Menštruačný kalíšok pre 13 ročnú
Dobrý večer. Rada by som sa opýtala aký máte názor na používanie menštruačného kališka, či si myslíte že by to bolo pre mňa vhodné. Mňa sa to už mamina opýtala keď som dostala svoju 1. menštruáciu, ale vtedy som na niečo také nechcela ani pomyslieť. Teraz som o tom rozmýšľala a viac sa mi tá možnosť pozdáva, príde mi to čistejšie a vytvára to menej odpadu čo je super. Myslíte si že je to pre mňa vhodné?
k tomu niceniu zemegule, akoze je ovela viac moznosti, nielen 2: su menstruacne nohavicky, tiez latkove vlozky.
@cariad ja sama pouzivam kalisok 😅 ale do prveho styku som nechcela risknut ani ten tampon 🙂 a to je teda riadny rozdiel, tampon nemusi porusit blanu ale pri kalisku je velmi mala sanca ze ostane neporusena, ma o dost vacsi priemer nez tampon.. a pre mna je panenstvo cenne, mozno som staromodna ale ja mam taky nazor, o panenstvo zena pride len raz a podla mna by to malo byt z lasky, ked je to tebe jedno, mne a inym zenam nemusi byt 😉 kazdy na to ma vlastny nazor ..
@luckalukas_1 ty pouzivas kalisok? Ku krcku sa teda urcite nepricucne 🤦♀️ Pouzivam ho uz takmer 20r a nikdy sa mi tam nepricucol.
@simsalabim myslela som podtlak, pomenovala som to pricucnutie lebo mi to tak pripada ked ho vyberam, ze je proste pricucnuty, lreto ho zavadzam a vyberam len v sprche ked si cupnem, lebo inac ho von nedostanem, je proste ,,pricucnuty,, co mam robit 😂😂😂
@luckalukas_1 staci stlacit
@luckalukas_1
ako vieš že je panna? Odpovedaj autorke na otázku a nie či je to podľa teba vhodné alebo nevhodné pre panny. 🤦🏻♀️
@ofzuza stlacala som, proste sa mi inak nedalo len ked som si cupla, jednoducho nesiel von inak 😃 teraz mam pausu, som tehotna tak po porode to snad pojde lahsie uz
Ja sa strasne tu smejem ako zalezi niekomu na cudzej blane a trepe o laske a prvom raze, ked debata je o menzese xD
Ja by som v takom veku volila menstruacne nohavicky, je to naozaj fajn
@cariad no odpovedala som, pytala sa ci si myslime ze je to pre nu vhodne, kedze ma 13 tak by bolo divne keby panna nebola tak preto som vyjadrila svoj nazor, ze pre pannu za mna kalisok NIEje vhodny..
@luckalukas_1 a stlacala si okraj alebo dole pri "stopke"/dno?
@via88 mas pravdu 😂😂😂 uz mi docista sibe z tehotenskych hormonov 😂 vsetko tak prezivam jak blbka 🙈😂😂
@luckalukas_1 nebolo by vôbec divné keby už panna nebola v 13. Možno iba tebe. Áno pýtala sa či by to bolo pre ňu vhodné ale skôr si myslím, že myslela vekovo než anatomicky.
@luckalukas_1 tebe nezáležalo na panenstve, ale na panenskej blane. Prvý sex som mala v 17ke, mal ho malý a vážne si myslím, že ani po niekoľkých razoch mi blanu neprerušil. Až ten ďalší o rok neskôr. Tak mi povedz, s kým som prišla o panenstvo?

@luckalukas_1 🤣
@taskataska a to keby vedela že niektoré baby blanu ani nemajú 🙊 to sú potom odpanené asi už po narodení 🤔 neviem ako s tým žijú 😄
@luckalukas_1 vieš, že niektoré ženy majú panenskú vlani tak slabú, že sa im pretrhne aj pri nejakom pohybe? Niektoré ju majú pevnú,že je to problém aj pri sexe pretrhnúť. Sú aj malé kalisky pre dievčatá. Ja byť ňou si vyskúšam dať tampón a uvidí, či jej to je pohodlné, ak áno tak veselo do kaliska. Ja tiež používam tampóny od prvej menštruácie a bola som panna ... Všetko v pohodičke ..
@taskataska @kkovacovak ja viem ze su aj take 😃 jasne mate pravdu, prehanam to, teraz vsetko prehanam a vsima si to aj moje okolie 😅 snad sa coskoro vratim do normalu 🙏😃
@luckalukas_1 ano tehotenstvo a hormóny sú nevyspytateľné 😄

@luckalukas_1 kalíšok sa veru nemá pricucnúť ku krčku 😄 používam kalíšok viac ako 10 rokov kedy tu o ňom ešte ani nechyrovali. Kalíšok vytvorí podtlak a nikam sa nepricucáva. To teda počujem prvýkrát