Máte dieťa s Aspergerovým syndrómom?
Ahojte, nájdu sa tu mamičky, ktoré majú takéto dieťa?
U syna máme podozrenie, tak by som sa rada dozvedela nejaké praktické skúsenosti.
Môžete aj v IP.
Ďakujem!
inak, mate niekto skusenosti s paneuropskou zs? je to tak idealne a super ako pisu na stranke?
uz rozmyslam vselijak :( ked ho fakt vylucia....
@alenk inak toto, co pises, to je sila.. Ze policia.. Ta skola to vobec nezvlada, ucka je asi v koncoch..ale takto to riesit.. na vasom mieste by som ale kazdopadne zmenila skolu, lebo vsak toto nie je normalne.. Oni nie su a podla mna ani nebudu ochotni zmenit svoj pristup a tak tam dieta asi nic dobre uz necaka..
Priprav sa ale na to, ze v klasickej skole to bude mat tvoje dieta velmi narocne a je uplne jedno, ci nejaky papier s diagnozou mat bude, ci nebude.. Uz som to tu X-krat pisala, ze chory je system, nie deti..
@alenk kludne nech zavolajú policiu,, kludne nech to dajú na súd, dieta má svoje práva, by ma zaujímalo prečo doma fungujú deti do pohody a v škole je vždy nejaký problém, keby bolo menej deti v triedach, menej prázdnin aby nemuseli mat také tempo v učení možno by to bolo lepšie
čo ti môžu nič, zlyhávajú oni, a vyhodit ak je to kmenová škola nemôžu preto robia tlak aby si ho sama zobrala, a tú správu nemusíš vôbec dávat,ak majú problém nech ti z centra vybavia oni termín , a cez mejl sa nedá objednat ?
baby ste zlate, ale vraj bije ine deti a raz na prechadzke tvrdil ze skoci pod auto (?!?!?) a po tomto incidente volala zastupkyna. tak zase ja tam mat zdrave dieta, tiez by som nechcela aby mi ho niekto bil ☹
my sme po rediagnostike, dva tyzdne. ale ta sprava sa neda napisat za den, maju termin tri - styri tyzdne a basta.
no ale hlavne nebude uplne dobra ta sprava, lebo my sme absolutne nevedeli ze je agresivny, to je nove (aj ked stare spravy pisu nejake naznaky).
skolska psychologicka mi dnes do telefonu hovorila, ze ona ma pocit, akoby bol este nezrely :( ze to jednoducho nezvlada a stupnuje sa to :(
nehovoriac o tom, ze my s nim kazdy den diskutujeme a hovorime ze deti bit nemoze a to ho podla mna dodatocne frustruje, lebo ked to spravi, tak ho to tak mrzi ze si chce nieco spravit :( tak som to pochopila, lebo teda ja to nepoznam v takejto miere.
mate teda niekto skusenosti s paneuropskou?
a s biofeedbackom? alebo kraniosakralnou terapiou?
@alenk bitie = vynucuje si pozornost aspon mne to tak vysvetlili , niečo na tom je, nech mu dajú asistentku alebo nech ho daju samého do lavici a nech si ho dozrie triedna
tak ked sa píše správa musia počkat alebo nech to posuria, bude ti preliezat dieta zo školy na školu to tiež nie je riešenie
Stoji za precitanie, citujem:
"Zlé deti v škole sú tie, ktoré sa o seba starajú. Sú to autonómne deti, ktoré nekonajú tak, ako by mali, ale tak, ako chcú. O takéto deti sa často nedokážeme postarať v rámci konvenčných "výchovných" postupov. Dávame ich stranou, aby nám nezavadzali pri našich učebných plánoch a "prevychovávame" ich manipuláciou do submisívneho správania. Učíme deti, že správne je to, čo povie niekto iný, nie to, čo sami za správne považujú. My sami ale cítime, že to nie je správne, preto sa nám tak páči občianska neposlušnosť." Pär Ahlbom - líder hnutia intuitívnej pedagogiky
Ja sa na 100% stotoznujem s tymito slovami..
Kto chcete viac o zlych detoch, tak kuknite sem, tu je aj ten citat, co som skopirovala,
https://dennikn.sk/blog/zle-deti-v-nasich-skolach/
a tak sa dnes zamyslam, figu robim, fakt sa neda mysliet na robotu.... studujem ABA terapiu a EEG biofeedback....
od septembra som mu nasadila karnozin extra. ci to nemoze mat nejaky vedlajsi ucinok, nemate niekto taku skusenost? (ako napriklad trifed a diazepan? aj ked to su asi viac chemie ako toto)
ja som mu ho vklude nasadila, sak vyzivovy doplnok, bez vedlajsich ucinkov pisu.... ale co ak?
a ze asistent? to asi nie je mozne, to rovno zamietli, ze nemaju.... neviem ako to funguje.... triedna je z neho uz asi aj chora :( ako ja im verim, ak je pravda ze robi to co hovoria, tak to sa asi tazko zvlada :( ale nepodoba sa to na moje obycajne nervne decko :(
@alenk ak by si chcela riesit celkove zdravie, tak ti mozem odporucit funkcnu medicinu. Segra to ma vystudovane, aj dobru prax. Autisti totiz mavaju o.i. casto velmi vysoke tazke kovy, to ti vie ona zistit z vlasoveho testu. Robi samzrejme aj celkovu anamnezu, na zaklade ktorej odporuci liecbu. Doplnky aj stravu. Pripadne dalsie testy. Nie je viazana na ziadnu farma firmu, ako niektori tzv. vyzivovi poradcovia s 3-tyzdnovymi kurzami.. Segra posobi v zahranici, ale da sa s nou spolupracovat virtualne..
@alenk no pozri,jedna vec je ako by to malo fungovat a druha ako to funguje v skutocnosti. Ja som tiez zacinala jednania so skolou tak ze ved ked oni potrebuju papier,odporucanie a pod.tak nech si ho oni zhanaju v cpppp. Ale omyl. Uvedomila som si ze ide o MOJE dieta a je to MOJ zaujem aby bolo vsetko v prospech MOJHO dietata. Takze som si vsetko obehala sama,volala som cez pol republiky a oslovila aj Ministerstvo. Vyuzila som vsetky zdroje ktore sa vyuzit daju v synov prospech. Takze fakt radim aby si zabojovala Ty,od skoly pomoc necakaj.
@alenk poradím ti nechaj ho pár dní doma nech ti dá doktorka papier ak budeš mať výsledky v rukách potom rozhodne zmen školu v tejto už asi nenajdeš pochopenie, sú školy kde sa to dá, máme takú skúsenosť, pretože ak im teraz donesieš akýkolvek papier tvoj syn je už opečiatkovaný a tým to pre nich končí. my sme to naťahovali štyri roky a v piatom sme to vzdali a zo dna na den sme odišli a urobili sme dobre, hodne sa nám polepšilo
@alenk moja do 3 r. nepoznala co je "bit sa". dnes v 5r capne aj mna ked sa hneva. co myslis kde to nachytala? v skolke.
skusila by som sa dohodnut s nejakou psychologickou na pozorovani priamo na vyucovani, cez prestavku a tak. aby sa zistilo, kto incidenty vyvolava a preco. ci nejde iba o obranu, alebo ci kompenzuje strach a stres.
Maminy dievcatiek s AS, vedia vase dievcata klamat? Ak klamu, ako to robia? My mame asi problem s klamanim a potrebovala by som sa poradit, ake mate skusenosti a ako ste to riesili.
@pencil moja neznesie klamstvo alebo prifarbovanie ci prekrucanie reality,na to je uplne alergicka. Velke klamstvo som z jej ust este nepocula,myslim ze to ani nevie vobec vymysliet ale take drobne klamstva zvlada. Ale odhalim ju vzdy,uhyba pohladom a strnula je takze to proste vidim.
@mummy01 ano, to mame aj my. Len tym, ze je v skole medzi intaktnymi detmi a urobi taketo drobne klamstvo, nevie to, co ostatne deti - je priehladna a hned ma problem, oznacia ju za klamarku (pritom ide o drobnu blbost), lenze doma je potom z toho uplne hotova, place, sceny, ako ju nikto nema rad az somatizuje. Na nervy cela rodina.
Moja klame tiez take drobnosti skor mi to pride ze si prifarbuje realitu k svojim očakávaniam alebo ked urobi zle a boji sa trestu
Snažím sa viac ju chapat odkedy mame diagnózu a tresty miernit
Moj syn nevie klamat. Resp. ked bol mensi, tak absolutne netusil, co to je klamat. Teraz uz chape, ze nie vzdy musi povedat pravdu 😀 , ale ked klame, tak to na nom vzdy vidno a on tiez vie, ze ja viem 😀 ..a to klame take malickosti, ako ked sa ho opytam, ci si umyl zuby 🙂 Inak mam pocit, ze ani teraz, ako pubertak, ze nedokaze oklamat..Aspon teda naivne si to myslim.. 😀
@pencil no ako to ma v skole neviem...teda len tusim ze to funguje tak ze "klame" len doma kde je uvolnena. Myslim ze ani maleho klamstva nieje v skole schopna,ona je hrozne poddajna ked nieje doma,ticha,introvertna. Doma si to kompenzuje a skusa si aj to klamstvo. Inak pred tyzdnom mala oslavu so spoluziakmi,mala som tu 8deti z jej triedy a ked som videla ako sa spravaju ine 9-10rocne dievcata a ako dcera tak som bola riadne v soku. Baby-pohotove,s vlastnym nazorom na vsetko,komunikacia na dobrej urovni,vedeli oponovat,prejavovat radost,obhajovat sa,...toto moja dcera vobec nevie ☹ v porovnani s nimi mi prisla ako 3rocne deco. Ach ☹ asi to uz aj ona vidi ze je inde ako ostatok jej kamosiek lebo je poslednu dobu hrozne frustrovana.
@mummy01 tak teraz si to pomenovala uplne presne = u nas doma je to o tomto istom. Som z toho smutna, ze jej neviem pomoct. Vidim, ze ostatne dievcata su na uplne inom leveli a moja ma pocit, ze ju nikto nema rad, co ju frustruje, je osamela. Vidim ako velmi sa trapi a vidim, ako strasne sklzava do somatizacie, bolieva ju hlava, boli ju stale brucho, precitlivela...
@pencil som bola dobra volakedy zo slohu 😀
No a to moja akoze podla janosikovej nema AS ale socialno uzkostnu poruchu...hmmm,vidim kazducky den ze sa v tej diagnostike stala chyba. Ona je ako batola vo velkom tele a uz to dost krici ked sa sprava neadekvatne a okolie jej nerozumie a este ju aj mna za to tresta a obvinuje.Ju, lebo je vraj nevychovana a nevie spravanie prisposobit veku a mna lebo je to moja vina a nevychovala som ju.Hroza. A ona uz vidi ze nieco nieje s nou OK. Strasne sa chcem s nou rozpravat,vysvetlit,nasmerovat,pomoct ale ona nerozumie,nevie mi suvisle povedat co vidi a citi co ju trapi,na vsetko reaguje ako batola-hnev,krik,frustracia...a takto je to so vsetkym. V skole to ma podla mna komplikovane,nevie odhadnut zle umysly a vypocitavost,jej najlepsia kamoska je extrovertne manipulativne dievca ktore ju v minulosti aj o peniaze obralo takze...a dcera hrozne vela veci predomnou taji ☹ mam dojem ze preto ze je zmetena a nevie sa v tej zivotnej spleti myslienok,cinov,vztahov a situacii orientovat a tak radsej mlci...

@mummy01 nie je integrovany, prvacik, AS papier este nemame.
stale od nas pytaju spravy zo starych vysetreni, rok stare, kde sme riesili nieco uplne ine, na prvom stretnuti povedala skolska psychologicka, ze rok staru spravu nechce, teraz na nas tlacia, ze to mame doniest. ale je to zavadzajuca sprava, takmer nic z toho uz neplati :( on sa velmi zmenil
nechcu cakat na najnovsiu spravu s potvrdenim AS a s odporucaniami ako k nemu pristupovat...
a najnovsie, mam zavolat psychologicke z cpppap a poziadat ju o odporucania ako sa k nemu maju spravat. ja sa jej neviem dovolat, ked jej volam, tak ma bud sedenie alebo je na nejakej skole... nemali by si take nieco oni sami vyziadat? ked je to psych ktora s nimi priamo spolupracuje? ja som v praci, nemozem kazdu pol hodku volat do centra, ze ci uz ma ona volno, mali by mat nejak tu spolupracu dohodnutu, ci?