icon

Máte skúsenosti s vrodenou hypospádiou u dieťaťa?

zinuska
8. apr 2008

ahojte maminky! Ma niektora z vas synceka s vrodenou vadou-hypospadiou?? Je popripade uz niekto aj po operacii?? Moc by som o tom vsetkom potrebovala info.Ozvite sa,ak s tym mate skusenosti prosiiiiim!! ☹

vinkita
13. feb 2018

@janocka ako to veď sestrička vravela keď som sa objednávala že už to bude na detskom lebo doktor Javorika už nechce operovať piatky tak sa máme hlásiť 27 to je v utorok do 10tej na detskom. Možno to malo byť až od januára tak netuším asi tam pre istotu ešte zavolám teda ak sa dovolám😟

janocka
13. feb 2018

@vinkita dovolat sa na urologiu v MT je priam nemozne. Tak drzim prsty, nech sa dovolas.
My sme sli 30. 11. na detsku anesteziologiu a potom vybavit papiere na detsku chirurgiu, potom sme mohli ist este na noc prec a 01. 12. do 7:00 sme mali prist uz sa “ubytovat”. V ten den ho aj operovali a potom v pondelok nas pustili.
S “pobytom” na detskej chirugii som bola velmi spokojna, sestricky aj lekari mili, pekne je to tam prerobene. Velmi som aj ocenila, ze som mohla byt so synom, aj ked ma 6r., na izbe a mala som normalnu postel. V inych nemocniaciach to tak nebyva, co som citala. Nie sme z MT, tam sme sli len kvoli Dr. Javorkovi a nelutujem.
Daj potom vediet ako si dopadla, ci si nieco zistila

vinkita
13. feb 2018

@janocka ďakujem no v septembri sme to takto absolvovali tiež

tecko28
23. feb 2018

Ahojte, prosim o radu. Mame termin operacie 19.3. Maly uz chodi do miniskolky-je zaradeny v kolektive. Chcem ho nechat pred operaciou doma pre istotu, bude stacit 14dni pored, resp. ko te to riesili so skolkou tie co ste uz mali deti v skolkach? Dakujem

veronikaszabova
23. feb 2018

@tecko28 nechala by som doma od zaciatku marca. Teraz je to sama chripka...

doma262
23. feb 2018

@tecko28 tiez by som nechala dlhsie, lebo 2-3 tyzdne musi byt zdravy. To znamena, ze ak by dva tyzdne pred ochorel je operacia v háji. Takze aspon ten mesiac skor.

veronikaszabova
23. feb 2018

@doma262 my sme tiez odkladali operaciu, lebo maly bol zasopleny 2t pred operaciou :(

elena123456
23. feb 2018

ja som nechala prvykrat 3 tyzdne a posledny den mi zo skolky dosiel normalne zachripnuty a potom nadcha, kasel a nestihli sme doliecit, trvalo to skoro aj mesiac kym bol uplne v pohode, dalsi termin nam dali v koncom januara a uz som ho vobec nedala od vianoc a este teraz je stale doma, uz mi ani do skolky nehce ist, ale ochorel uz aj teraz po operacii a tak kto vie, ze kedy pojde, u nas vsade sama chripka, ja by som ho uz od teraz nedavala, ale mozno ine deti maju lepsiu imunitu

tecko28
23. feb 2018

Dakujem vam vsetkym, tak ho necham uz doma. Zatial je v pohode, tak snad to vydrzi a ak nie, nebudeme ani prvy ani posledny 🙂

elena123456
23. feb 2018

@tecko28 si myslim, ze teraz je vela deti chorych, tak im stale niekto vypadne a tak aj dalsi termin daju skorej ako v lete

tecko28
23. feb 2018

@elena123456 len my mame zajednanu VIP , tak to by zasa trvalo

doma262
24. feb 2018

A tie nervy uz okolo toho. Najlepsie vybavit na prvy krat. Ja som syncekovi mediac pred operkou davala probiotika a pptom aj po operacii, kvoli atb ktore vzdy dostanu a hnacku nemal. A este vitamin D pre deti, ten je vyrazne zodpovedny imunitu. A ked muz prišiel s nadchou este som pridala imumoglukan sirup. A pekne vydrzal do operacie.

tecko28
24. feb 2018

@doma262 ja davam dlhodobo Echinceovy sirup s C-ckom, 2 kvapky D-cka, probiotika do vecerneho mlieka. trochu mi aktualne sopli a pokasliava, tak som nasadila Mucosolvan, snad bude do tyzna fit a tym padom 2 tyzdne pred operaciou zdravy.

elena123456
25. feb 2018

@tecko28 tak to je pravda a je pravdepodobne, ze by ste sa jej ani nedockali, tak je na nu vela zaujemcov, tak nech vam to vyjde na prvykrat

doma262
25. feb 2018

@tecko28 tak nech sopliky rychlo ustupia. A nech termin a operacia vyjde na jednotku👍😊 my sme boli na jesen a to som si myslela ze kolko chorych. Ale teraz je tych chorych sto krat viac. Tak sa drzteee

vinkita
6. mar 2018

Ahojte chcem sa opýtať keď ste boli po operácii doma ešte s tou poličku a v igelite tak vám kázali opláchovať pipík v repíku? Ak áno tak ako často? Nás včera prepustili z nemocnice 6 deň po operácii a sestrička mi vravela že 3x deň ale v správe doktor píše že dva dni pred kontrolou mu oplachovať aby tá fólia už bola dole pri kontrole tá bude 14.3 no ja teraz neviem

tecko28
Autor odpoveď zmazal
lenka066
6. mar 2018

@vinkita ja by som robila tak ako povedal lekar nie sestricka..osobne si myslim,ze ked ste 6 dni po operacii netreba to macat ked je pipik este vo folii..staci tie 2 dni pred kontrolou ako povedal dr..

vinkita
15. mar 2018

@janocka ahoj tak operácia sa uskutočnila😉,dopadla dobre pišáme pekne tak dúfam že to bude ok synček to zvládal super ale čo má zarazilo tak to že nás mal operovať Javorka a nakoniec ho operoval Jonáš bola som zaskočená a doteraz to nechápem prečo nás prebral on ďalšiu kontrolu máme až v máji tak sa ho musím opýtať

janocka
15. mar 2018

@vinkita fuha, tak to by som aj ja zostala zaskocena. My sme sli do MT len kvoli Dr. Javorkovi...
Super, ze sa operacia podarila. Drzim prsty, aby vsetko bolo ok

tecko28
15. mar 2018

Ahojte, chcem sa spytat, tie co ste mali syncekov operovanych na Kramaroch... Treba sa vopred ohlasit, ze sa na objednanu operaciu dostavite? Mame nastup v pondelok, dnes predoperacne, zajtra si mam ist pre vysledky. Nie sme z Ba. Doteraz som bola zvyknuta, ze mi od ZP vzdy prisla SMS o planovanej hospitalizacii (konkretne ORL) a teraz nic. Na operaciu nas objednavali minuly rok v juli, je to uz dlha doba a zacinam mat paranoju, aby nas neotocili co tam robime 😀

stanulka27
15. mar 2018

@tecko28 volali nam este,ci to plati a ci sme zdravy

tecko28
15. mar 2018

@stanulka27 a v akom casovom predstihu? Lebo nam nic. Tak asi zavolam zajtra ja, ze prideme

elena123456
15. mar 2018

@tecko28 podla mna nemusia volat, nam volali pri dvoch operaciach, ale len preto, ze nam posuvali termin, pri jednom termine som ja rusila, ale si to tam nejako nezaznacili a vtedy mi volali az v den nastupu, ze kde sme :O, tak to bolo blbe, takze si myslim, ze asi nevolaju, ale ak mas obavy, tak zavolaj sekreterke, tak ti vie pozriet, ze ci ste naplanovani

tecko28
15. mar 2018

@elena123456 dakujem, zavolam tam pre istotu. Nevies mi poradit v kom case sa tam da dovolat, ci to je jedno?

elena123456
15. mar 2018

@tecko28 mam pocit, ze som tam volala rano sestricke okolo 7,00, ked som prekladala termin, ale to bolo tak pred 2 rokmi 🙂, takze neviem ako to maju teraz a sekretariat som sa na viackrat dovolala doobeda, ale inac toto maju na stranke napisane, ja by som volala tej sekretarke doobeda

Prosím nezabudnite, ak sa nemôžete dostaviť v dohodnutom termíne na hospitalizáciu, telefonicky nám oznámte zmenu do urologickej ambulancie na tel.: +421 2 59371 585 (v čase 12:30–13:30) alebo na sekretariát na tel.: +421 2 59371 268 (8:00 – 15:00)

tecko28
15. mar 2018

@elena123456 super, dakujem

stanulka27
15. mar 2018

@tecko28 nam este dva dni pred terminom volali zo sekretariatu ci to plati,ci mame prist nalacno.teraz nam volala primarka ci nemozeme prist o den skor ak mame uz spravene predoperacne.kedze vela deti je chorych a museli operaci zrusit

tecko28
15. mar 2018

@stanulka27 no nic rano tam volam,, A nastupujete?

stanulka27
16. mar 2018

@tecko28 my sme uz po dalsom zakroku a uz sme doma