Melatonín sirup v škôlke
Ahoj, máte niektorá skúsenosti s melatonin junior sirupom a škôlkou? Syn chodí do škôlky iba na 4 hodiny, nakoľko má veľký problém tam zaspať. Doktorka nám odporučila melatonín sirup. Aj som ho kúpila, ale môže učiteľka pred spánkom dávať ten sirup dieťaťu? Nemáte niektora skúsenosť?
Nemoze a urcite by som ho kvoli spaniu v skolke dietatu nedavala.
A musí tam spať? Veľa detí nespí.
Tot ucitelka odmietne
Naco prepana take nieco ked tam nechce spat co ho chces tam "uspat" nasilu? Ucitelka nemoze podavat nic okrem jedla a pitia
Kks u nás keď nespala tak nespala len nesmela vyrušovať
Veď nemusí spať, stačí ze bude ležať.
To co je prosim pekne za pediatra? Davat melatonin malemu dietatu kvoli tomu, ze odmieta poobedny spanok? Dlhodobe uzivanie melatoninu nie je iba tak, hlavne pri takom malom dietati...moze sposobit poruchu produkcie prirodzeneho melatoninu, teda telo si zvykne na externy prijem a tak znizi vlastnu tvorbu. 🤷 A moze mat dokonca aj rozne neziaduce ucinky ako napr. podrazdenost, bolest hlavy, nocne mory, dokonca ma aj hormonalny vplyv, kedze melatonin je hormon a pri dlhodobom uzivani moze mat vplyv na vyvoj maleho dietata.
nie učiteľky nesmú podávať deťom medikamenty... dieťa by som nedopovala aby tam spalo... pre moje pohodlie aby tam bolo celý deň🙄
To akože pred spaním by mu učiteľka dala liek na spanie? Ach🤦🏼♀️
Nie pani učiteľka nemôže podávať žiadne lieky. A už vôbec nie kvôli takej blbosti.
melatonin ma kompirovat cirkadialny rytmus tj vecer tmu a ma sa podavat pred vecernym spank9m. noe pred dennym. aj to detom len vynimocne. ja h odavam 1-2krat za tyzden vecer a aj. ztoho mamvycitky
Oh joj🫣🫣🫣🫣
To co je prosim pekne za pediatra? Davat melatonin malemu dietatu kvoli tomu, ze odmieta poobedny spanok? Dlhodobe uzivanie melatoninu nie je iba tak, hlavne pri takom malom dietati...moze sposobit poruchu produkcie prirodzeneho melatoninu, teda telo si zvykne na externy prijem a tak znizi vlastnu tvorbu. 🤷 A moze mat dokonca aj rozne neziaduce ucinky ako napr. podrazdenost, bolest hlavy, nocne mory, dokonca ma aj hormonalny vplyv, kedze melatonin je hormon a pri dlhodobom uzivani moze mat vplyv na vyvoj maleho dietata.
@oceanahory toto máš odkial takéto informácie?
Mňa by zaujímalo ako to odkomunikovali učiteľky s tebou, že berte si domov dieťa lebo nespí?
@oceanahory toto máš odkial takéto informácie?
@aurora33 Nech sa paci napr. odborne zdroje nizsie:
https://www.mayoclinichealthsystem.org/hometown...
@aurora33 Nech sa paci napr. odborne zdroje nizsie:
https://www.mayoclinichealthsystem.org/hometown...
@oceanahory ďakujem
Toto počujem prvýkrát...a to ma aký význam dávať dieťaťu melatonín,lebo poobede nespí? 😮Ani nie je to dôvod ,aby chodil len na 4 hodiny.Veď kopec detí v škôlke nespí, môžu ležať,len nesmú vyrušovať ostatných. To čo máte za škôlku?
A k otázke,nie, určite nebude učiteľka dávať dieťaťu melatonín 🙈🙈v škôlke sa nepodávajú nijaké lieky
Je mi ľúto detí, ktoré vychovávajú taj jednoduché matky. Miesto zdravej stravy budú pchať do detí hormóny a chémiu, o makovom odvare si počula, uspať dieťa naveky??
Keď už, tak si daj námahu a vyhľadaj info, ktoré potraviny obsahujú melatonín, podporujú spánok a prirodzenú tvorbu melatonínu, tvorí sa hlavne večer.
Obmedz mu sladké a priemyselne spracované potraviny... nasaď omega3 a potraviny bohaté na magnézium, draslík, B6, vitamín C...
Dala som si do vyhľadávača zloženie sirupu, nikde to nie je uvedené, tak nechcem vedieť koľko svinstva to obsahuje, nedala by som to do úst a dieťaťu už vôbec nie.
Je mi ľúto detí, ktoré vychovávajú taj jednoduché matky. Miesto zdravej stravy budú pchať do detí hormóny a chémiu, o makovom odvare si počula, uspať dieťa naveky??
Keď už, tak si daj námahu a vyhľadaj info, ktoré potraviny obsahujú melatonín, podporujú spánok a prirodzenú tvorbu melatonínu, tvorí sa hlavne večer.
Obmedz mu sladké a priemyselne spracované potraviny... nasaď omega3 a potraviny bohaté na magnézium, draslík, B6, vitamín C...
Dala som si do vyhľadávača zloženie sirupu, nikde to nie je uvedené, tak nechcem vedieť koľko svinstva to obsahuje, nedala by som to do úst a dieťaťu už vôbec nie.
@vakatko mne je ľúto teba ❤️ syn má okrem iného niekoľko alergií, je čisto na domácej strave, každý deň mu varím jedlo do škôlky. Okolo sladkosti, džúsov a podobne od narodenia ani nešiel. Najprv si zisti a potom radšej komentuj. Mier 🙏
Ženy, prosím, on nemá problém so spánkom, ale so zaspanim v škôlke. Doma spí cez obed úplne bez problémov. Ide o to, že tam má veľa podnetov, alebo neviem, a nedokáže sa uložiť a ležať. Proste len zíva, pretiera oči, sám hovorí, že tam chce spinkať a nechce ísť domov. Len budí ostatné detičky, preto ho musím na obed brat domov. Pediatrička nám to odporučila na základe toho, aby sa dokázal upokojiť a mohol kľudne zaspinkať.
Skor ho naucit sa upokojit pred spankom sam. Napr hladkat mojkacika.
Skor ho naucit sa upokojit pred spankom sam. Napr hladkat mojkacika.
@beata_k skúšame to od septembra. Vyskúšali sme aj mojkacika, sedenie pri ňom, hladkanie, spievanie, rozprávku, nechať ho samého vo vedľajšej miestnosti, proste všetko a nič nepomohlo. A ja proste musím ísť do roboty a máme už iba jún na to, aby sme ho proste naučili tam spávať.
Žiadne dieťa nemôže škôlka donútit spať. U nás sa to volalo odpocinok, oddych. Detičky privreli oci a postupne zaspali všetky. Možno priliz na neho tlačis a tlačia na teba aj v škôlke. Keď nevie oddychovat,nech mu vymyslia kreslenie,pisanie alebo aktivitu ktorou nebude rušiť. Melatonin naozaj nie je riešenie. Pri malých deťoch sa odporúča pre detičky ktoré majú napr.adhd alebo iný dôvod na nepokoj. Inak viem že určite vies,ale sú deti,ktoré nespia nie len v škôlke ale ani doma napríklad od roka .
Nechce sa mi veriť, že tak vyrušuje ostatné deti a pritom sa mu chce spať a takto, keď ho berieš domov tak sa to dupľom nenaučí...a to mám skúsenosti zo škôlky a ako najhoršie je uspať adhd dieťa , to sa len raz podarilo kolegyni a to sme sa riadne čudovali...
Žiadne dieťa nemôže škôlka donútit spať. U nás sa to volalo odpocinok, oddych. Detičky privreli oci a postupne zaspali všetky. Možno priliz na neho tlačis a tlačia na teba aj v škôlke. Keď nevie oddychovat,nech mu vymyslia kreslenie,pisanie alebo aktivitu ktorou nebude rušiť. Melatonin naozaj nie je riešenie. Pri malých deťoch sa odporúča pre detičky ktoré majú napr.adhd alebo iný dôvod na nepokoj. Inak viem že určite vies,ale sú deti,ktoré nespia nie len v škôlke ale ani doma napríklad od roka .
@krasneleto to nie je také ľahké ako sa to napíše, také malé dieťa pri ničom nevydrží dlho , a veľmi rýchlo z toho môže byť viac detí, lebo ako si napísala, nie všetky deti spia, a potom určite nebudú ticho
Davala som ho synovi, 4r.mal. ale ja som bola adnun.pracovnicka v spojenej skole, cize som my chodila sama davat. Paradne to ucinkovalo. Lekarka nam sama povedala, ze je to ok a je milion pripravkov horsich ako melatonin, ze proti nemu nema vobec namietky. V ms povedali, ze ok, ved to nie je liek takze nemaju nic proti. Za mna super vec.
@krasneleto blbost, moj maly spal az po zaciatok 1.triedy. problem bol, ze je velmi citlivy a vsetko ho v ms vyrusovalo. Ucitelky, deti, vsetky vzruchy okolo. Doma zaspal vzdy.
Nemusí späť mám dieťa čo od roka a pol na obed spí iba pri chorobe pred chorobou alebo ak ide neskôr večer spať a ráno vstane veľmi skoro alebo pri ceste nad 3hodiny autom do škôlky chodí od 3,5roka ( od septembra 2024) a škôlke do kopu zaspala asi 5krat za tento pol rok iná nespí učiteľky to vedia nekazdu jej späť čakajú kým zaspia iné deti a môže sa obliecť a ísť si kresliť alebo proste sa hrať vedľa z druhou učiteľkou je viac detí z jej triedy čo nespinkaju.
Melatonín je blbosť riadna používa sa pri deťoch z adhd nekludom veľa krát sa podáva niektorým autistom.
Mám hyperaktívne dieťa ale nikdy ma nenapadlo plniť ho liekmi zatiel
A za ďalšie učiteľky nesmú podať žiadne lieky . myslím že
Výnimku majú u silných alergikoch a môžu podať sos lieky .ak sními disponujú

aky je dovod na branie melatoninu?