Menzes u postihnutých dievčat
Dobrý deň. Máte niekto skúsenosť ? Viete niečo poradiť? S vysvetľovaním je to úplne zbytočné.
Je to len na mne ako na matke - výmena vložiek a pod. Pomohla by gynekol. aby sa dieťaťu menzes úplne zastavil? Alebo nejaké rady, skúsenosti. ďakujem.
@anjelicek26 má to aj nejaké vedľajšie účinky? To na sK?
Nie horsie, nez tradicna HAK. Ja som na HAK a mam tyzdenne pauzy, ale kedze je to zbytocne, tak si pri dalsej navsteve dam bez pauz, aby som nemala kramy vobec. Myslim, ze hormonalna injekcia je dobre riesenie, a robi to aj vela zien bez postihnutia, ktore neplanuju deti.
V takýchto prípadoch sa zvykne menštruácia potláčať liekmi. Sesternica užíva lieky od gynekológa, lebo to je hotový stres a panika pre ňu.
Ano ziju na slovensku.. vedlajsie ucinky ona nebada, ono to dlhodobo sposobuje neplodnost, ak ju clovek skutocne pouziva roky roky... ale u nich neprichadza tehotenstvo ci osamostatnenie nikdy do uvahy. Tabletky neboli alternativa kazdy den jej vysvetlovat, preco ma prehltnut tabletku, takto idu "po vcelicku" raz za tri mesiace aby bola "zdrava" a akceptuje to dobre...
Áno existujú, lieky aj injekcie. Robila som v ústave, mali sme dve ťažko postihnute dievčatá, dostávali lieky na zastavenie menzesu. Treba sa poradiť u gynekológa
urcite to ries s gynekologom, riesi sa to liekmi

Nas sa to netyka, ale kamaratka dava dcere pichat kazde tri mesiace hormonalnu injekciu, aby nemala menzes vobec...to dievca je mentalne na urovni 4 rocneho dievcatka, tie bolesti a krv, proste to nechapala... porad sa s gynekologom.