Menzes v 10. rokoch
Ahoj baby, chcem sa opýtať dcéra má 10 rokov, v lete dostala menzes, tento mesiac mala dosť silné krvácanie. Mali ste s tým skúsenosti ? Ako to zvládali Vaše dievčatá ? Najhoršie je to v škole hambí sa ísť si vymeniť vložku, preto jej vždy pretečie a zašpiní si spodné prádlo.
To j veru dosť skoro. Aj ste boli u gynekológa? nepovedal Vám, čím by mohlo byť spôsobené, že ho dostala takto skoro?
Baby, ja som prvý MS tiež dostala v 10-tich rokoch a to mám už 38, takže to nie je nič neobvyklé... A tiež som ešte potom rástla, takže to podľa mňa s vzrastom nemá nič spoločné. A pamätám sa, že prvé mesiace to tiež bolo také všelijaké, raz silné, raz len špinenie a o pravidelnosti nemohla byť ani reč... Trvalo skoro dva roky, kým sa upravila na ako tak pravidelný cyklus.
@jarka91 Presne aj s mojou sa začali tie premeny, narástli prsia, potenie...., takže som to aj trochu očakávala, len som dúfala, že to ešte chvíľu počká. Aj mne sa to zdá zvláštne zastavovať to, veď to sa asi dá len podávaním hormonov a to je ešte horšia záťaž na organizmus ako menzes. Podávate dcére aj nejaké vitamíny, príp. železo ? Aby sa organizmus lepšie vyrovanal so stratou krvi. Dcéra nechce jesť maso, tak častejšie varím hlúboviny kel,kapustu, brokolicu.
Ale je to normálne, nič s toho nerob... ja som predsa dostala v 12-ch, ale dcéra v 10,5, a má to dost silne krvácanie... ja som išla na ginekologiu najprv sama akože opýtať sa co s tým silným krvácaním, tak doktorka mi povedala že dá sa to "zmierniť", ale - pri pomocí hormonálnej liečby... tak som povedala že nie! v ziadnom prípade nebudem napchávať dcéru hormónmi... co už, zmierili sa s tým a nechali to tak, ešte že má cyklus 30-31 dni...
Ja som dostala ako 9 ročná v tretej triede. Mávala som strašne silné kŕče,aj som vela krát odpadávala. Moja mama to nikdy neriešila.
Takže ak má dcérka 10 r. netreba ju trápiť, skúste navštíviť gyn.,nech poradia čo je pre ňu najlepšie.
@cokololadka Fu ha tak to tiež veľmi skoro. Dcéra je už piatačka a teraz majú deti aj viac informácií. Ja som prezieravo kúpila knihu o dospievaní, kde je to prijateľnou formou všetko popísané a nenápadne som jej ju podstrčila, pár krát som ju našla pod vankúšom, takže si očividne prečítala čo ju zaujímalo.
@slovakia2012 Jasné že dieťa je blbosť napchávať hormonmi, myslím že menej škody narobí nejaká tá strata krvi. Som rada, že aj iné mamičky majú už s tým skúsenosť. Jednoducho sa asi musíme zmieriť, že dospieva sa teraz skôr.

@baboadel Ahoj ja som dostala ak 10 r tak zle som to jasne znášala nik okrem mna to v triede nemala a bolo to pre mna neprijemne velmi.Takze viem ju pochopiť ako sa citi.Skús sa s nou porozprávať o tom ako kamoska s kamoškou.Ja som mala velmi nepravidelne svoje dni a mavala som dost silne upravilo sa mi to az po 18r.Ja som vyrástla do vysky 170 cm a myslim si ze na vzrast to nema vliv žiaden .Skús sa spojit aj s nejakou gynekologickou detskou myslim si ze vam urcite pomoze tiez.