Máte doma Crp prístroj?
manžel na mňa vyšiel s touto požiadavkou, či to nekúpime domov... mne sa to zdá hlúposť, deti bývajú choré občasne, resp. podľa toho, čo je v škôlke 😉
ďakujem za názory
pardon crp
No nerada by som bola moc ironicka, ale nada mi to. Pripomina mi to , ked bola Katie Holmes tehotna, tak Tom Cruise hned kupil domov domace sono...
Po prve, neviem o tom, ze by sa nieco taketo dalo zohnat len tak domov. Je to urcene len ako diagnosticky pristroj pre doktorov. Keby len predsa (dnes sa da zohnat vselico, hoci je to dost drahe), potom co? Predpises si lieky? Antibiotika? Aj tak pojdete s detmi k lekarovi a ten test aj tak spravi a podla toho sa zariadi.
Ak to budete mat doma, myslis, ze deti neochoreju?
Choroby deti v predskolskom veku su jednoducho sucastou budavania imunity.
Ak su deti "obcasne " chore, tak das "obcasne " 1-2 eura za vysetrenie, a pristroj stoji 700-100 eur, a to bez tych diagnostickych serepeticiek do toho.
To je akoby si niekto chcel domov kupit rontgen..len tak pre istotu....
Strasna blbost...
no kedze ten pristroj je dost drahy, tak je to zbytocna investicia.. ja som nad tym tiez uvazovala aj pre nas aj pre malu... tu nejde o predpisanie atb, ci nepredpisanie.. ale o to ci utekat k lekarovi a ci nie... 🙂 kedze aj tak ak nie je vyssie crp nic na liecenie nedostaneme, iba kvapky do nosa alebo sirup od kaslu, ktore si kupime 🙂 Ked je problem tak aj na pohotovosti vedia crp za poplatok hned odmerat hocikedy, u lekarky tiez (nie u kazdej...)
Ako často máš choré deti? Ja som mala 2 roky každý mesiac choré obidve deti.....jedna choroba za druhou. Skoro ma porazilo, napriek všetkej snahe nech som robila čokoľvek, vydržali byť zdraví 3 dni a bum, zase sme mesiac maródili.....prežila som to, tu som. Už je to oveľa lepšie (neboli chorí 7 mesiacov). Vydrž, myslím že ten prístroj by ti bol doma zbytočný. Deti vyrastú, nebudú tak často choré. A ešte k tomu CRP, je to klamlivé, môjmu mladšiemu ukazovalo CRP 5 a mal zápal pľúc a skončili sme na 2 týždne v nemocnici....takže určite by som sa spoľahla skôr na lekára. Inak človek sa časom vytrénuje, ja už presne viem kedy treba s deťmi k Dr. a kedy je to fakt len vírus. Všímam si aj všetko ostatné okolo toho a už si poznám deti, viem čo má aký priebeh. Dokonca aj naša doktorka mi verí, keď jej poviem že o pár hodín v tom hrdle bude angína, tak tam proste bude 😀
@lubkam @simca06022011 podla mna je to zbytocne a dokonca az nebezpecne, jednak diagnostika podla crp nemusi byt vonec presna, lebo rozni ludia mozu mat pri rovnakej diagnoze rozne crp, cize to nie je ziadna istota na zaklade ktorej vies presne co mas naordinovat a jednak ak by sa rodic riadil len crp tak by to molo zle dopadnut, dieta musi vidiet lekar aby mohol posudit zdravotny stav, napriklad zapal pluc sa vie vyvinut u deti velmi rychlo a tu pomoze jedine dieta popocuvat a poslat na rtg a crp nemusi mat zvysene, napriek vaznosti diagnozy. Podla mna to nie je dobry napad. Ak uz ma potrebu zakupovat nejake pristroje, tak na dychacie cesty odporucam inhalator omron, my ho mame na predpis ale je to fakt super vec ak ma dieta alebo dospely kasel alebo hlieny vzadu.
načo traumatizovať dieťa - bude choré doma ho pichneš, príde k lekárovi ten ho pichne .....strašná blbosť ,ja by som to nekupovala, v nemocnici mi DR. povedala ,že CRP je orientačné napr: boli sme na pohotovosti - vyzeralo to na vírus CRP 11 o dva dni zhoršené a CRP 62 - takže až vtedy sa dali ATB +sa urobil aj krvný obraz a moč.
@lubkam podla mna to nie je az taky zly napad ... da sa to vyuzit nielen pre deti, ale aj pre dospelych ... treba ale vediet interpretovat vysledky, alebo mat lekarku ktora by bola naklonena tejto myslienke a bola ochotna konzultovat hodnoty crp a priznaky po telefone.
Ako vyhodu vidim to, ze by ste sa nemuseli zakazdym trepat k lekarovi, cakat s chorym dietatom v cakarni (kde chmatne este nieco dalsie). Ked zistite ze je to virusove, tak mozte liecit podomacky, ked bakterialne tak ist k lekarovi po antibiotika.
Niekedy su tie hodnoty ale dost nejednoznacne ... asi by som sa o tom vopred porozpravala s lekarkou ci to ma zmysel ... a tiez podla toho ako casto by ste to cela rodina vyuzili, ked 2-3 krat do roka, tak je to asi zbytocne velka investicia
crp testy sú skvelá vec u lekára, keď dieťa má nejaké ochorenie a treba zistiť, akého je pôvodu. ale môže to byť aj klamlivé- pr. naša malá mala z ničoho nič vysoké teploty asi 3 dni, šli sme k lekárke, spravila crp test- hodnota nejakých 98- podotýkam, že okrem teploty jej nič nebolo- doktorka jej nasadila penicilín a do týždňa jej crp-čko kleslo. ale aj tak dodnes neviem, z čoho mala také šialené hodnoty... 😒
crp doma by ma iba pokúšalo a dieťa by bolo z tej ihly deprimované.
ja napr. tiež nie som zástanca častých návštev u pediatričky, pretože nám zakaždým dáva to isté (a väčšinu si kúpim v lekárni, alebo mám doma). takže dávam na inštinkt, ako tu už bolo napísané- keď si nie si istá, choď k lekárke, ale ak vidíš, je dieťa je v pohode, iba kašle, alebo soplí- nasaď voľnopredajné sirupy🙂
Nebol by to až taký zlý nápad, keby.... Ked bude CRPčko stáť toľko ako digitálny teplomer a bude určovať hodnoty bezbolestne, tak si ho kúpim domov aj ja 🙂 Keď zistíš, že sa to nedá len tak kúpiť a koľko to stojí, tak Vás tento nápad prejde. Myslím, že nikto na MK nemá CRP prístroj doma. Ten nemá ani pán Kollár a to má peňazí a detí požehnane 😀
podla mna je to zbytovnost. A k vyjadreniu "len virus" - aj zapal mozgovych blan moze mat "len" virusovy povod...
tak zas tak drahy ten test nie je- http://biocare.sk/eshop/produkt/crp-test 30 euro 10 kusov-to je 3 eura za 1 vysetrenie 😉
Je to dobre pre ludi co sa aspon trochu v medicine vyznaju a vedia to spravne interpretovat.
Rodic si vie sam zistit ci jeho dieta potrebuje antibiotika,alebo nie a podla toho sa rozhodne ci dieta bude liecit vitaminmi a kludom doma,alebo je potrebne ist po ATB.
Deti maju casto banalne virozy a hned sa s nimi uteka lekarovi a tam v cakarni sa este viac nakazia,lekar nespavi CRP ani stery a hned supe ATB 😖

ved tento pristroj maju u obvodaka nie? podla mna zbytocne 😉