Mamičky autistov
Ahojte mame jedného doma. Teraz si to tak spájam. Aj vaše bábätká od 7 mesiaca sa báli cudzich ľudí a plakali pri cudzích ľuďoch?
to ma 7 mesiacov a je autista.
@alickapusinka nie má 3 a pol ale teraz si to tak spájam, že plakal od cudzich ľudí, či aj toto je znak autizmu
Moj nie. Nikoho neriesil, nevsimal si nikoho.. kazdy je iny
Nie vobec, mal ludi uplne na haku. Dolezite bolo ze mu niekto pokryl jeho potreby, ci som to bola ja, muz, suseda alebo cvicena opica mu bolo uplne jedno. Vlastne snad az do 3-4 rokov som si myslela ze ani nevie ze sme jeho rodicia. Cudzi ludia mu aj vtedy vadili len preto ze nevedeli citat jeho prejavy a okamzite a spravne reagovat. Podla mna ai pri autistoch je to rozne a kazdy z nich je hlavne dieta. Co si ale pamatam uz v nizkom veku ze syn neplakal, on vrieskal a vzdy koli veciam pre kt bezne deti neplacu a naopak veci co bezne detom vadia akoby nevnimal
Vôbec sa nebal cudzích ľudí, popravde, boli mu ukradnutí a nevšímal si ich, rovnako tak vedel prehliadnuť aj mňa, mamu.
Môj hej 😂 do roka nechcel nikde chodit, ale už ma 6 a je ok bolo to také obdobie
Nie moja skusenost ale kamosky, ludi sa nebal ale cudzich novych priestorov ano
Tak toto nie je určite príznak. Moj syn sa nikdy nebál nikoho, fakt nikoho. Doteraz je veľmi spoločensky a ukecaný. Dcérka sa od narodenia do cca roka bála uplne vsetkych, vrátane starych rodičov. Teraz ma rok a tri mesiace a stale je utiahnutia, ked sa jej cudzi prihovorí. Starych rodičov sa uz nebojí, ale na ruky nechce ist k nikomu len k nam rodičom. A je zdravá a mudra, vela mi rozumie a zacina rozrpravat, preto si myslim, ze strach s cudzích ľudí nesúvisí s autizmom.
Môj syn má PAS a áno, plakal. A plakal aj pri ľuďoch, ktorých poznal - keď prišli na návštevu starí rodičia, tety a takisto plakal, aj keď sme prišli na návštevu k nim. Trvalo to približne do jeho 3 a pol roka.
Toto konkretne vobec nemusi byt priznak. Ja som bola taketo babatko a nie som autistka.
Tak toto nie je určite príznak. Moj syn sa nikdy nebál nikoho, fakt nikoho. Doteraz je veľmi spoločensky a ukecaný. Dcérka sa od narodenia do cca roka bála uplne vsetkych, vrátane starych rodičov. Teraz ma rok a tri mesiace a stale je utiahnutia, ked sa jej cudzi prihovorí. Starych rodičov sa uz nebojí, ale na ruky nechce ist k nikomu len k nam rodičom. A je zdravá a mudra, vela mi rozumie a zacina rozrpravat, preto si myslim, ze strach s cudzích ľudí nesúvisí s autizmom.
@kvadrinkaaa presne aj ja. Mame video zo sestrinej svadby a ja na nej len mama mama aj pri vlastnej babke som plakala.. autizmus nemám diagnostikovaný
Má očný kontakt?

to ma 7 mesiacov a je autista.