Mávajú chlapci nosiacu plienku časté zápaly?
Mávajú deti v plienke ( chlapci) zápal pipika ?
Mame prvého chlapca a úplne som sa vystrašila
Zvykne sa to opakovat ?
Ako riešiť ?
Obzvlast v plienke. Dolezita je hygiena a ked je pipik zacervenany tak hned riesit, pokial je zacervenany vstup do mocovej rury/predkozka, tak vacsinou pomoze framykoin, ak telo penisu- pokozka, tak je skor zapareny. Verim, ze pediater vam poradil ako postupovat a co robit v ramci prevencie.
ako vieš, že má zápal? Bola si u doktorky? Môže to byť len podráždená pokožka, z plienky, krému, dlhšie mal pocikanú plienku na sebe,...všeličo
@martul paneboze ako viem !!!! Tak asi opuch neni z plienky
Obzvlast v plienke. Dolezita je hygiena a ked je pipik zacervenany tak hned riesit, pokial je zacervenany vstup do mocovej rury/predkozka, tak vacsinou pomoze framykoin, ak telo penisu- pokozka, tak je skor zapareny. Verim, ze pediater vam poradil ako postupovat a co robit v ramci prevencie.
@anavixy mám pocit že cely penis je trosku opuchnuty
Tak treba ist k pediatrovi. Nie je jednoznacne, ci je to zapal alebo len podrazdena koza.
Doma mozes kupat v repiku.
Ano syn mal zapal predkozky. Na pohotovosti povedali ze je to z plienky. Kedze prespal celu noc nebudila som ho a tak bol vo vlhkom. Vyhodu to malo tu, ze som ho dobrovolne resp. nedoborovolne odplienkovala
Tak asi si to nenapísala?!! A opuch neznamená zápal.
Choď s ním doktorke.
Ja mam troch chalanov 😅 čiže polku života dobre ze toto neriešim. Vieš čo tento najmladší, keď sa mu to občas zacervena, tak zvyknem ráno uvarit repik. A pri každom prebaleni mu to osetrim navlhcenym tampónon. Nechám vysušiť na vzduchu, príp.jemne papier.utierkou, bavlnenou plienkou... osusim. Keď to mate takto opuchnuté, nielen červené, minimálne by som volala Dr.nech poradí a vyjadrí sa ci chce malého vedieť.
Aj moj to mal cez velku noc. Jemu sa zapalila smegma, kt. tam uz mal dlhsie. My sme sli na pohotovost kde nam dali framykoin a poradili v repiku kupat. No ale do vecera sa to zhorsilo tak dme sli na urologicku pohotovost a tam nam dr vysvetlil ako ten krem davat (na pohotovosti nam to zle povedali). Potom to uz preslo rychlo len asi den cikal len v sprche lebo ho to bolelo.
Neviem ako staré je dieťa ale minimálne to konzultuj telefonicky s pediatrom. Naši na to vždy dostali ATB masť na predpis. A áno, bohužiaľ sa to zvykne opakovať.
ako starý? nechaj vetrať čo najdlhšie a najčastejšie bez plienky... aj keby niečo pocikal, tak nevadí
Mam 2chlapcov a nikdy sme pindura zapaleneho nemali. A to nosil jeden plienky 3roky

ako vieš, že má zápal? Bola si u doktorky? Môže to byť len podráždená pokožka, z plienky, krému, dlhšie mal pocikanú plienku na sebe,...všeličo