Močenie trojročnej dcéry každých 5 minút
dobry vecer.
Hladam napad, pomoc... Dcera sa odrazu zacala pytat stale cikat. Vycika sa, ledva sa oblecie a zas cikat... Fakt 5minutove intervaly. Zacalo to v stredu, stvrtok sme rano odniesli moc k dr., podla vysledkov je negativny - vraj ziaden zapal. Pediatricka vymyslela teoriu Synechia alebo kvasinky, ale dceru nic nesvrbi a pysku nie su zrastene.
Tipujeme to na psychicky problem, ale nevieme kde hladat pricinu a ze preco. Este by to mohlo byt prechladnutie,ale ani to sa nam nezda. Totiz ked ju niecim zaujmeme slovami " este nalepime nalepky a potom sa vycikas", tak na to zabudne a kludne sa aj polhodku hrame. Ale ked sa opytame "nevydrzis,kym nalepime nalepky?" tak sa tvari ze nevydrzi a ide cikat. Jasne ze cikne dve kvapky,alebo aj nic.
A tvrdi,ze ju nic neboli, takze fakt si nevieme rady. Dakujem za kazdy tip alebo napad, ze co mame robit...
@valentyne môjho syna sme nevedeli z tohto dôvodu odplienkovať... Cikal vkuse... Nepomohol nočník na každom rohu ani vypytovanie sa. Proste cikal tak často že som nevládala to ustriehnuť... Cítila som sa zle, že iné deti sú bez plienky a môj nedokáže byť suchý 5min... Nakoniec ma ukludnila moja mama... Aj my dospelý niekedy pociťujeme pocit cikania hneď po vycikaní alebo také to aj by, ale ešte to počká... Dieťa to nechápe, že to počká... Nechce a zisťuje ako telo funguje... Je to obdobie a prejde.. Nášmu pomohlo chodiť von bez plienky... len je to pre rodiča ťažké... 3-4 veci na prezlečenie a išli sme za bytovku... Pocikaný bol už pod schodami a to doma cikal... Tak sa pocikal red tým ako som ho chcela dať ku stromu a potom na pieskovisku.. tak sa to postupne zmenilo keď prisliel na to, že ho to nebaví, byť mokrý alebo stále sa prezliekať...
(Teraz sme na dovolenke a syn sa vyciká pred odchodom do reštaurácie a toľko čo začnem jesť, tak potrebuje na záchod... Vždy! Proste dieťa... Ale keď ideme do bazéna vydrží aj 2hod. A potom sám uteká na wc... V mory zasa do kríkov 🤣)
@kluska no nevšimať si to vôbec, nerozpravať o tom, a uplne to ignorovať, môže sa to potom ešte vystupňovať do iných vecí napr. že nebude chodiť na veľkú ale potom to prejde. Môj už vyrastol z toho

@danyelituska2 ahoj, mozem sa opytat co psychologicka poradila ohladom toho staleho pisania tvojho syna? Viem, ze je to zu davno a neopakovalo sa to uz u neho? Moj syn ma uz 9 rokov a posledny rok to stale riesim tento problem, viacmenej skoro cely rok, predtym tiez mal take stavy, ale netrvali az cely rok, len niekolko mesiacov a potom to vymizlo.