Mliečna chrasta na hlavičke
Beba šampón, nemusíš robiť žiadne procedúry s olejom. Umyjes vlasky a super. Pekne to chraticky odlupi
Urcite Bebe sampon. Len nim vlasky umyvas, nic nevycesujes. Chrasticky pomaly vymiznu
@pribinak nam napriklad ten sampon vobec nezabral 😏
U dcérky sa mi osvedčilo aspoň hodinu pred kúpaním natrieť hlavku olivovým olejom a potom ju umýt Babe šampónom. A ako som ten šampón oplachovala, tak som už mala kusy chrasty na ruke.
@simona92101 ja nikde nepíšem že pomôže všetkým deťom, píšem svoju skúsenosť
A nam zas velmi pomohlo od Biodermy ABCDerm babysquam krem. 30min pred umyvanim vlaskov naniest a nechat posobit a potom vo vanicke som tou makkou kefkou na vlasky poriadne ale samozrejme jemne vysuchala hlavicku a nasledne umyla (plus umyla samponom). Krasne to v podstate hned zmizlo akurat zalezi samozrejme na intenzite tych supiniek.
Ja som synovi natrela pred obednym spánkom hlavičku olivovým olejom a keď sa zobudil, pekne som mu to vycesala hustým hrebienkom.
Ak ešte ostalo opakovala som procedúru aj druhý deň. A používala som aj Bebe šampón. Odvtedy nemá nič, čistá hlávka.
Malému sa veľmi tvorili.
Tak som kúpila vyššie spomínaný Bebe šampón. Poriadne sme pri večernom kúpaní napenili, nechali asi 2 minúty pôsobiť, zmyli, ešte raz dali a zmyli.
Po kúpaní som mu niekedy dávala detský olej na hlavu. A samozrejme, vždy po kúpaní vyčesať.

Stačí olivový olej/indulona, natrieť hlavičku pred kupanim, nechať 15min pôsobiť a potom vycesat s hrebeňom na mliečne chrasty (husty hrebeň, dostať to aj v lekárni, v drogérii) a potom umyť vlásky Beba šampónom.