Máme podozrenie na laryngitídu. Treba ísť na pohotovosť?
Pytam sa lebo nechcem byt ako somar vo vyzera, ze zneuziva pohotovost.
Mala 3r je soplava od minuleho tyzdna, vcera sa to zhorsilo, rozumej sopel zhustol a zozelenel. Dnes rano mala teplotu 37,7... a drzi sama bez liekov do 38. Tak som to este nechala tak, ze uvidime zajtra. Lenze na obedny spanok zacala chrcat, zle sa jej dychalo, zobudila sa s chrchlavym hlasom. Dala som fenisil, a googlim kde a o ktorej otvaraju pohotovost. Myslim si, ze ma laryngitidu, a co ja si pamatam, tak ma aj sanitka niesla v noci... a teda sa chcem vyhnut panike o pol noci s dusiacim sa dietatom.
Ale ako citam prispevky, tak neviem ci ist ci neist 🫣 zaberie jej ten fenistil, ci radsej si ist aj pre cipky do zalohy?
u zso zelenym soplom si mala ist rano po tyzdny choroby k lekarke.. podla mna to vobec nemusi byt laryngitida, ale to bez dr aj tak nezistis. Dietatu podla mna zatekaju tie hlieny a z toho chrci, aj zle dycha...
Tiež si myslím, že má zatečené hlieny, Čo si jej doteraz dávala okrem Fenistilu?
Potrebuje vyčistiť dýchacie cesty, vykašľať hlieny.
Na pohotovosť by som s týmto nešla.
@simca06022011 *po tyzdni...🤒
Ja by som teda urcite nesla. S kaslom a soplami v pohode vydrzite do zajtra k pediatricke. Ako uz bolo pisane, zatekaju jej hlieny a to ju drazdi na kasel.
Sla by som len v pripade, ze by mala nahle neustupujuce horucky alebo by sa dusila (realne mala problem s dychanim) z kasla.
Noci su chladne, ked sa jej bude tazko dychat, tak von s nou alebo aspon k oknu, aby chladny vzduch stiahol opuch, zbytocne je behat na pohotovost, da sa to zvladnut aj doma...slova nasej detskej...zajtra k detskej a moze vam dat tusim Prednison sa dava v pripade zachvatu a nudze. U nas boli nojhorsie tak 2 noci, najmladsi ju maval od 1,5r a vzdy okno alebo ist von pomohlo.
My sme si tymto so synom presli uz veeeelakrat. Akonahle zacne kaslat z hlienov a zacne mat zachripnuty hlas, viem, ze noc bude dlha. Cez den davam nejake vykasliavatko - Solmucol (posledna davka najneskor o 17:00), Kalciovy sirup - ten je vyborny na hlasivky, a na noc Fenistil a Stoptussin. Spime v lete pri otvorenom okne, v zime pri mikrovetrani, ak zacne mat zachvat kasla, okno otvorim. Vankuse nakopim, aby spal vo vyvysenej polohe. Vzduch v izbe je fajn aj zvlhcit. V chladnicke mame vzdy pre istotu Prednison, ak by bol zachvat extra silny. Zatial nebolo potrebne ist na pohotovost ale napr. svagrovci museli raz volat sanitku co sa chalanisko az dusil. Najhorsia byva 2.noc. Takze by som Ti odporucila hned zajtra pytat doktorku recept na Prednison. Ten vie pekne rychlo pomoct. Na pohotovost by som nesla.
Doteraz som riesila len soplik, preplachujeme nos niekolkokrat do dna, plus sprej, plus probio na nos. Sinupret 3x za den. Inhaluje vincentku.
V nedelu to vyzeralo, ze uz bude dobre.
Nic som jej nedavala, ona ani nekaslala. Len zrazu zachripla. Ona ani nekasle. Len tazko dycha. Tak som jej dala to co mam doma, fenistil.
Ja nejdem riesit soplik, ale tazke dychanie a zachripnutie.
Spime pri mikro vetracke, mame aj zvlhcovac v spalni. Toto nie je prvy soplik ani prva choroba. Ja nepanikarim, ze jezis mala ma soplik, u mna blika kontrolka, ze tazko dycha.
Tyzden neliečený soplík hmmmm 🤔🤔🤔
ja by som sla...prinajhorsom vas poslu prec...ak budete mat stastie a malo ludi tam bude, tak sa jej povenuju (moja skusenost, zalezi ale asi aj na pohotovosti a ludoch)...ked nemas dobry pocit, ries...ja som prv zavolala a tak som sla, ked mi povedali, ze ok, pridte
@dadka1997 dole mam komentar ako "neliecim" soplik
Nepreplachuj nos ak má dieťa akútnu fázu ochorenia
A skúsila si dýchanie studeného vzduchu? Normálne tak,že otvoríš okno a dieťa zababušené dáš dýchať k nemu. Poprípade na balkón, von. Mikrovetranie nepomôže. Lebo to je prvá pomoc a nikde to nespomínaš
@dzescebuly teraz uz nepreplachujem ked sa to zmenilo.
@domka222 ano boli sme aj vonku, naobliekala som nas a sli sme. Ja sama som mala laryngitidy, doteraz si pamatam ako ma klepalo pri otvorenych dverach v deke...
To mikrovetranie bola reakcia na komentar, lebo mam pocit, ze zeny si myslia, ze ja tu tyzden pozeram ako malej tecie z nosa a vobec s tym nic nerobim... malej v nedelu uz soplik ustupoval. Proste sa nieco zmenilo.. rano to nevyzeralo na lekara, poobede uz ano...
bola som na pohotovosti, vysvetlila situaciu, dali nam cipky, keby nieco. Uz ideme spat. S otvorenou vetrackou, zapnutym zvlhcovacom, pripravene na cokolvek co noc prinesie. Ja aj bez stresu, "co ak".

Ja by som išla. Predpíše aspoň kortikoidy.