icon

Močenie trojročnej dcéry každých 5 minút

valentyne
12. apr 2013

dobry vecer.
Hladam napad, pomoc... Dcera sa odrazu zacala pytat stale cikat. Vycika sa, ledva sa oblecie a zas cikat... Fakt 5minutove intervaly. Zacalo to v stredu, stvrtok sme rano odniesli moc k dr., podla vysledkov je negativny - vraj ziaden zapal. Pediatricka vymyslela teoriu Synechia alebo kvasinky, ale dceru nic nesvrbi a pysku nie su zrastene.
Tipujeme to na psychicky problem, ale nevieme kde hladat pricinu a ze preco. Este by to mohlo byt prechladnutie,ale ani to sa nam nezda. Totiz ked ju niecim zaujmeme slovami " este nalepime nalepky a potom sa vycikas", tak na to zabudne a kludne sa aj polhodku hrame. Ale ked sa opytame "nevydrzis,kym nalepime nalepky?" tak sa tvari ze nevydrzi a ide cikat. Jasne ze cikne dve kvapky,alebo aj nic.
A tvrdi,ze ju nic neboli, takze fakt si nevieme rady. Dakujem za kazdy tip alebo napad, ze co mame robit...

Strana
z2
xlucia
12. apr 2013

@valentyne cika neprerusovanym prudom, nema to tam zapalene, cervene? ani biely povlak?
ked chodi tak casto, cika vela? a adekvatne pije? dost? nie je unavena??

saska.t
12. apr 2013

@valentyne u nas to je vo fazach,niekedy si 2-3 hod ani nespomenie na cikanie a niekedy kazde 2-3 min. tiez nam nic nezistili,takze to neriesim,je zaujimave,ze to robi len doma,v skolke ci na navsteve absolutne nie...

valentyne
autor
12. apr 2013

nema to zapalene ani nic. Tvrdi ze je unavena,ale ked ju rano budim do skolky,tak asi je unavena. A ked nespi cez obed,o to duplom. je viac citliva a uplakana,ked sa pyta cikat. A ked cika normalne po cca hodke,tak cika normalne. A potom vytlaca tie sprtky.
A jej pitny rezim ako vzdy - asi 1.5litra denne. Viem ze vela,ale vzdy vela pila a viac cikala,ale toto je extrem.
Dnes sme riesili aj riaditelku v skolke,lebo stale tvrdi ze ona sa hneva ked sa pyta cikat a tak,ale totak neni. A tvrdi ze ju nema rada a tak som to s nou riesila,a sme sa rozpravali, potom sa riaidtelka rozpravala s dcerou. Preto to tak z casti tipujeme na psychologicky problem,alebo si vydobuje pozornost alebo uz nevieme.

xlucia
12. apr 2013

@valentyne daj malu skontrolovat na cukor, ci sa jej nespustila cukrovka

valentyne
autor
12. apr 2013

@xlucia. fuha. to sa takto prejavuje?

xlucia
12. apr 2013

@valentyne ano. caste mocenie je jeden z priznakov zacinajucej cukrovky. urcite to nezanedbaj. jednak ti odpadne kamen zo srdca ak to tak nebude... a keby nahodou ano, tak sa rychlo zacne s liecbou
ale inak pichnut do prsta a zisitit cukor sa da aj v domacich podmienkach a nie je to drahe, pokial nechces cakat do pondelka. pripadne chod zajtra na pohotovost..

mikymiky
12. apr 2013

@valentyne vzdy pila tak vela? jeden a pol litra je strasne vela na trojrocne dieta,to vazne tolko vypije?

valentyne
autor
12. apr 2013

@xlucia. ale v rodine nikto nema cukrovku. A neviem. LEN kvoli cikaniu neviem. Je to na zvazenie,ale zeby tak odrazu? Pozerala som to na nete, ziadny iny priznak nema... Chystame sa o tyzden na testy krvne, kvoli imunite a celkovemu krvnemu obrazu,tak urobia asi aj cukor. Tak uvidime. Dakujem

valentyne
autor
12. apr 2013

@mikymiky hej. Vzdy vela pila. Rano mlieko a caj, to su asi 2 dcl, v skolke pije dost a doma po skolke este tak asi 2-3 dcl. Aj s polievkou a tak to bude aj 1.5l. Ale tolko pila aj pred rokom. Od mala vela pije vody i caju - nesladeneho...

xlucia
12. apr 2013

@valentyne a co ked v rodine nikto nema??? vsetko je raz prvy raz. u nas tiez nikto nemal, a bol to jediny priznak a hop...stalo sa.
caste mocenie ako jeden z prvych priznakov staci. u nas to bolo 5 dni a doktorke to stacilo na odber krvi. o tyzden moze byt kludne neskoro...
cukrovku nemusi mat, ale aj moze a moze ti upadnut do komy... u deti to ide rychlo

valentyne
autor
12. apr 2013

@xlucia Presvedcili ste ma. Kupime v lekarni test. resp.mame znameho s cukrovkou a on ma doma nejaky tester, tak mozno s nim sa dohodneme. Ale snad to tak nebude.

janinah
12. apr 2013

dávala by som jej brusnicový sirup z lekárne,tuším Uroval sa volá,nepoškodí a môže pomôcť...inak pokiaľ nebol odobratý moč do sterilnej skúmavky a nebol vyšetrovaný na K+C tak sa nezistí,či je bez bacilov

valentyne
autor
12. apr 2013

@janinah. sirup davam. A skumavka bola sterilna, rovno z lekarne. A neviem co je K+C... mame nachystanu este jednu skumavku, mozno aj stolicu odnesieme a skusime asi vsetko.

valentyne
autor
12. apr 2013

ale mozno otazka - moze to byt psychicke? Aka je pravdepodobnost tohto dovodu? Lebo stale viac nam to pasuje sem,aj ked nevieme ze preco by to robila...

mikymiky
12. apr 2013

@valentyne psychickeho povodu by mi to pripadalo, ak by moc naopak zadrziavala, pripadne by sa pomocovala, ale ked sa sama vypyta, asi ozaj citi fyzicke nutkanie, ale neviem, nie som odbornik, iba mi to do seba velmi logicky nezapada.

xlucia
12. apr 2013

@valentyne kludne mi tykaj. dobre si sa rozhodla. ta ulava ak to bude v poriadku stoji za to... a keby naaaaaahodou ze to nie je celkom ok, chodte ihned na pohotovost
zdravie drobca je najdolezitejsie

janinah
12. apr 2013

@valentyne moč na K+C /kultiváciu a citlivosť/ sa berie rovno nacikaním do skúmavky sterilnej /alebo cievkovaním za ster.podmienok/a posiela sa do labáku a výsledok je známy najskôr na tretí deň,čiže toto u vás nebolo,zisťuje sa prítomnosť bacilov v moči,zdravý moč je sterilný...ešte mi napadla babská rada pri zápaloch moč.mechúra-sedacie kúpele v odvare z petržlenu

valentyne
autor
13. apr 2013

@janinah. moc bol na kultivacii. Zatial su vysledky negativne, len ten posledny vysledok bude v pondelok. Doteraz je vsetko v norme, nic nevyskakuje. Tak preto uz neviem,co by to mohlo byt. A preto ta zufala otazka,lebo je to otravne a zaroven sa bojime,co sa deje...

valentyne
autor
13. apr 2013

@mikymiky hej viem. Len ona nam tvrdila ze ju riaditelka v skolke nechcela dat cikat,hoci to nebola pravda,a vzdy sa ma opytala ci sa hnevam,ked sa pyta druhykrat cikat... ako keby sa bala ze ju nedame a tak sa pyta stale...

danyelituska2
13. apr 2013

@valentyne ahoj, može to byť psychické, s mojim synom sme to riešili, tiež to robil, alebo sa pocikal z ničoho nič a chodili sme po doktoroch aj na pohotovosti sme boli a nič mu nezistili a potom sme to už riešili s psychologičkou, lebo to trvalo dosť dlhé obdobie, a vravela mi že to bežne deti takto robia že chcú mať pozornosť a tak, ono sa to potom može vystupnovať napr. neskor ked už ho to prešlo s cikaním, tak začal vymýšľať s kakaním, že vobec nechcel chodiť kakať a to sme tiež riešili ale psychologička nám pomohla, poradila

kacen77
14. apr 2013

ahoj, podľa mňa je to psychické, presne to isté riešila sestra s 3 ročnou dcérou pred mesiacom. Jednoducho obdobie... zabralo jej povedať malej - vydržíš, veď už si veľká, šikovná. Trvalo to asi 4 týždne a potom to prešlo. Držím palce.

marissenka
19. okt 2013

@valentyne ahoj.prosim vas ako ste dopadli.my mame takyto problem od augusta,...presne toto iste ako pisete.moc ok,..ideme teraz v utorok na krv,... ☹

valentyne
autor
19. okt 2013

@marissenka ahoj. vyzera ze to bolo psychicke... Riesili sme to v skolke aj doma, popri tom samozrejme nejaka urologicka liecba keby nahodou... Asi po tyzdni som povedala "zlatko pojdeme zajtra k dr.ked to neprejde" a viac sa nevypytala... Ale tesne predtym riesila skolkarsky problem s riaditelkou a tak,ale ktovie ze co to naozaj bolo... odvtedy sa to nezopakovalo, riaditelku v skolke miluje a vobec jej nevadi ked tam je..

ale inac sa obcas pyta,ci ju dame cikat keby bolo treba... Furt ako keby sa bala. To mam pocit,ze bude trauma od mojej mamy,lebo raz sa pytala cikat a boli kusok od domu a moja mama "to vydrzis domov" a nevydrzala a trochu sa pocikala... ale tomu bude uz asi aj rok... Ale si to ocividne pamata...

Potom sme inac testovali aj cukor cez moc,aj to bolo ok.

Tak drzim palce,nech to dopadne dobre. ale ja som si vravela ze mozno radsej zapal nez psychika,lebo psychicke problemy su podla mna horsie. Uvidis...

marissenka
19. okt 2013

@valentyne to som rada,ze vam to preslo...mna strasi ta cukrovka.obaja dedkovia su cukrovkari...ale tiez sa mi to nezda,lebo niekedy ako ty pises vydrzi dlho necikat a niekedy aj 5x za pol hodinu,aj ked pozera rozpravku...ale tiez si asi myslim ,ze to bude psychicke,lebo sa aj v noci pocikaval a stale sme mu vraveli vycikaj sa,aby si sa nepocikal....a teraz uz to neriesim a preslo to .ale minule ho strazila mama a davala ho spat,a pripominla mu aby sa nepocikal a odvtedy zase beha... ☹

valentyne
autor
20. okt 2013

@marissenka kup v lekarni tie ppruzky na cikanie a uvidis... Najrychlejsi test.
inac v lekarni sme zistili,ze maju vselijake testy. Resp.vedia mat,len treba objednat.

marissenka
28. jan 2014

@valentyne ahoj. chcem sa spytat,ci sa to malej nevracia...lebo nam ano. ☹ boli sme na urol,nefr...vsetko ok...par tt bol klud a teraz zas par tt beha.a vzdy sa to zhorsi ked je chory ,to sa pocika aj v noci...

valentyne
autor
29. jan 2014

V noci cez chorobu sa to stavalo aj nam. A den je nastastie ok
Klop klop o drevo.
Ozaj cukrovka teda ok?

jenns
27. okt 2014

Ahojte.. vidim, ze diskusia starsieho data ale najblizsie k problemu, co riesim s malo dcerkou (2 roky 4 mesiace)..
Mala sa sama viac-menej zo dna na den odplienkovala zaciatkom juna, cez leto v pohode uz vydrzala aj 2 - 3 hodky necikat... a teraz uz pomaly mesiac riesime jej caste cikanie, ale s tym, ze jej aj unikne moc do nohaviciek.. cize si to nemozem "nevsimat", musim ju prezliect zakazdym do sucheho.. teraz uz sme v stadiu, ze von chodi s plienkou.. :(
Boli sme u lekara, moc som tam niesla na 3x, kultivacia vysla OK, vraj nejake sedimenty mali hranicne hodnoty, a ked vezmeme do uvahy to subjektivne posudenie malej chovania a ze sa jej to spustilo po prekonanaj viroze, tak nam lekar nasadil 5 dnove antibiotika.. na par dni to vyzeralo, ze zabrali...
aaa dnes znova :(.. prezliekala som asi 20x.. mala sa vypyta cikat, ale tak ze skrizene nozky a uz je mokra, na nocniku, ci wc sa uz len docika.. ale cika velmi velmi casto :(
Tak zeby ozaj psychicky dovod?.. ale fakt neviem.. s malou som este doma, do jej 3 rokov.. surodenec pre nu sa nam este nepodaril.. tak neviem z coho by tak mohla mat stresy.. a fakt uz zamyslam asi aj nad kazdym skaredym pohladom co si s manzelom vymenime, ci nahodou mala neregistruje..
no tak ked nic ine.. aspon som sa vyrozpravala...
a skusim jej zistit cukor z krvi.. (dik za tip)..

dudart
14. feb 2016

@valentyne skuste cukor... diabetes u tak msleho dietata je zrietkavy ale netreba to zanedbat

dudart
14. feb 2016

@xlucia cukor sa da zistit aj bezbolestne pruskami na moc

Strana
z2