Ortopedické topánky

andrea_ff
13. aug 2021

Dobry den.
Chcela by som sa opytat, kto ma od ortopeda predpisane topanky pre deti o skusenosti.🙏
Moj syn ma 4 roky a 2x rocne ma narok na ortopedicku obuv robenu na mieru na fixaciu clenkov, lebo mu padaju dnu a aj ma plochu nohu.
2x rocne cez poistovnu budem teda riesit sandale, ktore pouziva najma v skolke, ako prezuvky. Ide mi o to, aby v nich stravil prevaznu cast dna.
Lenze co dalej? Ma aj korytkove vlozky, ale mam problem, do akych topanok ich dat?
Clenkove topanky, co sme mali od Protetika aj Fare sa mi zdaju nepostacujuce.
Ake topanky su pevne v oblasti paty?
Zvazujem mu dat vyrobit ortopedicke topanky (jarne/jesenne) na mieru. Vo firme Neoprot mi vraveli, ze ako samoplatca to bude cca 160eur.
Preto sa pytam, mamicky, co mate deti s problemovymi nozickami...ako riesite obuv?

Ps: nemam zaujem o Barefoot, takze to mi tu ani nepiste. Aj ja som sa nechala do toho zatiahnut a synov problem sa iba prehlbil. Barefoot je fantasticky na travu, strk a piesok....ale absolutna blbost na tvrde podlahy....takze ani doma na boso...ani na asfalte 🤦‍♀️

dakujem 💕

stanulienkat
13. aug 2021

Skus Podotech.

lenull103
13. aug 2021

@andrea_ff sama mám presne rovnaký problém,synovi sa dokonca práva nôžky vytáča do strany..tiež mame stále na predpis papučky..teraz som objavila Memo shoes topánky,napr KIDO centrum ich predáva,stoja aj s vložkou cca 60-80€..sú super,vyššie,pevný členok aj klenba 👌akurát mame objednané už 3…ale hľadám ešte ďalšiu alternatívu,na prestriedanie

petamada
14. aug 2021

My sme mali na mieru topanky od 4 rokov do 4tej triedy + vlozky, teraz len vlozky, ma 11a ziadne zlepsenie, teda jedna noha sa jej napravila druha nie, a to ma dokonca aj ortezy na cele nohy..neviem co bude a ako bude :/ a to sme sa snazili vsetko dodrziavat.

andrea_ff
autor
14. aug 2021

@petamada juj...tohoto sa aj ja bojim....ze aj tak nepomoze. Moj ma padnute clenky a plochu nohu. A dam mu urobit topanky na mieru.
Kolko ste platili za topanky?

petamada
15. aug 2021

@andrea_ff topanky 1x rocne cca 29€ doplatok na mieru, a vlozky 2x rocne, doplatok 3,99€ ortezy bez doplatku..aj teraz cakame na nove ortezy, to ma od zadku po clenok..tiez ploche nohy a padnuty jeden clenok, a koleno posunute o 7mm..

08monika08
Autor odpoveď zmazal
Zobraz