icon

Mastocytóza. Podeľte sa so skúsenosťami

katarinagk
9. sep 2009

Maminky, prosim, mate niektora skusenosti s takouto diagnozou? Akym sposobom Vam ju diagnostikovali? Ako sa prejavuje? Je pravidlom, ze dieta sa dostane vplyvom zvyseneho histaminu do soku, sfialovie.... ???? Prosim, ak niektora mate skusenosti, podelte sa s nimi................Za odpovede dakujem

Strana
z50
kamilaslukova
21. feb 2025

@lucka527 prosim Vas nahodou ten zoznam "zakazanych" liekov by ste mi nevedeli poslat? Ja mam jeden iba z internetu,toho sa drzim,ale napr o lidokaine som nevedela a teraz som ho davala malemu na bolave usko v kvapkach. U nas totiz ani nasa pediatricka nevie,vzdy ked mu predpisuje atb,alebo sirupy na kasel,tak jej ja ukazujem z mobilu ten zoznam liekov,ktory sa nesmie🙈smutne,ale je to tak. To iste na pohotovosti,alebo aj ked sme boli hospotalizovani,lekari vobec nevedia,ktore lieky su nevhodne pri masto a histamine a len ja im hovorim,ze toto nie,toto nie😔takze ak mate nejaky zoznam,tak by mi velmi pomohol🙏🏻dakujem☺️

babenka1984
21. feb 2025

@limetka713 a mozem vediet kde take testy urobili a od kolko rokov su mozne?

babenka1984
21. feb 2025

@kamilaslukova mali ked si rozbil ustaasi ako 4r sli sme na pohotovost a tam teda ze mu to idu zasit a ze pichnu lidokain, hned som informovala o masto tak najprv sli vnutrozilovo pochnut nejake antihistamikum co sa nepodarilo, tak nal dali liek myslim ze ditiaden a 2h sme museli pockat a potom mu pichla ten umrtvovak aby mu to zasila

limetka713
21. feb 2025

@babenka1984 normalne u alergologa, vzali mu krv a zistovali ci je alergicky na tieto latky. Alergolog mi povedal,ze ked vysli uplne negativne tak je uplne minimalna sanca, ze reakcia na tieto latky este niekedy vypukne. Mal 6 rokov ked mu robili tie testy.

sidonia29
27. mar 2025

@mis_ka Dobrý deň keďže viem ake su zufale stavi a žitie stouto chorobou napíšem vám aj ja moj syn to ma od malička tieš nevedeli čo to je lekari študovali v knihach moj syn to ma na chrbte na lopatke kožna lekarka aj napriek tomu že nevedela čo to ma nas posielala na zakrok toho nalezu obvinovala ma že ja som na vine že malinki mal obmedzenia levo som nesuhlasila z octranenim nalezu potom som suhlasila ale syn dostal vysoke teploty tak nas nevzali čo kožnu lekarku mrzelo a stale opakovane ma toam snim posiela no pošťastilo sa nam byvali mal znamosť tak sme to riešili tak prišla docentka ta ho len pohladila po chrbte a povedala mate to od boha že vaš syn v deň zakroku dostal teploty to ložisko sa nesmie porušiť niak ani odctranit nezanedbavala som si dieťa vôbec bala som sa no ona nas poslala ďalej od tej dotyčnej kozbej lekarki sme odišli sme nezniesla som to že ma lekar obvinil stoho čo som nepoznala našla som ineho dermatologa keď bol malinki robili mu na hematologii krvne odberi upozornili ma na to že može ist o rakovinu potom biopsia toho nalezu tak tieš sono brušnych organou a takto sme boli do 7r.potom neustale som počuvala ako mu to zmizne ale ma už 14r.a stale nič ale každy rok mu robia odber krvi seriovej tryptázy chodime na kontroly a tieš uživa lieki masť a tak no po tolkych rokou stale su reaktory ktore vyvolaju v ňom reakcie aj take ako krvave prasklinki po celom tele alebo aj v očiach a vtedy nejde do školy je doma ale zvykli sme si dufam že vam to pomôže

samanta36
27. mar 2025

@sidonia29 ahoj ako to že môže ísť o rakovinu?

anna284
9. apr 2025

@simonka_zz síce si už písala strašne dávno ale prečítala som si to teraz a povzbudili má tie slová. Mám dcérku s týmto ochorením. A strašne sa bojím

dollydo
25. nov 2025
@suriella

Ahojte mamicky, u syna som si vsimla male pupaciky, ako po ustipnuti komarom, ale nemyznu, vcera po kupeli okolie zacervenalo (prvy krat som si to vsimla). Zacala som googlit (ci to vobec riesit s lekarom) a okrem ineho som sa dostala k mastocytoze. Pupaciky su naozaj ako od komara, na trenie nereaguju scervenanim, rekacia na jedlo ziadna, ani po ockovani, v strede maju malilinku bodku (jednu som aj skusala tlacit, ci to nie je len chlpok 🤦‍♀️), ale to scervenanie po kupeli ma trochu drzi v neistote, ci nejde o toto ochorenie. Viete mi prosim napisat svoj nazor? (okrem toho, ze to ma vidiet lekar, to viem 🙂 , len ma zaujima vas nazor podla toho co pozorujete u svojich deticiek). Dakujem

@suriella Dobrý večer, prosím Vás čo to bolo? Syn má na tele podobné.

dollydo
25. nov 2025
@limetka713

@babenka1984 ahoj, obe moje deti maju mastocytozu, starsi ma fliacik uz minimalne viditelny..alergolog spravil na moju ziadost testy na lidokain, mezokain, artikain, teda anestetika ktore sa bezne pouzivaju ako lokalne, napr. pri zuboch. Vyslo to negativne, takto som informovala aj zubarku. Mal vrtany hlboky kaz s mezokainom bez problemov a trhany dalsi tiez, ale tam dala viac davky takze som dala pol hodinu dopredu fenistil.
Inak su bez obmedzeni, jedia vsetko, dcere obcas reaguje na teplo, ale minimalne.
Normalne skolka, kolektiv, klasicke choroby, vratane prekonanych kiahni.. to,co tu citam ohladne obmedzeni sa mi zda zbytocne prisne..

@limetka713 Dobrý deň aj sa podelíte kt.doktor.Vam.robil tie testy? Riešila som podobné a nenašla som alergologa,kt.by synovi spravil testy na anestetika. Tiež sme to potrebovali k oprave zubu.
@limetka713

limetka713
26. nov 2025
@dollydo

@limetka713 Dobrý deň aj sa podelíte kt.doktor.Vam.robil tie testy? Riešila som podobné a nenašla som alergologa,kt.by synovi spravil testy na anestetika. Tiež sme to potrebovali k oprave zubu.
@limetka713

@dollydo nas alergolog ku ktoremu patrime zo ZA

anna284
Autor odpoveď zmazal
Strana
z50