Máte hypotonické dieťa? Podeľte sa o rady a skúsenosti
je tu niekto s hypotonickým dieťatkom? rada by som si vymenila pár rád infošiek a tiež zdieľala trápenia a radosti z pokrokov
Keď na nič neprídu tak to zvalia na zmutovany gen. Ktorý kým nájdu tak to veľmi dlho trva
Hľadám kamošku čo má hypotonické dieťa na pokecanie o podelenie sa zo skúsenosťami podporovanie a td...
dako sa neviem zorientovať na modrom koniku prosim ta poslala by si mi link tej skuiny?
Ahojte. Chcela by som sa spýtať mamičiek, ktoré majú hypotonické dieťa - kde nebola zistená jednoznačná príčina, či počas tehotenstva neužívali Magnezium (tabletky, infúzie), prípadne iné doplnky výživy , v ktorých bolo magnezium . Je to len pre moju zvedavosť, lebo som našla článok, v ktorom popisujú možný vzťah magnezia a hypotonie u novorodencov. A ja som počas tehotenstva Mg užívala. Dakujem.
@l.enk.a Ahoj, ja som uzivala v mega davkach pri oboch tehotenstvach - prvy syn nie je hypotonicky, dvojicky su. Ale tie su predcasne narodene. Ale poznam ine baby co uzivali magnezium fakt vo velkych davkach a hypotonicke deti nemaju, tak priama suvislost tam urcite nie je.
@marika_btt Nehovorím, že je to pravidlo, že každý kto užíva magnezium má hned hypotonické dieťa. Ale môže tam byť nejaká kooperácia (spolu s niečím). Inak by som asi nenašla o tom zahraničný článok...len to ešte musím prelúskať. Mňa to veľmi zaujíma....hlavne preto, že neviem u mojich dvoch synov žiadnu inú príčinu.
Nám zistili prečo sme hypotonicky až po 8 mesiacoch. Našli nejaký zmutovany gen :(
@nikuliq_
Dobrý deň.viete mi prosím napísať kto v ziline robi tu bobaath metódu?dakuje
@renuska23 tak ma jemnu pokozku, taku natahovaciu, a je taky svetlunky pricom ja som tmava aj manzel, modre ocne bielka, ploche nohy a ako babo mal deforovany hrudnik, ale ten sa mu narovnal tym ze vela bicykluje, hypotoniu ma doteraz ale nie je to uz take zle ako to bolo. ono je tusim 6 typov tohto syndromu, zatial nevieme ktory ma...
@alana1 https://lekar.pluska.sk/mudr-janka-barosova/hod... ............recenzie ma viac negativne, ale ja som tam bola zatial dvakrat a vzdy bola mila

@marika_btt Skúsim...Dakujem 🙂