Mini molusky - krupica
Ahojte, tem ohladom moluskov je tu vela. Nic som vsak nenasla napomocne tym nasim.
Dcerka ma cerstve 2r a kopec molusiek pod pazuskou/cely bok vysypany.
Vysyp je malinky...ako krupica a je toho vela. Co sme skusali:
- vyskrab lyzicou u koznej. To je ich najoblubenejsia liecba..avsak drasticka, plakala, neda si to zopakovat, nepomohlo = rozsirili sa este viac.
- Natieranie Molusk-om. Taka "zieravinka". Malu trapim neviem ci este horsie ako u tej koznej...a je to ciste scifi pri tych malinkych vysypoch kazdu mini bodku potriet a nechat zaschnut. Temer nemozne
- prepichovat ihlou. Kedze su mini, nic z nich v podstate nejde..iba trochu krvi. Samozrejme jaci aj pri tom. Prepichnut jednu z tych 50tich v krupicnom vysype je scifi.
- Zoskrabovat nechtom. Ako ktore ..tiez bolestive place, potrieme betadinom. Ale nic neubuda.
- berieme imunoglukan uz vyse 2 mes.
Budem veeeelmi vdacna ..ak niekto zazil taktyto krupicovy vysyp a uspesne sa ho zbavil.
Dakujem!
@kllamarka Pekný deň, moja 2 ročná dcéra mala 4 molusky, len sme nevedeli že je to ono. A po Molusku bola vysipsna tak ako píšete pod pazuchou a celý bok. Molusk som použila 2x a spálil som jej kožu. Ostala jej jazva a dôsledok že sa vysipala na celom boku. Liečba zieravinou je katastrofa pre dospelého nie to ešte pre dieťa. Nepoužívať v žiadnom prípade. Nám na tu krupicu pomohla madt Conzerol. Je strašne dráha a u nás nedostupná, len cez internet možné objednať. Účinok do 7 dní nám krupicu úplne vysušilo. Veľké som denne vytlačila 6 až 7 po okupani.
@alex1212 vytláčala som jej to počas kúpania, keď bola koža rozmočena, čiže mäkšia. Ničím som to nepotierala po kúpaní.
molusiek sme sa zbavili tak, že dcéra dostala horúčky a prestali sa jej tvoriť... ble je to fakt pliaga hnusná..

@veronikahud a ako ste to vytláčali? čím dezinfikovali? prelepovali po vytlačení?