icon

Máte niekto stále rozhorúčené dieťa?

julibls7
28. sep 2019

Ahojte mamičky, idem si po radu, snáď sa s tým niektorá z Vás stretla. Na mojom synovi (21m) som si v poslednej dobe všimla zvláštnu vec. Začalo to miernym soplíkom sem tam kýchol, žiadna katastrofa. Mal jemne zvýšenú teplotu niečo málo nad 37. Teplotu v ritke nemá už vôbec ani sopliky. Všimla som si však ze cielko a spánky ma stále teplé. Keď mu priložím aj bez dotykový teplomer vždy mi ukáže okolo 37.4. Inak je v pohode ako vždy šantí sa, je čulý. Máte s takýmto niečim skúsenosť? Ďakujem. Pekný deň.

luba28
28. sep 2019

A ty mas studene??...

julibls7
autor
28. sep 2019

@luba28 nie, ja nemám studené. Ako som písala, v ritke nemá teplotu ale po priložení na čelo ma. Takže to znamená ze je vyslovene horúci....

luba28
28. sep 2019

@julibls7 tak pokial teplotu nema tak ju nema....tie bezdotykove nemusia byt presne....dolezita je teplota zadocku ....

jaja23
28. sep 2019

@julibls7 toto mal aj môj, ale v lete. Každý deň teplota tak 37,2 až 37,5.Nasa doktorka mi radila v horúčavách nemerat a skúsiť neskôr. Teraz už má menej, ale občas mu takto vyskočí. Aj môj je čulý, vysmiaty. Ja to na ňom hneď cítim, cielko, aj ručičky ma teplé. Neviem čím to je, dávam mu veľa piť. On to mal aj 2 týždne takto.

jana_eyre_2
28. sep 2019

aj ja som si to vsimla pri najstarsom ked bol maly, doktorka mi na to povedala, ze to nie je teplota a nech nestresujem.. a mala pravdu, fakt to nie je teplota, neries.. telo nemusi mat presnych 36,5 - preto sa teplota oznacuje za zvysenu od 37,5 a horucka nad 38.. dotykovy v uvahu vobec neber, urcujuci je ten v ritke.. hlavne nech ma dobry pitny rezim...

jana_eyre_2
28. sep 2019

resp.skus sledovat ci nie je moc naobliekany, otuzuj..

altair
28. sep 2019

@julibls7 presne toto som nedavno riesila s pediatrickou. uz druhykrat, prekonani miernej virozy, malo dieta este par dni horucu hlavku. ona to mala az do 38, pricom v zadocku teplotu nemala. pediatricka povedala, ze vzhladom k tomu, ze dietatko je inak v pohode, nic vazne to nebude a vraj to tak niektore deti maju. ale keby to trvalo pridlho, tak je potrebne vysetrenie na stitnu zlazu.

julibls7
autor
28. sep 2019

Žienky, ďakujem za každý postreh. Nechcela som koli tomu letieť ku doktorke, len som sa s tým ešte nestretla a zdalo sa mi to zvláštne 🙂