icon

Mesačné bábätko často zvracia

1. júl 2022

Ahojte, chcela by som sa poradit. Mam doma mesacne babatko. Od rana mi po kazdom krmeni zvracia, po kazdom odgrgnuti z neho vyjde vacsie mnozstvo (bielo/zlta konzistencia bez zapachu). Doteraz si iba tak obcas odgrckal, ale teraz mu to parkrat dokonca islo aj nosom 😳 okrem toho je viacej nekludny, od vcera vecera mi spal iba par hodin. Teplotu nema a papat si pyta, len potom velku vacsinu vyvrati, uz som z toho riadne zdeptana. Je to moje prve dieta, tak neviem, ci je to "okej"... Moze mat obcas taketo dni a zaludok ho troska takto viacej potrapi alebo to mam riesit s pediatrom? Nechcem zbytocne panikarit, aj ked neviem ci grckanie v takomto vacsom mnozstve po kazdom krmeni u novorodencov je bezne alebo je to naznak nejakeho zacinajuceho refluxu 😕?. Doteraz sme takyto problem nemali. Dakujem za vase rady.

diamond007
•
1. júl 2022

Reflux...
Možno si mu dala veľa papania naraz, skús radšej častejšie a menej. A druhý kľúč k úspechu, počas jedla odgrgavat

hilda08
•
1. júl 2022

Mne sa osvedčilo ked vela grckal ho kojit tak ze som si ho položila na bruchu…to popri aj prdel aj grgal😁

nikpa
•
1. júl 2022

Treba dávať odgrgavat aj počas kŕmenia. Keď je na UM, kúp mu z rovnakej značky ale proti grckaniu alebo nechaj čo máš a pridávaj Nutriton z lekárne do každého mlieka, je to proti grcaniu. Keby sa to nezlepší tak na reflux je pre bábätka aj sirup.

terez246
•
1. júl 2022

Reflux. Grckala stále, nonstop, 24/7. Rástla, priberala, tak to bolo ok. Nepomohol sirup, AR mliecko, antirefluxné vankúse, všetky opatrenia sveta. Nič. Len vydržať. Moja má rok, ešte stále si ugrcne z riedkeho jedla. Musí len vyrásť z toho. Nestresuj, všade dávaj plienočku bavlnenú, lebo budeš mať aj gauč, koberce, podlahy, všetko ogrckané. Stojí to len veľa prania. Držím palce! 😊

werony_n
•
1. júl 2022

Moja dcérka grckala nonstop do cca 4-5 mesiaca, tam sme už prešli na tuhú stravu, tak sa to upravilo. Reflux jej nezistili, nezaberal ani Nutriton, je to len zbytočná záťaž na žalúdok bábätká. Stačí si len tým prejsť a bude dobre. Dôležité je dávať spinkať bábätko na bok, aby keď si grckne tak išlo všetko vonku. My sme aj zmenili mlieko, Nutrilon jej robil zlobu.

sono2
•
1. júl 2022

Malo si napísala.
Dojčiš?
Dieťa za každú cenu netreba dávať odgrgávať, len keď je vyložene nekľudné

autor
•
2. júl 2022

Dakujem za prispevky. Davam mu MM primarne iba obcas UM (Kendamil), kedze zial MM nemam dost. Dnes som si to ale odsledovala a po MM grckal a po UM uz 2x negrckal a bol aj pokojnejsi...po MM sa cely vytacal a bol nekludny a potom take vodnate bielo/zlte grckanie 🤷 nechapem to...moze mu robit zle moje mlieko? 😳

mtn112233
•
3. júl 2022

Určite mu tvoje mlieko zle nerobí, hlavne sa nedaj ovplyvniť rečami máš zlé mlieko, slabé mlieko a podobne, také neexistuje... Moj malý mal reflux taký, že sme skončili až v nemocnici ked mal 1 mesiac všetko co vypil išlo von a nepriberal, prezliekala som 5x denne.. na gastre sa na mňa dívali že čo robim v nemocnici veď to je úplne normálne nedovyvijany pažerák.. poradili mi jedine opatrenia ktoré to grckanie zmiernia.. kojit častejšie po menej, po každom kojeni odgrgnut a ponosit aspon 20-30 minút až potom dať ľahnúť, vyvisit všetko kde spí, postieľka, kočík.. doktorka nám už tiež nutila Nutrilon ar proti grckaniu ale keďže od narodenia malého som bola v kontakte s laktačnou rázne som to odmietla pretože by ho z toho zapekalo a už aj bez toho map malý k tomu ešte aj brutálne koliky..
Vrchol toho grckania bol keď sa začal pretáčať na bruško to bolo strašné a teraz je už úplný kľud ziadne grckanie a to ma prosím pekne 10 mesiacov 🙂 takže kľud ❤️ určite to spomen na poradni pediatrovi ale nebude to nič ine ako bežný reflux a pokiaľ máš možnosť naozaj nedávaj do neho zbytočné umeliny ak chces kojit ja som aj napriek tomu silnému refluxu iba kojila a iba kojim stále a keď som začala dávať pozor a dodržiavala to čo mi kázali začal priberať kilo mesačne 🙂