icon

Máte niekto dieťa operované na ploché nôžky?

addaa
11. jan 2010

Ahojte,

hoci je na nete popísané o plochých nohách množstvo informácii, predsa som len začala túto tému. Chcem sa spýtať, či má z Vás niekto dieťatko, ktoré bolo operované na ploché nôžky.

Náš 22 mesačný synček má ploché nôžky. Dnes mi už druhá rehabilitačná lekárka potvrdila, že operácia bude nutná a čím skôr tým lepšie (prvý ortopéd mi povedal, že v troch rokoch malého budú musieť operovať). Ešte chceme zájsť na ďalšiu ortopedickú pediatriu a počuť názor tretieho odborníka.

Chcem sa spýtať, operovali niekomu také malé dieťa na ploché nôžky? Viem, že zotavovanie je zdlhavé, no chcela by som vedieť čo všetko obnáša. prosím aj ip. ďakujem.

addaa
autor
15. apr 2010

Ahojte, petusko vo fotoblogu som odfotila naše vložky na mieru, tie Vaše vyzerajú teda dosť tvrdo, hádam vedia, tí výrobcovia a najmä lekári čo predpisujú, čo robia.
Áno je to tak, keď človek počuje, že budú pravdepodobne musieť zoperovať dieťa, akoby sa s ním zatočil celý svet, ale čas všetko ukáže.

petusko
15. apr 2010

addaa, my sme doteraz mali presne take iste ako vy. s tymi nemal problem vobec, ani nevedel, ze ich nosi, dokonca si ich sam preklada z topanok do papuc. ale vraj od zaciatku mal mat taketo, pretoze mu velmi tie paty utekaju ☹
som zvedava, ako dnes pojdeme zo skolky, rano ho manzel viezol autom, takze to mal len par krokov, domov to bude trvat dlhsie. aj doma mu ich dam do papuc.
a este som chcela tomialuki, s tvojim uzasnym pristupom budu chalani urcite o.k. 😉 vela pozitivneho myslenia a uspechy sa isto dostavia 🙂

addaa
autor
15. apr 2010

tomialuki, tiež som čítala tvoj príspevok dvakrát. no poviem, ste riadni bojovníci 😔 . Moc ma mrzí, že máte takéto problémy s nožičkami a naozaj, asi keď vidíš tú Kováčovú, si šťastný, že tvoji chalani sú takí ako sú. Ja Vám len želám veľa trpezlivosti a vytrvalosti. Asi teda z oblasti orto problémov máš z nás najväčšie skúsenosti
ten silikonový koberček ste zohnali kde?

addaa
autor
15. apr 2010

petusko, takže vy ste už mali predtým vložky na mieru? som myslela, že si len kupovala v lekárňach, asi som nepochopila.

addaa
autor
15. apr 2010

Potom daj vedieť ako malý došiel zo školky. Ono asi fakt, ak má nečo s tou kostičkou, tak potrebuje takúto inú formu tých vložiek. 😔

tomialuki
15. apr 2010

addaa , kobercek sme dostali asi pred dvoma rokmi .ked zistim odkial je dam vediet.ale aj tak chcem zohnat nejaku rohoz hoci aj taku co sa dava von prad dvere.len aby bola z nejakeho normalnejsieho materialu a mala vhodny vzor.

tomialuki
15. apr 2010

petusko , nastartovali ste ma k novej informacii.kedze potrebujeme dvoje sandalky(letna obuv) rocne-na predpis,prave som zistil ze v ortotechu BB sa daju zakupit zimne prip. celorocne do 70 €-bez predpisu. ked budeme v kovacovej tak tam skocim.viem ze tam pracuju mili ludia takze snad by sa dalo dohodnut telefonicky ci by merny technik nezobral potencionalne dve vhodne velkosti do najblizsieho mesta.vzhlad topanok aj merne miesta maju na svojej stranke

petusko
15. apr 2010

sme doma, Petik isiel normalne, len ked som ho obuvala, krical, ze ho tlacia. snad si zvykne.
ja uz neviem komu a comu verit, co lekar to nazor, niekedy sa mi zda, ze si z pacientov robia pokusnych kralikov a skusaju, ved nieco uz len zaberie... lenze dovtedy trpia aj deti aj rodicia 😔 mne sa vela ludi vysmieva, ze riesim "len ploche nohy", ze na to sa neumiera 😖
tomialuki, pozrela som si stranku Ortotechu, vyzera to dobre. budem rada za akekolvek info, nebol by problem, ze by sme isli aj do BB. uvidim, ake topanky Petko dostane, neskor by sme mu kupili take celorocne, tie letne by mohol mat potom do skolky ako prezuvky.

addaa
autor
16. apr 2010

Ahojte,
tak dúfam, že si Peťulo zvykne aj na nové vložky. Som tiež pozerala tú stránku ortotechu, no uvidíme zatiaľ na leto botičky máme a potom sa rozhodneme, či vyskúšame aj BB.
tomialuki tak nech sa teda dohodnete s technikom vo Váš prospech.
ja sa skôr stretávam, keď niekomu spomeniem náš problém s postojom "mávnutia ruky", akože veď nič to nie je...V podstate sme všetci radi, že naše dietky nemajú nejaké vážne problémy so srdcom a podobne, ale zase na druhej strane nôžky nás nosia celý život a sú v živote veľmi podstatné 😔 .

addaa
autor
26. apr 2010

Ahojte tak nám minulý týždeň rehab. sestrička povedala, že sa tnôžky zlepšili 😉 . No uvidíme čo povie ortopéd v júni. Podľa môjho subjektívneho názoru sa mi vidí, že pravá nôžka je o čosi lepšia. Možno je to len vývojom....No ale za všetkým je naozaj poctivé cvičenie, masáže a perličkový kúpeľ. 😉

rohacka
9. máj 2010

Ahojte, tak sa po dlhsom case ozyvam.
Boli sme v Kosiciach u ortopedickej proteticky. Dostali sme korytkove karbonove vlozky do topanok, len take tristvrtove + zvysene na pravej nozke, kedze mi potvrdili, ze prava nozka je kratsia o 7.5 mm 😔 . Nikto nevie, ci dorastie alebo sa bude rozdiel zvacsovat 😢 . O mesiac mame prist na kontrolu, ako sa mu chodi + nam daju uz aj topanocky na mieru, ktore uz budu aj zvysene. A mame pedes planovalgi IV. stupen!!!! ☹ Doteraz mi pisali III. Robili mu taky odtlacok, ked na ten odtlacok pozrela lekarka, povedala, ze je to jasna stvorka! A to teda naozaj poctivo cvicime vsetko mozne....
Prikladam foto, vcera som fotila

zelmirka1
10. máj 2010

rohacka to si ma moc nepotesila, mne sa zda ze moj Misko ma nozky podobne, ziadne vlozky nam zatial nenapisali ale chystam sa este k inemu ortopedovi poradit, lebo sme boli u jedneho a ten hned rozpraval o operacii a ze bud sa to upravi alebo nie. Vidim Jakubko ma uz tri rocky a chodi vonku v pohode, chce sa mu ?

rohacka
10. máj 2010

Zelmirka - ono to ortopedi strasne natahuju, kym daju vlozky. Furt tvrdia, ze do troch rokov sa to upravi a bla, bla, bla. My sme dostali prve vlozky az po 2 narodeninach, neviem presne kedy. Nam tiez hovoria o operacii, ale az v predskolskom veku. Kubko ma cerstve 3 rocky, vonku chodi relativne v pohode, on sa nezvykne stazovat, ze ho bolia nozky, ale on ma aj detsku mozgovu obrnu (diskretnu formu - lahku), takze on sa vonku tak nejako mota 🙂 . On skor bezi ako chodi a to ma hlavu vpredu a zbytok tela za nim nestiha 😒 . A aku vam napisal diagnozu? Pedes planovalgi?
Nam na poslednej kontrole napisali Abrevatio extr. inf. I. dx, Abrevatio plantae ped. I. dx, Pedes calcaneovalgi I. utrq

zelmirka1
10. máj 2010

ahoj rohacka, maly ma napisene: pedes planovalgi III - neviem co to je ale nazval to plocha noha III stupna. Vlozky povedal ze su zbytocne. Dnes sme boli u neurologicky a ta povedala ze nevidi ziadny iny problem na nom, ktory by s tym suvisel, ano nozky su ploche ale to iste ze do 3 rokov sa to vyvija, vraj v krajnom pripade bude trochu smatlat aby som sa nebala....doporucila pevnu obuv, rehabilitacie-klasika. Este mame v rodine ortopeda ktory zije v CR a ma prist na navstevu tak sa s nim chcem poradit lebo vraj je vynikajuci.

martincanka
10. máj 2010

Ahojte maminy, som tu nová, ale neviete si predstaviť ako mi teraz pomohlo keď som si prečítala Vaše príspevky.
Napíšem so slzami v očiach čo nás čaká. Môj synček mal v decembri 6 rokov, chodila som s ním pravidelne na prehliadky a na poslednej mi pani doktorka oznámila že nás operácia neminie, baby moje zrútil sa mi svet a presne ako píšete názory okolia čo riešim plochú nôžku atď..........ale Danielko sa už naozaj nosil len na rukách a najhoršie je že aj v škôlke sa mu smiali že nevládze, ale to odpúšťame detičky sú detičky. Baby toto mi oznámili v januári a teraz v pondelok nás idú operať, prosím Vás držte nám palce, budeme to potrebovať. ĎAKUJEM.

zelmirka1
10. máj 2010

martincanka velmi drzim palce, hlavne aby mu to pomohlo a mohol pekne bezkat s detickami, viem si predstavit ako sa citis a urcite to bude tazke ale mamina vie svoje dieta povzbudit, pomoct mu tak aby ste to zvladli
napis blizsie ako to bolo, mali ste problem od zaciatku ? riesili ste to cvicenim, masazmi ortopedickymi topankami a kde vas budu operovat ? este raz vela stastia

addaa
autor
12. máj 2010

Ahojte,

rohacka som na Teba 05.05. myslela. To ma neskutočne mrzí tá IV. A pevne dúfam, že nôžka bude dorastať a ten rozdiel bude minimálny 😔 .Mne sa tiež zdá, že Matej má podobné nožičky ako Kubko. No čo len ja laik tie rozdiely okom nevidím tak ako skúsený ortopéd. A ako sa mu chodí v nových vložkách?
Želmírka a vy teda chodíte niekam cvičiť?
Martinčanka viem ako sa cítiš a viem je to ťažké. Asi všetky čo sme tu ťa vieme pochopiť. Strašne držím palce. Prosím potom, keby si nás informovala ako všetko prebiehalo, ak i teda nerobí problém o tom písať.Tiež by ma zaujímalo ako to bolo s Vami od začiatku. Posielam IP.

petusko
12. máj 2010

ahojte 🙂
u nas nic nove, Petik si na karbonove volzky zvykol, uz mu vobec nevadia.
rohacka, mame take ako vy, ale obidve rovnake a podla mna ma nozky este viac dovnutra, skusim ho odfotit.
uz sme skoncili aj s rehabilitaciami, ze uz len doma cvicit.
buduci tyzden chcem ist k ortopedovi ist dat predpisat tie topanky, dufam, ze nebude robit problemy. 😒
martincanka, drzim palce, aby operacia dopadla dobre, zvladnete to 😉
a budem tiez rada, ak sa zdoveris s vasim pribehom.

petusko
12. máj 2010

jaj a este k tym zaznamom, od ortopeda mame na papieri pedes planovalgi III. a ked nam prisli tie vlozky, tak bolo na prilozenom papieri pedes planovalgi IV. 😒 tak neviem...

zelmirka1
12. máj 2010

addaa, boli sme zatial u neurologicky aby vraj vylucila suvis toho ze mu tie nozky nedrzia s niecim inym, maly je v poriadku, ale samozrejme len potvrdila ze nozky su ploche, odporucila nas na rehabilitaciu a tam este len ideme lebo poznate ako to vsetko trva. Ja s nim cvicim lebo niake cviky poznam od sukromnej fyzioterapeutky a masirovat tiez viem. Este mame ist na krv aby sa zistili ci mu nechyba niak dolezity vitamina lebo prvok ktory by mohol ovplyvnovat svalstvo a podobne. Dost ma strasite s tym ze ste mali III. stupen a zrazu IV, dufam ze sa ozve martincanka a da nam viac info aj ked asi teraz ma tazke obdobie pred operaciou.

martincanka
12. máj 2010

Ahojte maminky, ďakujem Vám všetkým za podporu a že na nás v pondelok budete myslieť, mali sme ísť na príjem do nemocnice v MT už v piatok, ale dnes sa mi podarilo vybaviť kedže už máme všetky predoperačné vyšetrenia za sebou, ešte zajtra ARO, že nám prijmu v nedeľu, aspoň trošku Danielkovi skrátim pobyt, keby som aspoň vedela kedy ho pustia domkov.
Budem tam s ním od rána kým nezaspinká, tak ak sa nebudem ozývať, ozvem sa určite keď sa bude dať. Danielko mal ploché nožičky od narodenia /vrodené plochonožie/, nosili sme vložky, chodil bosí, cvičili sme, nie síce pravidelne, ale snažili sme sa. Najhoršie na tom je, že pani doktorka mi stále vravela že klenba sa zvykne do 6 rokov upraviť, ale nám naopak úplne spadla, takže aspoň v skrátke 😢 určite Vám dám vedieť ako sme na tom. ☹
Ahojte a som rada že Vás mám.

addaa
autor
13. máj 2010

Ahojte,

petusko je fajn, že si malý na tie vložky zvykol. Mne sestrička z ortopédie v ZA povedala, že stupeň III. sa neoperuje, ale že IV. už áno.
zelmirka to počujem 1 krát o bratí krvi. Nám také nikdy nič nikto nepovedal, ale asi preto, že naša dg. znie vrodená plochá noha. Viem, že dosť v tomto smere ovplyvňuje vývoj vit. D.
martincanka budem na Vás myslieť a držím veľmi palce. Aspoň vieš ty aj my všetky ostatné, že si urobila pre nápravu nožičiek Danka všetko možné aj nemožné. No príroda si išla aj tak svojim svojim smerom. Budte statoční, myslím na Vás.

zelmirka1
13. máj 2010

addaa asi preto ze nam napisali získaná plocha noha preto zistuju ci mu nieco nechyba....ale on od zaciatku stal na nozickam tak ze sa mi to nezdalo ale pediatricka povedala ze to nemam riesit, ze aj tak do 3 rokov maju deti ploche nohy.
To som nevedela ze na to vplyva vit. D,uvidime co zistia, inak v Ziline mi povedali ze su len tri stupne a treti najtazsi tak uz som z toho jelen.

petusko
17. máj 2010

martincanka, dufam, ze ste dnesnu operaciu zvladli v pohode 🙂
tak ja som uz tiez jelen z toho, aky stupen vlastne ma, ked dr. napisal inak ako ti v protetike 😖 ja by som teraz v stredu chcela ist s Petkom dat predpisat tie topky, tak sa aj opytam, ze aky stupen to ma 😒

zelmirka1
17. máj 2010

martincanka ozvi sa, myslela som na vas ako ste to zvladli, dufam ze dobre aj ked vas este caka nelahke obdobie, tak drzim palce.

addaa
autor
22. máj 2010

Ahojte, tak toto sa chystám kúpiť malému k Mdd namiesto autíčka.

http://www.predskolak.eu/hmat-pomocou-nohy/1754...

majú to u nás v materskom centre a dlho som uvažovala, či to kúpim, ale rozhodla som sa, že áno. Bude to mať dlhodobé využitie.

addaa
autor
22. máj 2010

Ja verím, že martincanka sa čoskoro ozve. 😔 Držím palce

rohacka
22. máj 2010

Ahojte,
tusim som sa to este nepytala - neviete niekto nieco o tejpovani?
Vraj je to dobre na take stavy noh, ake mame my.
http://www.kinseo.cz/

Medzi indikaciami su aj pedes planovalgi.
Kontaktovala som uz aj jedneho fyzioterapeuta, ktory to robi na Slovensku,
tak vam dam vediet, co mi odpise.

martincanka
22. máj 2010

Ahojte baby,
veľmi sa ospravedlňujem, že som sa neozvala v týždni, ale naozaj som nevládala, jeden večer dosť neskoro som už chcela napísať, ale skoro som odpadla pri počítači od únavy. Babenky, tak máme to za sebou, v pondelok Danielka operovali, to čakanie kým bol na stole neprajem zažiť nikomu, ale hneď nás o všetkom informovali, bola som s ním na izbe kým sa neprebral a zvládol to celkom fajn, najhoršie bolo že osm s ním nemohla byť v nemocnici aj v noci, tak som chodila domov keď tuho zaspinkal a ráno zavčasu naspäť. Prvý aj druhý večer mal dosť silné bolesti, ale mal infúznu liečbu, aj od bolesti a celkom rýchlo to zaberalo. Čo sa týka starostlivosti od personálu v nemocnici, bola som milo prekvapená, starali sa ukážkovo. Danielko má nožičku v sádre až po ritku, včera más pustili domov, ale vo štvrtok ideme naspäť do nemocnice na presádrovanie v celkovej anestéze, tak sa znovu bojím, ale najhoršie je za nami. Pán dokor čo ho operoval ma ubezpečil, že je to lepšie takto, lebo vedel ako som sa rozhodovala
😔 Najhoršie je že tá sádra je hrozne ťažká a Danielko si nevie nájť polohu, hlavne keď búva. Dnes ráno vôbec nevieme ako zišiel z postele a po ritke sa dopravil do spálne, skoro som dostala infarkt. Baby ešte raz ďakujem že ste na nás mysleli, hrozne mi to pomáha, ak sa chcete niečo opýtať ohľadom operácie rada Vám poviem, teraz som sa chcela aspoň v skratke ozvať. CMUK

petusko
22. máj 2010

ahoj martincanka! som rada, ze si sa ozvala! gratulujem, Danielko je bojovnik statocny 🙂
neviem si ani predstavit ten strach, co si musela zazivat, ja stresujem pomaly uz aj pri soploch 😒 ale zvladli ste to, mas moj obdiv 😉 este vas caka dlha cesta, ale to uz bude pre vas hracka, verim tomu 😉
a preco musi mat sadru az tak vysoko? 😕
inak na MT ortopediu som pocula len same chvaly, prijemny personal je velke plus v takychto situaciach.