Je zvýšená teplota v tehotenstve normálna?

17. dec 2024

Ahojte , som akurat 15tt a cely cas od kedy som tehotna mam zvysenu teplotu. Nic mi inak nie je, nic ma neboli, nekycham, nekaslem… teplotu mam 37,2 -37.4 pocas dna a ku veceru max 37.7. Je to normalne ? Myslela som ze este na uplnom zaciatku ano, ale uz som v druhom trimestri a mierne zvysena je stale… nemozem tak prehriat babatko ked mam naustale takto zvysenu teplotu? Zacinam uz mat obavy

autor
17. dec 2024

Este by som dodala ze bezne som mala telesnu teplotu 36,6… pocas tehotenstva som uzivala donedavna vyssie davky progesteronu kedze sme po ivf 😊

januska12323
17. dec 2024

Nie nemôžeš ho prehriať pri normálnej troška zvýšenej teplote tela.

h2
17. dec 2024

Nemala som počas tehotenstva zvýšenú teplotu, ani o nikom neviem, že by mal. Nemyslím, že je to normálne.

babushkaem
17. dec 2024

ja som mala, ale na zaciatku, potom som uz nemerala. mala som do 37,5 a nic mi nebolo

autor
17. dec 2024

Nasla som nedavnu temu na obdobnu otazku kde sa vyjadrili dievcata ze je to v poriadku a celkom bezne 😊 tak sa uz nestresujem

dixitka
17. dec 2024

Je to normálne. Ja som mala už pár dní pred pozitívnym testom 37,0 a taká teplota sa mi držala dlho, určite celý prvý aj druhý trimester, potom ku koncu som to už tak nesledovala.

autor
17. dec 2024

@dixitka dakujeem, ja keby som si nemerala oravidelne tak si ani nepomyslim ze je zvysena 😃 ale tym ze to mam ako zvyk z obdobia dlheho snazenia sa o dieta a merania teploty tak mi to ostalo a tak som vlastne zistila ze je stale hore

diewcatqoo
17. dec 2024

Par mesiacov pred tehotenstvom som si zacala merat bazalnu teplotu a ano, v tehotenstve sa mi vzdy drzala nad 37.
Preco si vlastne stale merias teplotu niekolkokrat denne?

autor
17. dec 2024

@diewcatqoo ahoj, tak ako som uz pisala vyssie je to proste zauzivany zvyk z obdobia ked som sa snazila si odsledovat plodne dni, tak som si nato zvykla ze je to rutina rano zmeriam teplotu aj vecer

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre