Máte niekto dieťa operované na ploché nôžky?
Ahojte,
hoci je na nete popísané o plochých nohách množstvo informácii, predsa som len začala túto tému. Chcem sa spýtať, či má z Vás niekto dieťatko, ktoré bolo operované na ploché nôžky.
Náš 22 mesačný synček má ploché nôžky. Dnes mi už druhá rehabilitačná lekárka potvrdila, že operácia bude nutná a čím skôr tým lepšie (prvý ortopéd mi povedal, že v troch rokoch malého budú musieť operovať). Ešte chceme zájsť na ďalšiu ortopedickú pediatriu a počuť názor tretieho odborníka.
Chcem sa spýtať, operovali niekomu také malé dieťa na ploché nôžky? Viem, že zotavovanie je zdlhavé, no chcela by som vedieť čo všetko obnáša. prosím aj ip. ďakujem.
Mile damy mame po operacii a vsetko prebehlo priam ukazkovo 😊😊😊lekari a sestricky super .dcerka zvladala vsetko z usmevom a po 2tyzdnoch sadry sme zacali nozku rehabilitovat. Kopec zkych veci co tu je popisanych ma zneistilo ci dat operovat, no teraz si s manzelkom hovorime že chvala bohu sme sa na to dali 😊😊😊Inak operoval prof. KOKAVEC a pristup super. Vysvetlil , kontroloval dcerku aj nas prepustal 😊😊😊 Spokojnost a zdrava krasna nozka je pre nas velkou ulavou 😊😊😊
Mile maminky... chcela by som poprosiť ak je tu niekto komu operovali dieta na ploche nohy a je aspon rok po operacii... isli by ste do toho znova? Povazujete operaciu za dobre rozhodnutie? Pytam sa lebo v tejto diskusii je tolko spomenutych komplikacii a aj neefektivnost tohoto zakroku ze mam vazne obavy. ci to nebude horsie ako bez operacie..
Už nemám vela casu dcera ma 13rokov a na Kramaroch mudr. Zamborsky sa vyjadril ze potrebuje ooeraciu. Neskor napisem ako sme sa do tohoto stavu dopracovali... len teraz by som potrebovala nazor niekoho kto to uz ma za sebou, lebo sa musime rozhodnut... vdaka
@luciafed sadra bola iba dva tyzdne a po dvoch tyzdnoch sme zacali hned cvicit chodenie za dva dni sa postavila na nohy 😊😊a odvtedy si doma rehabilitujeme 😊😊dcerka ma 10rokov a mala 3gudonov stupen 😊dakujem moc za povzbudive slova dcerke operacia zodvihla srbavedomie ze uz je kočka aj ona 😊😊😊tesim sa z nej 😉
@luba2108 mohla by si odfotiť nohy dcerkine? Odzadu foto moju operovali keď mala 13 o dva týždne bude presne rok pre nás bola operácia nutná žiaľbohu moja malá akoby druhý členok takú kosť kde je klenba nikto ale nemohol vedieť že jej telo zareaguje ako zareagovalo a 13rocne dievčatko skončilo v kritickom stave a pol roka života prežila s veľkým obmedzením a v obrovských bolestiach po roku však môžem konštatovať že pomaly západné do starých koľají a napreduje DCERA bola asi 1percento komplikácií po operácii.Vediet toto všetko dopredu tak dotoho nejdeme .Vďaka pánu Bohu druhu nôžku už operovať nemusíme keďže po tak záväzných komplikáciách MUDr.povedala že už ona sama by do toho nešla ale zároveň druha nozka sa polepšila sama intenzívnym cvičením .Absolvovaním liecenim na ktoré dcéra nedá dopustiť kde napriek bolesti zažila krásne chvíle a našla si doživotných kamošov
Ďakujem vám veľmi pekne, za vaše príspevky a názory. Trochu som sa upokojila ale aj tak ...strach mam stále...zvažujem...rozhodnutie ktoré ovplyvní zdravie na cely život...ufff
Ešte som sa chcela opýtať na mená lekárov, ktorí vám operovali deti...myslím, že na tom aj dosť záleží...
Náš príbeh je asi taký, že dcéra od malička až do siedmich rokov bola sledovaná na ortopídii Zahradnicka... bola taky malý macko do troch rokov aj trosku hypotonicka... vložky aj obuv na mieru...nožky stále rovnako ploche ale nepadali jej členky do vnutra...potom povedali že čo dovtedy nenapravilo to už sa aj tak nespraví a proste ploche nohy ostanu a ma nosit vlozky.
Ked si spomeniem na tie tvrde neohybne kopyta z protetiky co nosila...myslim ze to je ta nenapravitelna chyba...tie svaly v takej topanke dost ochabli podla mna.
Samozrejme som sa snazila aby mala pohyb...tancovala... cvicila... a nozky ploche ale rovne...No za posledny cca rok a pol skoro dva jej velmi narastlo chodidlo...a a clenky sa zacali vychylovať dovnutra...teraz ma nohy velkost 41! pred dvomi rokmi mala 38. V decembri 2016 ju zacali velmi boliet...prestala so sportom aj s tancom, Aj obycajna chodza jej sposobovala problem...aj kludove bolesti vzdy vecer...No proste zacala dost trpiet. Tak sme zacali riesit ortopedov-roznych...kvoli ich nazoru. Samozrejme aj specialne rehabilitacie...ktore jej myslim pomohli...bolesti ustupili...cvici kazdy den. Len vsetci traja nezavislí ortopedi sa zhodli, ze treba operovat lebo tie kosti su v takom postaveni ze cvicenim sa to neda nijako upravit. Pripajam aj foto na porovnanie s vasimi
Bola by som najradšej aby to robil prof. Kokavec. Dufam ze sa mi podari ist aj ku nemu na komzultaciu a nasledne operaciu... Potom kvalitna rehabilitacia.. liecenie...
Dievcence prajem vasirm ratolestiam skore uzdravenie a zivot na zdravych nôžkach. Dúfam_ze aj my budeme patrit k tym ktorím operacia a a rekonvalescencia pomoze od trapenia, bolesti a naslednych zdr. problemov
@luba2108 dcerkine nohy po operácii operované bola ľavá noha .Vašimi si ako sa zlepšila pravá noha bez operácie Dosiahnuté Len cvičením .na druhej fotke je vidieť že ľavou nohou sa ešte nedokáže postaviť na špičky tak ako pravou nízkou a to je rok po operácii .Nohy mala také podobné ako tvoja predtým len ľavá noha bola ešte horsia
@katecameron prosim, mozem vediet kam a ku komu chodi cvicit pripadne kde bola na lieceni?
@luba2108 my sme chodili cvičiť u nás vo ZV a na liečení sme boli na Kovacovej v Maríne no až potom mi jedna fyzioterapeutka odporucila že sme mali ísť do NLC Kováčová že tam je to lepšie koli tomu že to je niečo ako nemocnica spojená s liecenim a tam ma viac procedúr ale zas tam môže len staršie dieťa neviem či 14a viac rocne .
Najdolezitejsie je chodiť po spickach každi deň.10-15minut denne tá pravidelnosť je na tom najdôležitejšia .
AJa moju dcéru pošlem na liečenie zas ale až na budúci rok tie zážitky stoja za to.
Tak ešte že som si nedala tú námahu toto všetko čítať pred operáciou syna... Máme skoro dva mesiace po operácií, sadru nám zložili min. týždeň po nekonečných 6 tich týždňoch, výsledky zatiaľ nekomentujem, pretože nemám ani šajnu ako má taká noha po operácií vlastne vyzerať... (máme zapálenú ranu v klenbe, opuchnutý členok síce nevyzerá na prvý pohľad o.k ale tvrdia že všetko je v poriadku hybnosť aj skrutka v kotníku....) moja otázka znie akého výrobcu najlepšie zvoliť na výrobu topánok... ak máte foto vašich topánok poprosila by som oň vrátane recenzií (máme nejaké skúsenosti aj my a už sa v tom ozaj strácam) ako dlho ste rehabilitovali po zložení sádry u rehab. lekára? ďakujem za odpoved
@marketka1 ahoj tak to ma mrzí tá zapálená rana.my sme rehabilitovali po zložení sadry veľmi dlho no napriek tomu hybnostnohy nebola v poriadku od júla do októbra sme chodili dvakrát do týždňa na rehabky a inak cvičili doma ale to doma nebolo moc poctivé,pretože moja je darebacka lenivá a preto aj napriek tomu že ona nechcela dala som ju na liečenie od októbra do konca novembra 2016bola.Potom sme išli na kontrolu do Blavy.Po vedikte ktorý bol zlý som s práce zohnala biolampu a takmer tri mesiace som jej KAZDI boží deň niekedy aj dva tri krát denne ozarovala nôžku a nútila som dcéru cvičiť PRAVIDELNE aspon10 ,minút denne a aspoň raz denne som jej robila masáž nôžky z aloe krémom masaznym.
@marketka1 a takto vyzerala noha po snati sadry u mojej jazva jedna a jazva dva každi deň sme mocili nohu v repiku
@katecameron rana na kotníku + - rovnaká Maťo má ale reznú ranu viac k stredu klenby tá po sňatí sádry a náplaste vyzerá úplne ináč ... náplasť so sebou ťahala kožu až do živého... taktiež noha pohľad z hora popraskaný do živého (predpokladám že zápach a odumretá koža je asi jediná vec u každého rovnaká 😀 ) Maťo má veľký opuch na kotníku aj chodidle...noha je citlivá na najjemneší dotyk (ale !posmešky " nebud bábovka atď. a výmena slovného názoru mu aspoň odvedie pozornosť pri ošetrovaní ...neviem si vôbec predstaviť rehabilitácie z nohou mu nikto ! na silu hýbať nemôže noha ho bolí ... aké cviky ste mali cvičiť ?nech ho aspoň trošku pripravím čo s ním môžu všetko robiť nech je chlapec v obraze....na jeseň mu majú robiť aj druhú nohu...to si neviem celkom predstaviť. Ale sme v polovici a nevzdáme to! potrebujem aby stál na nohách .... Dík za odpoveď
@marketka1 daj foto až môžeš .Moja mala opuch ešte aj po pol roku ale to bolo z tej alergie na skrutku.V mieste kde je taká chrasticka na tej druhej foto s tade trčal drot ktorý vybrali po ,6 tyzdnoch
@marketka1
My sme rehabky začali až asi o nejaké dva týždne po snati sadry najskôr sa riešila hybnosti členku robili jej masáž s takými loptičkami hýbali tým veľmi opatrne žiadne drastakyna inak jej tá noha jednoducho nepustila len akoby hore a dolu ako keď na špičky sa chceš postaviť hore a dolu na špičky. Krúžit nohou nedokázala ešte veľmi dlho ani po pol roku čo už teda nebolo normálne.
a neboj druhu nohu mu budú robiť až keď prvá bude v poriadku.
Moj syn operovaný presne pred rokom,plochá noha,vložená skrutka. Odvtedy problémy,bolesti. Vo februári na magnetickej rezonancii zistený zápal v mieste skrutky,zápal burzy,niečo s achilovkou.... Dostal hormonálnu injekciu,diprophos. Na chvilu zlepšenie.ale teraz bolesti ešte väčšie.Bolia ho celé nohy... Keď chodí,z ničoho nič mu pukne v mieste skrutky a zabolí. Lekár čo ho operoval,chcel mu dat znova injekciu alebo revízia operácie. Žiadala som konzultáciu u Kokavca. Ten neodporučil operaciu a injekciu najskôr pol roka po tej prvej. Vraj máme nohu mastiť a dávať tabletky od bolesti.A počkať kym sa skrutka vstrebe. Nohu mastime,zatiaľ nepomáha,tabletky syn odmieta a nepride mi rozumné 14ročného chlapca napchavat vkuse tabletkami. Syn je nešťastný a ja s ním. Toto vedieť tak ho operovať nedám.
My sme dnes presne 3mes. po operácii. Noha striedavo oblacno opucha,boli, nevie polozit na podlozku palce, nohu mu vykruca smerom do vnutra, klenbu ma dvihnutu, peso prejde par metrov,ked sedi ma problem vstat a ist chodi ako postihnutý, skinta, zacina sa stazovat na bolesti bedroveho klbu na operovanej nohe, mam pocit ze takato chodza mu neprospieva ani na chrbtici...

dievcenece, neviete mi poradit, chodime do bb na ortopediu, ked nam predpisu znova topanky, dostaneme recept, mozem s tym receptom ist napr. do zvolena do neoprotu a s reseptom si vybrat topanky tam?..v bb maju len o podotech a etse jeny, no tie su stasneee........dakujem 🙂