icon

Miznúca vyrážka - parazity

1. aug 2023

Ahojte, mal niekto z vas podobnú skúsenosť, ze na tele dieťatka, konkrétne 3 roky, sa objavili ako keby štípance,ktoré aj niekedy svrbeli a po 10min zmizli a potom sa znova objavili na inom mieste? Najmä na nohách a rukach. Boli sme dnes u dr a ta tvrdí,ze ide o parazita,dala tabletky. Ale ster alebo odber vôbec nerobila. Mne sa to veľmi nezdá, boli sme predtým na dovolenke v Chorvatsku a ako sme prišli domov ochorela, 2dni horúčka, a potom bola zachripnuta,mala zadné soplíky a hnisalo jej z oči,dostala atb a prešlo to.Iba ma troska zadné soplíky. Dakujem

bluemoon24
2. aug 2023

Ja jsem mela to stejne po porodu, vzdycky me neco jakoby stiplo, pak jsem mela vyrazku jako stipanec, po 5 min jen cerveny flek a po 10min uz nic a pak zase na jinem miste. Kdyz jsem to natrela fenistilem, zmizlo to hned, tak jsem usoudila, ze je to koprivka. Pak to vymizelo uplne, obcas se mi to jeste stane, ale uz treba jen jeden pupinek.

polyana
2. aug 2023

môj syn, ked mal 4 roky- mal niečo podobné. Až na to, že nám sa robili nie takéto malé vyrážky, ale totálne velké fľaky, svrbeli. A mal ich v noci, cez deň zmizli. Stále sa zobudil na to, že ho strašne svrbelo telo, hlavne nohy. Tiež nám doktorka povedala, že to budu asi parazity. Dostal tabletky proti parazitom a prešlo to.

autor
2. aug 2023

@polyana jej to tiež väčšinovou vide keď spi,ale nebudí sa na to, asi ju to nesvrbi. Ale cez deň,keď to ma tak si to škriabe. A vášmu to hneď zmizlo po prvej dávke? Alebo neskôr? Ona vybrala už polovicu tabl,ale stále to ma tak isto.

polyana
2. aug 2023

Našla som starú fotku,ako to mal môj syn. Myslím, ze ja som mu dávala aj Dithiaden plus tie tabletky od doktorky. Ale pár dní ešte mal,ak si dobre pamätám.

autor
2. aug 2023

@polyana toto vyzera inak, a mal to len na nohách? Ona to ma stále na rovnakých miestach,nohy,ruky,nie na chrbte ani bruchu. Jej sa to objaví a o 10min zmizne a tak ďalej

polyana
2. aug 2023

mal to po celom tele, ale strácalo sa mu to dlhšie, a jemu sa to objavovalo len v noci. Preto som si to musela aj fotiť, aby som doktorke mohla ukázať lebo kým sme prišli do ambulancie, už to nemal.

veronika_53
10. okt 2024

Dobrý večer, prosím zistili ste z čoho to bolo ? Pretože moja malá má teraz také a hovoria, že to bude zo stravy ale papa stále rovnako. A myslím si, že keby je to stravou tak to má oveľa viac. Objavilo sa jej ich niekoľko na rukách a nohách a od vtedy sa len tak po 2-3-4 vyrážky vyhodí. Vždy len kuky a nohy.