icon

Medové zuby a kazy pomóc, čo s tým?

mijama29
11. máj 2019

Ahojte , prosím skutočne len tie čo máte skúsenosť a k veci, mám dcérku bude mat ešte len tri roky jeden zub už nám trhali, Má ich medové a v stoličkách aj kazy trpí bolestami nemôže niekedy ani zaspať stále lieky to je choré ošetriť to nechce nikto a čo jej mám dať všetky vytrhať hrozné rýchlo sa jej to zhoršuje ďalšie dva vyzerajú že sa jej každú chvíľu odlomia (verím že nie) a to všetky 3 jej budú chýbať predné ako bude jesť vôbec bez zubov . Tvrdia že jedine vo sa deťom robí zo zubami je že v nemocnici pod markízou im ich vytrhnúť. Vraj sa neošetrenú take zuby tak malým deťom. Ja už SIM zúfalá nemôžem ju stále dotovať liekmi. Veď jej pokazil zdravie ale pokazené zuby to tiež neni dobre a ešte keď má stále bolesti už teraz sa niekedy ani nenaje ...a to bude mat len 3 🙈🙈 už som volala aj na kadejaké drahé kliniky ale všetci ruky preč od toho.. poraďte ak máte skúsenosť a našli ste niekde lekára.. snáď jej ich nenechám. Všetky zakaždým pod markízou vytrhať ... a ešte aj v bolestiach čo styyyyym ??? 😫😫😫

karolinka1991
10. jún 2019

@levandullka alergiu nemá, len ako som písala vyššie, naša zubarka tento gél nepozná, tak neviem, ako často používať... Ona pozná len elmex gél, ale ten je pre staršie

karolinka1991
10. jún 2019

@levandullka tu odpovedal odborník ohľadne gelu, prečo si teda myslíte, že 1x za deň môže viac uškodiť? Mate zlu osobnú skúsenosť?

https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna...

marcelatje
10. jún 2019

@karolinka1991 ja som to mala odkonzultovane so stomatologickou aj dentalnou hygienickou. Deti nemali potvrdenú alergiu, odporučila používanie každý deň, po večernom umytí naniesť a už nevyplachovat.

karolinka1991
10. jún 2019

@marcelatje ďakujem pekne 🙂 a myslíš, že môžem namiesto večera ráno? Lebo v noci mi mala ešte 2x papa a ten interval, kedy neje, je niekedy doobeda väčší

marcelatje
10. jún 2019

@karolinka1991 odporúča sa na noc, lebo je tam predpoklad dlhšieho pôsobenia, ale ak ti dlhšie nepapa doobeda, daj ráno. Mne lekárka vysvetlila, že dôležité je jedno dôkladne čistenie za deň. V podstate je jedno kedy bude, ale v noci je väčšia pravdepodobnosť ze sa zuby nespinia jedlom, tak pasta môže pôsobiť. Baktériám trvá 24 hodín kým sa zmobilizuju tak, aby začali skodit. Pri spôsob si to na vlastné potreby.
Moje deti si zuby čistia 2x, som rada ze v škôlke s čistením prestali, lebo čistenie nie je vhodné vždy. Napríklad nie hneď po jedle a to presne v škôlke robili.

karolinka1991
10. jún 2019

@marcelatje vidíš, to som ani nevedela, že sa nemá čistiť hneď po jedle... U nás tiež čistíme 2x denne, ale večer je to väčšinou hneď po jedle

marcelatje
10. jún 2019

@karolinka1991 učíme sa celý život 🤷‍♀️🙂 sklovina je naleptana jedlom a keď sa do nej vtedy sprta kefkou, nepriaznivé zložky sa dostávajú hlbšie do štruktúry zubu. Odporúča sa počkať aspoň 30 minut
Inak keď sa ti bude dat, tak prejdi z rannej aplikácie gc tooth mousse na večernú. Cez deň nám zuby ako tak chránia aj sliny a jazyk, v noci však také aktívne nie sú.

karolinka1991
10. jún 2019

@marcelatje doteraz sme dávali na noc, asi 2 týždne, len mi to tak včera napadlo, ďakujem 🙂

aandreaa9
23. sep 2019

@katuskak2 prosim ta kolko vas vysli tie korunky?robili v celkovej anesteze?

aandreaa9
23. sep 2019

@mijama29 prosim ta kolko vas to stalo?co jej robili?

katuskak2
Autor odpoveď zmazal
aandreaa9
23. sep 2019

@katuskak2 a kolko zubkov robila?nemas nahodou ich cennik? A kolko mala rokov ked to robili?

katuskak2
Autor odpoveď zmazal
aandreaa9
23. sep 2019

@katuskak2 tak super..moj ma 2 zubky uz zlomene..neviem kam sa obratit..

mijama29
autor
23. sep 2019

@aandreaa9 na všetky pätky nerezove korunky, trojky a jednu dvojku blombovali a 6 zúbkov nám bohužiaľ museli vytrhnut pretože počas narkózy už sa to nestíhalo a veru druhy krat už by somdo toho nešla... bolo to hrozné, no mala je konečne šťastne bezbolestne dieťa, a spala všetko aj keď zúbkov má veľmi malo ale zachránili aspoň tieto, lebo nám už hrozilo že prejde kaz do koreňa a už by s tým nespravili nič. Vyslo nás to na 2300eur aj s narkozou. Poisťovňa preplatila 225eur, len tam musi byt vopred zákrok schválený aby to preplatili a keby viem dopredu že preplatia iba sumu ktoru by preplatili aj štátnemu zubarovi ani to neriešim, lebo som sa zbytočne rozčúlila keďže žiadny šťastný neopravuje. Takým malej deťom zuby v narkoze.

mijama29
autor
23. sep 2019

@aandreaa9 u nás sedacia nepripadalo do úvahy keďže už dlho trpela v bolestiach a už ani nechcela papať a mala lieky na bolesť nespávala atd. A mala boľavé takmer všetky, a veľmi pokazené až do nervov tak tam ani nebol čas postupne opravovať. Okrem ineho aj k dr. Hanusinovej Sme sa snažili dostat keď mi nechcel nik pomôcť, majú na vyše pol roka plne, to u nás nehrozilo, a za ďalšie veľmi milá sestrička “a čo od nás chcete ? Akože termín?” A ja že no áno , pomôcť malej proste hej a ona “mame na pol roka plne a zložila telefon” asi tak sa somnou bavili viacerí.

marcelatje
24. sep 2019

@mijama29 ono asi je to prirodzené, rodic to necháva na poslednú chvíľu a potom chce pomôcť hneď. Dobrých zubárov je malo, pacientov veľa.

mijama29
autor
Autor odpoveď zmazal
mijama29
autor
25. sep 2019

@marcelatje to nie je náš pripad!!!! Odsúdite a neviete. Myslím, že to robia dospeláci, ale nie čo sa ich deti týka. Neviem, kto by odkladal pomoc svojmu dieťaťu. My sme boli u viacerych zubárov vsetci má vysmiali, že čo s tým, však je to dieťa je to normálne, to ju nemôže boliet. Obvolavala som postupne súkromné kliniky a všetko plne. A keď už mi lekár povie, že sa s tým nedá nič robit, a nie jeden tak komu mám veriť? U nás to bolo z ich strany velke podcenenie, a zanedbanie. A okrem celého roka už, keď mesiac a pol sa snažíte intenzívne nájsť zubára, lebo ani nie 3 ročne dieťa je každý deň na liekoch od bolesti, čo jej môže uškodiť ešte viac. A pripad je akútny, a niekto mi položí telefon. Tak myslím, že to hovori samo o sebe. A podotýkam sladkosti nejedavala, lebo jej nechutili, jedla a jedáva dodnes kvantum zeleniny, v noci dojčena nebola, lebo prespala celu noc od mala, a ani sladené nápoje nepila ani čaje pretože najradsej má vodu a tu vždy zvolí sama od seba. Zúbky sme umývali od zaciatku, chora bola dodnes čo má 3 roky a 4 mesiace jeden krat a len raz mala antibiotiká. A aj napriek tomu ma vsade odsúdili a poslali do kelu akokeby som jej denne dávala med na cumel čo aj bola u viacerych prvá reakcia.

marcelatje
25. sep 2019

mijama29 nikde nesudim. Mrzí ma ak to tak bolo pochopene. Absolútne som neriešila stravu ci pitný režim. Išlo mi len o to, že dieťa v troch rokoch nemá ešte zubára a je bežné že nových pacientov nevedia z kapacitných dôvodov ošetriť hneď (asi som to nenapísala úplne vhodným spôsobom). Ak sa viacerí "odborníci" vyjadrili v zmysle ze mliečne zuby nebolia, alebo sa neriešia, mali by vrátiť diplom. V dnešnej dobe sa už našťastie riešia aj mliečne zuby.
Tiez som mala s deťmi situácie kedy bol nutný zákrok ihneď a našťastie naša stomatologicka žije v prítomnosti a chápe že aj mliečne zuby môžu bolieť.

mijama29
autor
25. sep 2019

@marcelatje zubára má od 2 rokov ... a navštívili sme ich viac, dokonca jedneho aj cez znamost a nič z toho. Naokolo nie je žiadny detsky zubár súkromná klinika áno, ale aj tam ju odmietli, lebo lekár dovoli uspavat najskor od 5 rokov, takze nemáme šancu. Takze z Martina musíme cestovať do Bratislavy. Ale už ani nikde inde, ako k Doktorke Cyprichovej s ňou nepojdeme, budeme mat vždy vylet.

marcelatje
25. sep 2019

@mijama29 ja k nej s deťmi chodím tiež 👍👍👍

kristinajancovicova
Autor odpoveď zmazal
kristinajancovicova
23. okt 2019

@marcelatje vcera nam prisla totiz to ta pasta tak dufam ze pomoze a zastavi nam to a uz sa nam nebude sklovinka kazit..

kristinajancovicova
Autor odpoveď zmazal
kristinajancovicova
Autor odpoveď zmazal
kristinajancovicova
23. okt 2019

@mijama29 prosim Vas chodite teda k mudr.Cyprichovej ??Bo nas zubar nam povedal ked mi volal za maleho zubky tak podotkol ze ak mu neverim tak sa mam obratit na p.doktorku Cyprichovu tak som chcela vediet ako to u nej chodi ako dlho ste cakali na konzultaciu kolko ste za nu dali a potom vlastne to vsetko co sa dialo ..ci ste spokojna

kristinajancovicova
23. okt 2019

@marcelatje prosim Vas tak ste s nou spokojna ?je draha ?

marcelatje
23. okt 2019

@kristinajancovicova treba tu pastu používať denne a podla návodu. Nevyplachovat.

MUDr. Cyprichova je drahá, ale aj dobrá. Vie co robí. Nenúti ma k najdrahším riešeniam, vždy povie viacero možností. Ja som spokojná.

mijama29
autor
23. okt 2019

@kristinajancovicova áno boli sme tam aj na operácii, a 2. Decembra ideme na prvú kontrolu. Pani doktorka je naozaj velka profesionálka, nedám na ňu dopustiť nám veľmi pomohla naozaj to poznať aj na dcérke. Mali plny stav, takze mi poradila na recepcii že keď mame takýto problem mám skusit napisat pani doktorke email, keďže sme to mali naozaj závažne pani doktorka nás tusim o týždeň objednala. A potom nás aj uprednostnila na operaciu, lebo už hrozilo, že prideme o všetky zúbky ☹. Dcérka mala už neustále bolesti, a teraz je zasa vesela. Takze ja len odporucam a sme z Martina, ale budeme s dcerkou chodit len k nej už.