka deťom do 18 r. Len si ju musíte dať predpísať ortopédom. Pracujem v zdravotníckych potrebách a my klientom dávame vždy leták aby si vybrali typ obuvi ( sandále, zimné, papučky, tenisky).

kacena4
20. aug 2024

@lenka_2611 zvolite si sami spolu s dr co chcete

lenka_2611
autor
20. aug 2024

@evka_29
@kacena4 ďakujem vám žienky. V piatok budem pýtať hádam tento ortopéd bude ochotnejší ako ten predtým 🙂

lucka1022
28. feb 2025

@evka_29 dobrý deň prosimvas a môže napísať ortopedicku obuv aj rehabikitacny lekar ?

evka_29
28. feb 2025

@lucka1022 áno môže

lucka1022
28. feb 2025

@evka_29 ďakujem za odpoved