Máte dieťa s tetániou?
Môj syn /12/ máva silné bolesti hlavy a zriedkavo mu na pár minút tŕpne polovica tela a tváre+jazyk. Vraj je to tetánia. CT+MGE mal,neurologička bez nejakých rád povedala,že má tetániu a to je všetko. Ani kontroly,ani nič. Čo s tým?
ja som mala 15 ked mi zistili tetániu + som mala zablokované krčné stavce, mala som silné bolesti hlavy, tŕpli mi ruky a stále som spala, tiež som nemala žiadne lieky a ani kontroly len mi na ortopedii napravili chrbticu a chodila som asi mesiac na rehabko + doporučili magnezium, pomohlo mi to od vtedy ma už len bolieva hlava ale to tŕpnutie ruk mi prešlo
ak si si neni istá diagnózou ,bez výsledky a šup k inému dr.skôr by som to riešila cez špitálskeho dr.majú tiež na neurologii ambulancie ´,takže si zavolaj do špitála a zajednaj sa ,hlavne či potrebuješ výmenný listok....a nedaj sa odbiť ..na rovinu povedz čo je vo veci a bola by si rada ak by sa nato pozrel aj iný odbornik,lebo tvoje dieťa evidentne trpí a preto to chceš riešiť,počuť iný odborný názor ....
Moja dcéra má zistenú tetániu už pár rôčkov. Dnes má skoro 18 rokov. Začalo to bolesťou žalúdka, pichaním v oblasti srdca. Mala problémy s chodením do školy, rána často zvracala. Po rôznych vyšetreniach jej zistili tetániu. Dostala len Magne B6 a KO len podla potreby. Neboli sme ani raz. Tetania je v podstate psychického pôvodu, nedá sa liečiť, treba dbat na psychické zdravie, pohodu, naučit sa odbúravat stres a relaxovat. V prípade liečby nasadzujú vraj lieky, ktorými sa lieči epilepsia, ale nemam s tym osobnú skusenost. Dcera absolvovala na moju žiadost aj sedenie u psychologičky (mala cca 13 rokov) a velmi si to pochvalovala. Momentalne je ok, ak treba da si magne. Problem može mat ešte v buducnosti pri porode ale zrejme aj pri inom vypätí. Lekári by mali byt informovaní o tejto diagnóze.

V prípade, že ide naozaj o tetániu, tak mu skús dávať striedavo calcium jeden deň, druhý deň magnézium. Dôležité je, aby bol syn hlavne v psychickej pohode.