Máte reálne skúsenosti s biologickou liečbou u detí?
Ahojte ,mamina ktorá má realne skúsenosti s biologickou liečbou u dieťaťa ,pre /proti,účinok ,kde sa to podava ,akým sposobom. S dr sme sa o Tom do detailu nebavili, keďže je to zatiaľ len návrh ale posledné slovo má kožný . Prip ak by ste vedeli poradiť dobrého kožného(nasho meníme) kt aj stanoví diagnózu ,vysetruje komplexne . My sme chodili k starému dr v spade u nás ,kt dával len stále tu istú liečbu a nič viac neriešil . Pokúšam sa hľadať niekoho vo veľkých nemocniciach,kde majú aj lepšie skúsenosti celkovo s liečbou rôznych ochorení,lenže dostať sa tam,dovolať ,dopísať je priam nereálne .
Mam 9 ročnú dcéru ,kt sa už podľa imunoalerg inak pomôcť nedá keďže sme vyčerpali za tie roky všemožne alternatívy liečby . Prosím poraďte . Vďaka🩷
Ahoj, v prvom rade - mate teda diagnozu alebo vlastne ani nemate diagnozu a len "sa skusa"? Ked pises ze hladas kozneho, co stanovi aj diagnozu.
@anonym_0d5750 no ona je odmalička atopicka ,mávala ekzémy skôr v mladšom veku potom sme už len preventívne chodili na kontroly k doterajšiemu koznemu ,lebo to časom vymizlo ,alebo bol minimálne ,no od 6 r plus mínus sa začala obskrabavat a mať po tele početné rány,skrabala aj skrabe si to až do krvi ,skúšala sa liečba u toho kožného ,imunoalerg aj pediatra rôzne kortikoidne maste ,tabletky,antihistaminiká ,ATB ,premastovanie zarábane krémy proste nič bez zmeny..a ten dr čo sme k nemu chodili tak tam sme boli naposledy dáke 2r dozadu keď už sme tam boli 2x s tým stále to isté predpisoval rozprával to je starý dr stará škola čo ma ešte papierove recepty aj zastaralé metódy jednoducho nevedel už čo s tým a kázal len premastovat ,takže takú "lepšiu"liečbu jej predpisoval imuno a jej pediater ,no už je to v takom stave že jednoducho niet pomoci a teraz keď sme tam boli už naposledy toto navrhla ale musí to riešiť prioritne kožný keďže je to kožné a ak by sme nenašli alebo nedoriesili tak skúsi nejak ona ju dostať na tu liečbu alebo to proste nejak poriešiť . Čiže vlastne ona má diagn numularny ekzém od kožného a atopicku od imuno. No a klasika všade kde voláš tá odbiju ,neberú choďte do spadu ,neberieme z iných okresov a hlavne že my tu kožného ani nemáme vôbec. Keď už ju aj niekto objednal čakáme už 4 mesiac od mája a termín na október ...je to des .
@anonym_0d5750 no ona je odmalička atopicka ,mávala ekzémy skôr v mladšom veku potom sme už len preventívne chodili na kontroly k doterajšiemu koznemu ,lebo to časom vymizlo ,alebo bol minimálne ,no od 6 r plus mínus sa začala obskrabavat a mať po tele početné rány,skrabala aj skrabe si to až do krvi ,skúšala sa liečba u toho kožného ,imunoalerg aj pediatra rôzne kortikoidne maste ,tabletky,antihistaminiká ,ATB ,premastovanie zarábane krémy proste nič bez zmeny..a ten dr čo sme k nemu chodili tak tam sme boli naposledy dáke 2r dozadu keď už sme tam boli 2x s tým stále to isté predpisoval rozprával to je starý dr stará škola čo ma ešte papierove recepty aj zastaralé metódy jednoducho nevedel už čo s tým a kázal len premastovat ,takže takú "lepšiu"liečbu jej predpisoval imuno a jej pediater ,no už je to v takom stave že jednoducho niet pomoci a teraz keď sme tam boli už naposledy toto navrhla ale musí to riešiť prioritne kožný keďže je to kožné a ak by sme nenašli alebo nedoriesili tak skúsi nejak ona ju dostať na tu liečbu alebo to proste nejak poriešiť . Čiže vlastne ona má diagn numularny ekzém od kožného a atopicku od imuno. No a klasika všade kde voláš tá odbiju ,neberú choďte do spadu ,neberieme z iných okresov a hlavne že my tu kožného ani nemáme vôbec. Keď už ju aj niekto objednal čakáme už 4 mesiac od mája a termín na október ...je to des .
@lucka1022 čiže vlastne hľadám druhého kožného resp meníme,ten pôvodný neporiesi nič keď to neurobil za tie roky ,nikam neposlal ,neurobil jedno vyšetrenie navyše ,neporadil ..len maste a stále tie isté aj keď to bolo bez efektu .
ak spravne chapem nema ekzem viditelny len sa skriabe? dcera toto ma a maju podozrenie na celiakiu prave je v stadiu diagnostiky
ak spravne chapem nema ekzem viditelny len sa skriabe? dcera toto ma a maju podozrenie na celiakiu prave je v stadiu diagnostiky
@anonym_2568f8 napíš mi správu ,presne vysvetlím
@anonym_2568f8 celiakia nepotvrdené to jej robia každý rok lebo aj ja som ale zatiaľ chvalabohu negatívne má .
@lucka1022 cize naposledy ste boli u toho kozneho pred 2 rokmi a odvtedy nic? U nikoho ineho? Ved aj keby cakate par mesiacov na termin, tak uz ho sto krat mate. Treba sa cim skor zapisat na cakacku na riadnu diagnostiku. Toto co popisujes je podla mna zanedbane, zbytocne (aj zo strany rodica - ale nemyslim to v zlom, len ako fakt), ze to bolo proste treba riesit uz davno. Nepomaha? No tak nechodim k doktorovi kde nie som spokojna, a tiez nenecham to 2r plavat s tym ze "skusame masticky" od obvodnej. Opakujem - nemyslim to v zlom, ale toto treba riesit. Objednat sa na riadne pracovisko, keby aj mas dlhsiu cestu, aj cakacku par mesiacov, stale lepsie si to pockat ako neobjednat sa ani na to a nechat to plavat a skusat. Odkial ste?
@lucka1022 Skusali ste nizkohistaminovu dietu? Ja som atopicka od narodenia a tato dieta mi prospieva. Ked to citam, tak akoby som citala o sebe v detstve a puberte, to vecne zufalstvo, ze nic nezabera.
@lucka1022 cize naposledy ste boli u toho kozneho pred 2 rokmi a odvtedy nic? U nikoho ineho? Ved aj keby cakate par mesiacov na termin, tak uz ho sto krat mate. Treba sa cim skor zapisat na cakacku na riadnu diagnostiku. Toto co popisujes je podla mna zanedbane, zbytocne (aj zo strany rodica - ale nemyslim to v zlom, len ako fakt), ze to bolo proste treba riesit uz davno. Nepomaha? No tak nechodim k doktorovi kde nie som spokojna, a tiez nenecham to 2r plavat s tym ze "skusame masticky" od obvodnej. Opakujem - nemyslim to v zlom, ale toto treba riesit. Objednat sa na riadne pracovisko, keby aj mas dlhsiu cestu, aj cakacku par mesiacov, stale lepsie si to pockat ako neobjednat sa ani na to a nechat to plavat a skusat. Odkial ste?
@anonym_0d5750 liečila a riešila ju imunoalergologicka celý čas ..tam chodíme pravidelne. Ona vlastne aj navrhuje tu biol liečbu zameranú na atopiu keďže akékoľvek ochorenie má, pre deti to schvaľujú len na to . A vlastné to môže byť aj následok tej atopie čo má lebo samotný ekzém nemáva už dlho. Len tým že čakáme na druhého kožného to stojí lebo ten musí to navrhnúť a poriadne zdiagn . A ak by sme neuspeli ,napíše návrh do poisťovne imunoalerg. My sme z okresu Krtíš tu nemáme poriadne ani pre dospelých nie to pre deti. Všade kde chodíme dochádzame 100ky km s oboma detmi,tu nemáme nič . Do fakultnej nemocnice sa nevie človek dovolať ,písala som mail aj priamo dr majú tam 3 Amb a nemajú niense termín ale ani miesto .Dokonca ani vo vedľajších okresoch nemajú termíny ,na drzovku odmietnu alebo výhovorka neberieme z iných okresov . Poisťovňa mi miesto hľadania alternatívy tiež ponúkla zoznam len lekárov a volaj si ,neuspela som. Takže čakám na termín do klasickej Amb aj to som ledva vybavila ešte v máji ..a uvidíme čo povedia keď to uvidí lebo keď som s nimi volala tak vravela že oni posielajú do veľkej nemocncie ale termín si musím vybaviť ja ..začarovaný kruh . Okrem toho riešim s dcérou aj iné zdrav problémy a mám ešte druhú dcéru s problémami ,lekári a nemocnice náš druhý domov ,takže neviem čo skôr a kde skočiť . Preto určite veci nie sú úplne doriešené alebo v štádiu riesenia. lietam od jednej k druhej . Nie výhovorka len konštatovanie. Keď riešim jednu neviem riešiť aj druhú a pendlovat . Mňa hlavne zaujíma ťa biologicka liečba ak má niekto skúsenosť ako to prebieha a tak .

Ahoj, v prvom rade - mate teda diagnozu alebo vlastne ani nemate diagnozu a len "sa skusa"? Ked pises ze hladas kozneho, co stanovi aj diagnozu.