Skúsenosti so zlou funkciou mitochondrií u detí?
Ahojte prosim mate skusenosti zo zle fungujucimi mitochondrii u deti? Alebo niekto kto sa tym blizsie zaobera? Dakujem🙏🏻
@larinka552 Ale zaobera.. https://www.unilabs.sk/clanky-invitro/uskalia-d...
Tipujem na radu od p. Medveďa však?🤣🙈
@ivkav5 mas pravdu, uz som zufala mala je stale na atb😕a dost ma to vystrasilo? Myslite ze blbost?
Vykašli sa na ňho🙂
Tu som písala moju skusenosť s ním:
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/doplnky-vyzivy-andrej-medved-imunko/?page=2#post-87404172
Inak vyskúšali sme celá rodina x produktov, ale obyčajné placebo…radšej s malou vyhľadaj niekoho, kto robi kraniosakrálne terapie keď už hľadáš alternatívu..
@dadis tak pardon, nevedela som, ze na Slovensku sme uz takto daleko, aj ked v clanku je spomenuta iba diagnostika, nie liecba
Mitochondrialne ochorenia su vazne geneticke ochorenia, ktore sa prejavuju tazkym organovym poskodenim, zaostalym psychomotor.vyvojom atd...urcite nie, ze dieta ma castejsie atb...a este ked ti to nepovedal lekar, genetik, ale sarlatan...
@ivkav5 ano,on hovori kazdemu druhemu dietatu,ze to ma haha..dokonca aj mojhu,kedze ma PFAPA syndrom ...hmmm
@ivkav5
@alenamihal
Dakujem Vam velmi ste ma upokojili🙏🏻
@alenamihal Wau, to je kus ch.ja 😳..to ho nikto neriesi?? Ved to su vazne veci toto
@ivkav5
Nehovoriac o tom ze odporucil gaps stravu co u rocneho dietata neviem🤷🏻♀️
@larinka552 Ja raz pocuvala podcast s Plamienkom a hovorili o dietatku, co mala nejaky geneticky problem s mitochondriami, preto mi to utkvelo.. kedze to bolo riesene Plamienkom, tak asi vies osud toho dietata. A vobec mi nepride v poriadku, ze niekto sa obohacuje na ludich takymto zavaznym sposobim..uplne ma rozculil ten j.bo..
@dadis no ja pracujem v zdravotnictve uz niekolko rokov, diplomovku som mala na temu genetickych ochoreni a nikdy som sa v praxi nestretla s liecbou mitochondrii, preto mi to prislo ako uplna blbost, resp. novodobe sarlatanstvo, nieco ako biorezonancia. Na Slovensku je taketo nieco jedine v rovine sci fi.
Co sa tyka nejakej genovej liecby, alebo liekov, vo svete je tento vyskum v zaciatkoch. A taketo lieky stoja stovky tisic aj viac, kedze su nove, jedine na trhu a ich vyskum, vyvoj a testovanie boli nesmierne drahe. Takze aj v pripade, ze zdrav. stav dietata si to vyzdauje alebo je zivot ohrozujuci, poistovne to nie su ochotne platit a vznikaju zbierky. Urcite si uz podobne pripady zachytila.
@larinka552 Jj a tak to aj bolo.. pred casom mali vsetci parazity, boli prekysleni, teraz novy lvl
@dadis asi tak... Ked sa nad tym aj logicky zamyslis, tak mitochondrie su v kazdej jednej bunke tela. Ako tie mitochondrie opravis vsetky naraz vo vsetkych bunkach? To je vec genovej terapie. Na Slovensku maximalne tak hudba dalekej buducnosti. Tu sme radi ked pacient zvladne rutinnu operaciu a vrati sa domov zdravy. Alebo ak lekari po rokoch problemov diagnostikuju pacienta spravne.
@larinka552 Inak genova terapia na iste mutacie uz je aj na SK a podstupuje ju niekolko pacientov, ale inak uplne s tebou suhlasim ❤️

To odkial mas prosim ta tuto ,,diagnozu"?
Pretoze mitochondrie su organely v bunke a zial dnes bezna medicina na Slovensku sa tymto nezaobera. Cize neviem odkial to mas ale znie to ako novy druh sarlatanstva, strasna blbost alebo podvod ako vytiahnut prachy z cloveka.