icon

Máte niekto dieťa operované na ploché nôžky?

addaa
11. jan 2010

Ahojte,

hoci je na nete popísané o plochých nohách množstvo informácii, predsa som len začala túto tému. Chcem sa spýtať, či má z Vás niekto dieťatko, ktoré bolo operované na ploché nôžky.

Náš 22 mesačný synček má ploché nôžky. Dnes mi už druhá rehabilitačná lekárka potvrdila, že operácia bude nutná a čím skôr tým lepšie (prvý ortopéd mi povedal, že v troch rokoch malého budú musieť operovať). Ešte chceme zájsť na ďalšiu ortopedickú pediatriu a počuť názor tretieho odborníka.

Chcem sa spýtať, operovali niekomu také malé dieťa na ploché nôžky? Viem, že zotavovanie je zdlhavé, no chcela by som vedieť čo všetko obnáša. prosím aj ip. ďakujem.

baklik
1. máj 2020

@butterfly333 preco si si to dala operovat? Tiez mam ploche nohy, ale ani by mi to nenapadlo...

butterfly333
2. máj 2020

@baklik no veľmi ma bolela noha pálila ma od spodu a dr že operovať. No a až keď som sa po operácii prebrala mi povedal dr že mám v nohe 4 titanove šroby.

katecameron
6. máj 2020

@butterfly333 a aj po 5rokoch máte bolesti? Ako to máte s tymi sroubami?

butterfly333
6. máj 2020

@katecameron no po celom dni v práci ma boli nohy a hlavne tie prsty na nohe nezohnem asi šľachy skrátene. Už s tym nic nespravím musím si le zvyknú.

maartinkaa
4. aug 2020

Ahojte, tak uz aj my mame naplanovanu operaciu. 13. augusta ideme na prijem. Chcem sa spytat, ake predoperacne vysetrenia ste absolvovali? Operovat bude mudr. Fristakova a poslala mi do mailu, len tlaciva, co si mame a nemame nosit a ze mame mat u pediatra urobene predoperacne

lucinkab
4. aug 2020

@addaa napiste nazov v latincine s ktorym to odovodnili...iba ploche nohy nie su dovod op

sunshine85
4. aug 2020

@lucinkab prvý príspevok je spred 10r 🙂

kejtie21
4. aug 2020

@maartinkaa na Kramároch bude operovať? Mne poslali do mailu aké predoperačné má dr. urobiť

maartinkaa
5. aug 2020

@kejtie21 ano, trinasteho rano sa mame dostavit na prijem na kramaroch. A aj nam to vsetko poslala do mailu, len minule ked sme boli na operacii oci, tak ekg si robili oni. Ty mas prosim ta ake info? Kedy idete? Ja ani neviem, ci operacia bude v den prijmu, alebo az na druhy. U nas sa to zomlelo rychlo, niekto nam uvolnil termin.

kejtie21
5. aug 2020

@maartinkaa my už máme po operácii, obidve nohy máme za sebou. my chodíme na kardiológiu, takže ekg nám robila naša kardiologička, ale myslím, že si ho treba priniesť.
Jeden deň prídeš, ideš na príjem, na anesteziológiu a operujú na druhý deň.

kejtie21
5. aug 2020

@maartinkaa
III. Všetky vekové skupiny: veľké operačné výkony (hlava, hrudník, brucho, panva)
Pediatrické predoperačné vyšetrenie
Laboratórne vyšetrenia: KS, KO, Biochémia, Hemokoagulačné vyšetrenie – nie staršie ako 10 dní
Kultivácie TT, TN, TR, stómie... - povinne pred každým veľkým výkonom ( ináč dieťa nebude
hospitalizované)
RTG hrudníka, EKG a kardiologické vyšetrenie – ak ich potreba vyplýva z klinického stavu pacienta
Konziliárne vyšetrenia (dispenzarizovaní pacienti) - v stabilizovanom stave bez liečby, stačí posledný
nález, ináč nie staršie ako 6 mesiacov

Treba vybaviť vyšetrenia viď bod III. /všetky vekové skupiny/ hlavne aby ste mali KO, KS.
toto mi vtedy napísali, takže ak sa neliečite na kardiológii tak asi netreba, ale ak niečo budete chcieť vedieť, tak si zavolajte na anesteziológiu a oni vám povedia... my sme mali zlé výtery z hrdla, mali sme bacile, naša dr. nevedela či nás s tým vôbec prijmú tak som volala a nebol problém.

maartinkaa
10. aug 2020

@kejtie21 dakujem❤️

maartinkaa
10. aug 2020

@kejtie21 a sadru bude mat normalnu, alebo nejaku snimatelnu? Uz zacinam mat strach

kejtie21
Autor odpoveď zmazal
kejtie21
10. aug 2020

@maartinkaa drzim palce, dobre to dopadne nebojte ❤️

kejtie21
10. aug 2020

@maartinkaa nie, bola to normalna sadra, najprv po operácii dali len dlahu a pred odchodom z nemocnice dorobili sadru. Nasa ju mala 6 tyzdnov a potom este 4 tyzdne orteza. Ale celych 10 tyzdnov na to nemohla stúpať. A potom rehabka

koniarova
10. aug 2020

@maartinkaa držím vám veľmi palce. Ja som bola dnes s malým u dr. Gajdosa, tiež nás operacia neminie. Len, že ešte musí noha dorast. Tak cca pol roka až rok. Koľko má prosím dcérka rokov?

maartinkaa
12. aug 2020

@kejtie21 dakujem, len so nasrata. Dnes mi volali, ze zacali s rekonstrukciou sal a mozu denne operovat len tri deti, tak nas prelozili na osemnasteho. Narychlo sme museli menit plany, dovolenky, pre muza ubytovanie,,,,😥

maartinkaa
12. aug 2020

@koniarova ahoj, ideme so synom jedenastrocnym

koniarova
12. aug 2020

@maartinkaa popíš prosím trošku viac. Komu chodíte, ako to bude prebiehať, ak máš viac info? Budeš môcť byť s ním? A v akej nemocnici? Prepáč, že toľko otázok, len sa mi akosi do tej operácie nechce, furt mám z toho zlý pocit.☹

koniarova
12. aug 2020

@kejtie21 ahoj. A všetko v poriadku? Ste spokojní? Koľko bola prosim v nemocnici? Mohla si byť s ňou?

kejtie21
12. aug 2020

@maartinkaa no to je uzasne, tak ked uz mate aj predoperačné a tak... Prerabky sal snad mali naplánované dopredu tak mohli informovať skor...

kejtie21
12. aug 2020

@koniarova ahoj, zatial všetko ok, v stredu sme nastupili, štvrtok ju operovali a v sobotu domov. Ano bola som s nou na roztahovacej posteli, druhy krat som si zaplatila lozko lebo z tej roztahovacej postele som bola nevyspana a cez den som to musela schovat takze som cely den sedela na stolicke..
Keď som si zaplatila pevne lozko s ňou na izbe tak som si mohla zdriemnuť aj cez den ked jej poľavili bolesti a tak

koniarova
12. aug 2020

@kejtie21 a pokiaľ má prosím tú sadru?

kejtie21
13. aug 2020

@koniarova od prstov až kúsok pod koleno

katka33
6. sep 2020

Ahojte... Našla som práve túto tému, tiež riešime 7r. syna, ktorému chcú operovať nohy. Dali sme si námahu a šli sa spýtať aj na názor k susedom do Čiech a tam sa vyjadrili, že skrutky v žiadnom prípade nie, nech ide o akékoľvek. Vraj s tým nemajú dobré skúsenosti a nič to nezaručuje.

koniarova
6. sep 2020

@katka33 a čo vám prosím odporučili? Aj môjmu hrozí operácia, sme dohodnutí onpol roka. Strašne sa jej bojím a najradšej by som sa tomu vyhla. Aké nohu má hroznú. Ozaj neviem, ako ku pomôcť.

katka33
6. sep 2020

@koniarova vraj jediná spoľahlivá metóda je vziať kúsok kosti z panvy a vložiť ju do nohy. Znie to desne, ale je to vraj zaručené. Sadra je 6 týždňov. Máme sa ohlásiť o 3/4 roka. Ten lekár je jeden z TOP, mám na neho len najlepšie referencie. Bojím sa len, že skončí, nakoľko som sa dozvedela, že je chorý.

koniarova
6. sep 2020

@katka33 posled mi prosím kontakt na dr. aj kliniku?

katecameron
9. sep 2020

Asi to tu budem písať naveky skrutiek sú jedno svinstvo jedna takáto skrutka zničila kvalitu života mojemu dietatu už je to 4,5roka a stále máme problémy a behame po doktoroch.Caka nás ďalšia operácia .Stále nemôže chodiť a žije roky v bolestiach . A Kramáre si veselo operujú ďalej preboha MATKY nedovoľte už toto.Skrutky sú zakázané hádam všade okrem tejto bananovej republiky.Dnad raz nejaký novinár bude rozoberať túto tému a budem mať možnosť vyjadrenia.