icon

Máte skúsenosti s práškom Unasyn pre dojčatá?

karkulka111
4. feb 2015

Dobry den. pozna niekto tie praskove antibiotika? Mala brala styri dni a pila aj mlieko a potom paneboze hnacky vodnate a k tomu silne zvracanie... ako to zastavit prirodne? odvary nechce ani vidiet

ichbinich
4. feb 2015

@karkulka111:
Kup jej PRObiotika. Ale aj ma aj zvracanie, aj hnacky, tak to bude nejaky virus a nie reakcia na ATB. ATB rozhadzu "iba" cervnu floru a mozu sposobit hnacky. Ale ak aj vracia, ja by som sla k lekarovi. Ale najskor povie, ze to je nejaky virus a treba to pretrpiet. Teda ak dieta nie je silne dehydrovane.
Takze, po prve, davat vela pit, najlepsie cistej vody, ale po troskach.
A po druhe: k lekarovi!
"Iba hnacky" sa daju zastavit po domacky: banan, ryza, varena mrkva, niekto odporuca aj cierny caj.
Ale zvracanie plus hnacky, to asi teraz zase koluje a doslo to aj k tvojej dcere ☹

lucus83
4. feb 2015

Súhlasím s @ichbinich asi to bude vírus spojený s poruchou mikroflory po ATB. Porad sa s lekárkou, ci ich môžeš vysadiť. Najdôležitá je teraz rehydratacia, ak by mala začínala byt apaticka, jej pokožka povoláva treba ísť aj radšej na pohotovosť- pošlú ju do nemocnice na infúzie. Ako probiotiká pomôže Hylac forte- nakvapkať do vody a môže ho piť aj po duskoch. Alebo veľmi dobrá je aj Bio gaia -rehydratačný roztok. Tam ma rovno aj minerály na doplnenie+ probiotiká je trosku chutnejšia ako Kulisek(rehydratačný roztok)
Ak ti vypije môžeš jej dať ryžový odvar, piskoty, suchu ryžu- po kúskoch. Ak nebude jesť netráp sa hlavne aby pila. Môžeš jej urobiť aj slabší čierny čaj, ak vypije minerálku- bez bubliniek, vodu s Hylakom alebo rehydratačný roztok, alebo aj aj, Mne ked maly nechcel piť, každú chvíľu som mu dávala odmerku od nNurofenu pomedzi zuby- vždy z toho vypil aspoň dačo.