icon

Mini molusky - krupica

kllamarka
24. okt 2018

Ahojte, tem ohladom moluskov je tu vela. Nic som vsak nenasla napomocne tym nasim.
Dcerka ma cerstve 2r a kopec molusiek pod pazuskou/cely bok vysypany.
Vysyp je malinky...ako krupica a je toho vela. Co sme skusali:
- vyskrab lyzicou u koznej. To je ich najoblubenejsia liecba..avsak drasticka, plakala, neda si to zopakovat, nepomohlo = rozsirili sa este viac.
- Natieranie Molusk-om. Taka "zieravinka". Malu trapim neviem ci este horsie ako u tej koznej...a je to ciste scifi pri tych malinkych vysypoch kazdu mini bodku potriet a nechat zaschnut. Temer nemozne
- prepichovat ihlou. Kedze su mini, nic z nich v podstate nejde..iba trochu krvi. Samozrejme jaci aj pri tom. Prepichnut jednu z tych 50tich v krupicnom vysype je scifi.
- Zoskrabovat nechtom. Ako ktore ..tiez bolestive place, potrieme betadinom. Ale nic neubuda.
- berieme imunoglukan uz vyse 2 mes.

Budem veeeelmi vdacna ..ak niekto zazil taktyto krupicovy vysyp a uspesne sa ho zbavil.
Dakujem!

Strana
z2
alex1212
18. feb 2020

@veronikahud a ako ste to vytláčali? čím dezinfikovali? prelepovali po vytlačení?

veronikahud
19. feb 2020

@kllamarka Pekný deň, moja 2 ročná dcéra mala 4 molusky, len sme nevedeli že je to ono. A po Molusku bola vysipsna tak ako píšete pod pazuchou a celý bok. Molusk som použila 2x a spálil som jej kožu. Ostala jej jazva a dôsledok že sa vysipala na celom boku. Liečba zieravinou je katastrofa pre dospelého nie to ešte pre dieťa. Nepoužívať v žiadnom prípade. Nám na tu krupicu pomohla madt Conzerol. Je strašne dráha a u nás nedostupná, len cez internet možné objednať. Účinok do 7 dní nám krupicu úplne vysušilo. Veľké som denne vytlačila 6 až 7 po okupani.

veronikahud
13. feb 2021

@alex1212 vytláčala som jej to počas kúpania, keď bola koža rozmočena, čiže mäkšia. Ničím som to nepotierala po kúpaní.

alex1212
13. feb 2021

molusiek sme sa zbavili tak, že dcéra dostala horúčky a prestali sa jej tvoriť... ble je to fakt pliaga hnusná..

Strana
z2