icon

Máte skúsenosti s detskou cukrovkou?

klepi
14. dec 2013

vcera v piatok 13 bol pre nas hrozny den mojho 9rocneho syna odviezla zachranka na kramare v Bratislave a potvrdila sa cukrovka ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

evelynm
14. dec 2013

verim ,ze ste z toho nestastni. Ale ked prejde prvotny sok, pokus sa to nejako prijat a naucite sa s tym zit. Mojej sestry syn je diabetik, zistili mu to v puberte a zije plnohodnotny zivot. Zaklad je dodrziavat vsetko, co je treba, od lekara dostanete potrebne informacie, naucit syna, aby bol v tomto smere disciplinovany, on sam pochopi, ze je to pre jeho dobro. Dnes, oproti minulosti, je medicina uz dalej, lieky su kvalitne. Drzim palce, hlavne syna nelutuj, nech ani on neprepada sebalutosti. To je velmi dolezite pre jeho sebavedomie. Bude zit kvalitny, plnohodnotny zivot, neboj.

jonas17
14. dec 2013

vitaj v klube... ☹ je mi to ľúto, hlavne teba, syn si zvykne a bude to brať ako samozrejmosť..moj ju má od 14 rokov, teraz študuje v Prahe a v pohode sa dokáže o seba postarať. ani raz som mu nepichala inzulín..od začiatku sa naučil všetko robiť sám...jedlo ráta, váži, varíme zdravo, žiadne umelé sladidlá a ide to...na fb je skupina diamamičky, super sa tam diskutuje, požiadaj o pridanie, majú tam aj malinké deti, dávajú recepty, radia, čo robiť a tak...ja som sa nikdy s cukrovkou nezmierila, ale je tu a musíme robiť všetko pre to, aby naše deti mali život bez nežiaducich účinkov, variť zdravo a modliť sa, nech im cukrovka nepoškodí orgány...drž sa...

ankalv1
14. dec 2013

@klepi Ahoj, mrzí ma to ☹ môj manžel má tiež DM 1. typ pridaj sa k nám na facebooku je tam kopa rád https://www.facebook.com/#!/groups/126214694131... držte sa

lennicka
15. dec 2013

Ahoj, mojmu manzelovi tiez diagnostikovali cukrovku ked mal 9 rokov. Nikdy sa nelutoval, neobmedzuje ho choroba, je sportovec, behava maratony, a v praci to tiez dosiahol daleko ;)

vulka
8. jan 2014

Mne ju diagnostikovali keď som mala 14. Teraz už mám 2 deti. Žijem normálne, ale pre mojich rodičov to bol vtedy šok. Možem ti odporučiť stránku medatron.cz kde je diskusné fórum a v ňom obrovské množstvo rád a skúseností rodičov DIa detí.

ppetinka
10. okt 2020

Ahojte, aj keď je to už stará téma, možno sa niekto ozve. Dcérka voľakedy píla denne veľmi málo vody, teraz pije podľa mňa dosť, aj v noci sa budí,že musí cikať, ide iba 1x v noci,v noci ale vodu nechce. Koľko vaše deti vypili denne vody, kým ste pochopili,že to bude asi kvôli cukrovke ? Som na dcéru dosť naviazaná a bojím sa o ňu, keďže už jeden zdravotný problém máme :( ďakujem