icon

Mesačné bábätko má soplík

bibix25
25. sep 2016

Ahojte, kedze je zajtra nedela a ja sama doma s mojou mesacnou dcerkou, chcela by som vas porosit o radu. Malinka ma vela hlienov, vsetko jej to zateka a strasne chrci. Dychanie bolo najprv ok, no teraz uz ma zacina mat problem aj s tym. V pondelok hned utekame k Dr.! Ale chcela by som sa spytat, nemate nejaky babsky domaci recept ako by som jej zatial mohla pomoct? Urcite sa pokusim zohnat niekoho kto by mi zbehol do lekarne, ale hladam aspon zatial nejaku alternativu. Uz som jej nostek vytrela aj svojim mliekom, len to zatial nepomaha. Dakujem za rady 🙂

michi200
Autor odpoveď zmazal
zubrienka1
25. sep 2016

@bibix25 pidka mna jej treba odsavat tie sopliky. Najprv jej daj morsku vodu urcenu pre najmensich drobcov a potom odsaj. Nam este dr. hovorila, ze treba nostek vytret nosnymi kvapkami.

michi200
Autor odpoveď zmazal
lydia15
25. sep 2016

Presne ako radi zubrienka1 ,nastriekat sprej s morskou vodou a odsavat a tym myslim odsavacka na vysavac.neboj nic sa jej nestane 🙂

michi200
Autor odpoveď zmazal
oira
25. sep 2016

Aj nas drobec od bábätka mal taketo sopliky. vzdy treba nastriekať tou morskou vodickou, 5-7 minut pockat a odsat odsavacku vysavacovou. babo sa nevysmrka, treba tie hlieny vytiahnut. a postielku podložiť je tiez dobra rada.Tak aby nohy pri hlavenboli o 3-4 cm vyssie.

lucinka511
25. sep 2016

@bibix25 zatial to odsavaj kvalitnou odsacackou. najlepsia je taka.kt sa pripaja na vysavac.hlieny.sople trrba odsat.

emilia25
25. sep 2016

Clovek by neveril ale po odskusani vzdy na soplik pokrajam cibulu a dam ju vedla malej a do 3 dni je po sopliku.a to nam odporucila detska lekarka.

bibix25
autor
25. sep 2016

Dakujem vsetkym za rady. Matrac v postielke ma podlozeny takze je vyssie. A sopliky tiez stale odsavam. Len velmi casto to nemozem robit aby som jej nevysusila sliznicu. Skusim tu morsku vodu a aj cibulu 🙂

bosoriak
25. sep 2016

@bibix25 A ja som na noc dala dcere aj Nasivin pre novorodencov. Mala +-2 tyzdne a davala som jej to 3 dni a len na noc.
A odsavania sa neboj, treba to aj kazdu hodinu ak sa ti zda. Pretoze take male deti maju vsetky tie eustachove trubice zuzene a moze z obycajnych soplov dostat zapal stredneho ucha. Sople von a zvlhcovat morskou vodou, pripadne len fyziologickym roztokom.
Neviem, ci by som s tymto isla k lekarovi, kym nema teplotu, tak ti lekar aj tak nema velmi ako pomoct. U takto malych deti to prejde rychlo, neboj.

bibix25
autor
25. sep 2016

@bosoriak dakujem za radu. Teplotu nemala, ale budem jej ju este merat, pre istotu. Ked jej odsavam soplik tak vela krat sa stane ze malu to podrazdi a zacne kychat, tym sa jej do nosa nahrnu dalsie hlieny... takze musim zas po minutke odsavat. Malinka ma hlieny uz asi tyzden, no Dr. to neriesila. Povedala nam ze mala ma mat matrac podlozeny a vytierat nostek mojim mliekom. Lenze dcere sa to teraz cez vikend dost zhorsilo s ten soplik je uz zelenej farby

glorikarebeka
25. sep 2016

dsavacka na vysavac ,uz ju netrap a odsaj ja som sa tiez toho bala,ale bez toho by som bola stratena, najprv som mala len ustnu odsavacku,ale nepomohlo

bibix25
autor
25. sep 2016

@glorikarebeka no, my mame doma prave len tu ustnu odsavacku. Ale muz bol uz kupit tu na vysavac, aj morsku vodu, lenze dom pride az vecer, tak si zatial musim vystacit este s ustnou. Teraz cez den sa jej to zas polepsilo. Zatial mi az tak nechrci a uz podstatne lepsie dycha. Pritom lezi a spinka, nic ine ako v noci. Moc dufam ze sa jej to polepsi, bo mi trha srdce ked ju pocujem tak chrcat. Snazim sa jej vsemocne pomoct, ale ta ustna odsav. je tu ozaj asi slaba. A ako spravne narabat s tou na vysavac? Podobne ako s ustnou, len sa napoji na vysavac?

bibix25
autor
25. sep 2016

No... tak manzel priniesol vecer domov morsku vodu a odsavacku na vysavac. Ta odsavacka je aka super vec! A malinka drzala ako hluchy dvere 😀 Ani sa nepohla. Este sme sa s muzom smiali, lebo jej to asi robilo dobre 🙂 Ani nemrkala. Zatial spinka, nechrci a pekne dycha. Dufam ze tie sopliky budu cim skor za nami.