Máte skúsenosti so zvýšenými hodnotami GMT a ALP?
Mamičky prosím, máte skúsenosti so zvýšenými hodnotami GMT a ALP? Moja dvojmesačná dcérka má GMT 5.58. ALP 10.20 lekári jej opakovane robia odbery a skríning ale záver a liečba žiadna.
Veľmi sa bojím ,prosím o odpovede .
GMT hodnoty zvyšujú sa pri stagnácii žlče v pečeni, čo môže byť spôsobené obštrukciou žlčových ciest alebo inými príčinami.
ALP hodnoty sa zvyšujú pri poškodení pečeňových buniek alebo pri obštrukcii žlčových ciest.
Zvýšené hodnoty týchto testov môžu naznačovať chronické ochorenia pečene, ako sú cirhóza alebo hepatitída.
neprekonala Hepatididu? Zltacka?
lekari vas snad poslali na krv a sono?
GMT hodnoty zvyšujú sa pri stagnácii žlče v pečeni, čo môže byť spôsobené obštrukciou žlčových ciest alebo inými príčinami.
ALP hodnoty sa zvyšujú pri poškodení pečeňových buniek alebo pri obštrukcii žlčových ciest.
Zvýšené hodnoty týchto testov môžu naznačovať chronické ochorenia pečene, ako sú cirhóza alebo hepatitída.
@anonym_56e784 Pacientom je 2mesacne dieta, AI nie vzdy pomoze... Cize. 2 mesacne dieta nebude mat nic chronicke, a cirhozu uz vobec nie...
@andriknikolka Otazne je, ake su zvysne pecenove testy, aky bol ultrazvuk a pod... Kazdopadne, pravdepodobne nedostatocne z pecene do dvanastornika odteka zlc a sposobuje zvysenie tychto parametrov. Urcite sa patra o problemoch, ktore mozu byt vrodene, ako nejaka mechanicka prekazka alebo metabolicka (alebo to mkze byt aj vselico ine, moznosti su desiatky..... Treba sa pytat lekarov, co vysetrili, co zistili a pripadne ako sa planuje dalej postupovat...
@janickadr metabolickú ambulaciu navštevujeme, no ultrazvuk jej zatiaľ nerobili ,len opakované odbery a skríning. Pýtam sa lekárov ale odpoveď stále rovnaká, nech sa upokojím ,že sú to hraničné výsledky a potrebujeme ďalšie a ďalšie odbery. Nedokážem sa upokojiť ,čítam kadečo a to mi už úplne berie spánok, preto chcem vedieť, či s tým niekto má skúsenosti. Každopádne ďakujem za odpoveď.
@anonym_56e784 ďakujem za odpoveď. Všetko, čo píšete som čítala na googli a práve preto som tak vystresovaná, trvá to vyše mesiaca a žiadna konečná diagnóza a liečba, z toho som zúfalá... Áno, žltačku mala v pôrodnici a nasadili jej Flavobion na regeneráciu pečene, kvôli pečeňovým testom ale už jej ho vysadili ,vraj sú pečeňové testy už v norme.

@andriknikolka Otazne je, ake su zvysne pecenove testy, aky bol ultrazvuk a pod... Kazdopadne, pravdepodobne nedostatocne z pecene do dvanastornika odteka zlc a sposobuje zvysenie tychto parametrov. Urcite sa patra o problemoch, ktore mozu byt vrodene, ako nejaka mechanicka prekazka alebo metabolicka (alebo to mkze byt aj vselico ine, moznosti su desiatky..... Treba sa pytat lekarov, co vysetrili, co zistili a pripadne ako sa planuje dalej postupovat...