icon

Modriny na nohách u 6-ročnej dcérky - podozrenie na leukémiu

elizabetkamelissa
12. júl 2023

čaute baby...dnes sme boli u detského na krv ...lebo sa mu nepáčia modriny na nohách dcérky...je aj casto chorlava...naposledy mala zapálené mandle dal aj ATB na tyzden a hneď po dobrati zase silný zápal uši takže dal dalsie ATB ...nechce bars jest a to ona bola dobra stravnicka....zje ale ovela menej ako predtym ...takto ke to asi dva tri týždne s tym jedlom ...neviem ..velmi sa bojím ze bude mat doktor pravdu..poraďte ked ma niekto skúsenosti..dakujem

alickapusinka
12. júl 2023

Nemusí to byť leukémia môže to byť aj hemofília alebo len porucha krvotvorby .Moja kamarátka také sa jej robili krvne podliatiny a zistili jej sarkoidozu.

kristina2412
12. júl 2023

V prvom rade si myslím, že ťa nemal vystrašiť týmto spôsobom, mal ju poslať na krv a až na základe výsledkov mal riešiť . Ja mám päť ročnú dcéru a nohy má samú modrinu, odkedy je teplo ešte viac , kedže má krátke nohavice , hocikde kľakne ,oprie sa , prípadne sa hodí , skočí. Už dva -tri týždne je dosť teplo , sú deti ktoré horúčavy horšie znášajú a celé leto fungujú na melóne, kukurici, nanukoch atď. Čo sa chorôb týka , moja staršia dcéra mala zápal uší takmer po každých soploch a ako povedal náš zlatý ORL lekár, ona z toho vyrastie a tak sa aj stalo . Už päť rokov žiaden zápal uší . Držím Vám palce

pralinka25
12. júl 2023

akoze dobre ze sa zaujima aj na testy poslal. o je fajn. ale nemal ta strasit. moja dcera je sama modrina. naozaj nohy nakomplet. takto chora ako pises byvala od 2 mesiacov do jej 6 rokov. vkuse. medzi chorobami vacsinou nebolo viaz ako 3-4 dni. ci leto ci zima.
kazdopadne vzdy lepsie preverit ako zanedbat. Velmi drzim palce aby to nic nebolo.

msnesquik
13. júl 2023

@elizabetkamelissa ja som mala leukemiu, mala som len jednu modrinu, velku...ale aj po liecbe sa mi robia, niekto ma tie cievky take krehke, je dobre, ze to preveril, ale ta leukemia ma aj ine priznaky ako modriny...ja si myslim, ze by si to videla aj na inych veciach, vela by spala, to jedlo ako ukazovatel by bol az v neskorsich stadiach, ja som nechutenstvo nemala napr.vobec, teraz su horucavy, mozno preto nema chut...a chorlavost? Chodi do kolektivu? To je normalne

kvetinka75
13. júl 2023

neplaš sa, nemusí to byť leukémia. Modriny má veľa detí, teraz nosia krátke nohavice, behajú po preliezkach, ihriskách, ak sa nerobia inde, môže to byť mechanického charakteru. A teraz je teplo, veľa detí poriadne neje, Ani dospelým nechutí. Môže to byť aj anémia. Neplaš sa zbytočne. Dcéra mala tiež také obobie keď mala cca 2 roky, 3x po sebe chorá. Dovtedy nebola a potom zase dlho nič. Jednoducho bolo také obdobie. A ucho sa ľahko zapáli pri chorobách. Cez Eustachovu trubicu sa tam dostane zápal. To sú také veci, čo sa stávajú. Dr. ti nemala nič hovoriť, iba povedať, že pre istotu zoberieme krv. A nie že môže mať leukémiu. Držím palce, daj potom vedieť, či je všetko OK ale predpokladám, že bude a nebude to to najhoršie.

mogaa
13. júl 2023

väčšina detí má nohy modrinové, takže bez výsledkov by som sa vôbec neplašila....teraz bolo veľmi veľa detí chorľavých lebo obdobie po covide, že jej nechutí v toto teple jesť nie je tiež nič nezvyčajné....počkaj na výsledky , stresovať môžeš aj potom....lekár musí vylúčiť zdravotný problém, preto bral krv....modriny môžu byť kludne aj z anémie, rovnako tam nemusí byť vôbec žiadny zdrav.problém....

mamina7070
13. júl 2023

moze to byt klidne aj nedostatok vitaminu C , deti bezne mavaju modrinove nohy

msnesquik
14. júl 2023

@elizabetkamelissa ako to dopadlo?

taminka1986
14. júl 2023

@elizabetkamelissa neplas sa zbytocne dopredu. Nemas este vysledky? Moja je stale sama modrina,cele dni vonku,oplieska sa o hocico,udrie sa o hojdacku,prasiak,nevyjde mlynske koleso,minule prisla ze sa potkla o vlastnu nohu🤣🤣🙈Od 6rokov stale nohy modre. Ako dlho trva to nejedenie? Je teplo,mozno jej nechuti tolko.

iwesska
14. júl 2023

Tak ja neviem,ale nepoznam dieta,ktore dobre jedava,ked je chore. Vsak aj s ATB byva zle. Mojich bolelo hrdlo teraz a 2 dni len pili a jedli sotva vyzivu zo sacku. A to mam pubertaka. Tak sa jej pri dvojitej davke ATB a zapale mandli,ani nedivim. My sme raz boli so synom na prehliadke a mal na kazdej nohe aj viac ako 10 modrin. Sa ho pytala,ci behal po ihrisku. Lebo keby som toto videla na cudzom dietati,tak si myslim,ze ho tyraju. Tie modriny sa jej robia same od seba?

elizabetkamelissa
autor
16. júl 2023

@msnesquik tak nakoniec pravdu nemal chvála bohu ....povedal mi ze tie najhoršie veci sa vylúčili tak som si vydýchla ...este sa čaká na alergie verim ze bude tiez vsetko ok ...dakujem vam všetkým za vašu podporu baby..nech su nase deti len zdravé

pralinka25
16. júl 2023

@elizabetkamelissa to je super. drzte sa. a uz ziadne taketo stresy nech nemusite zazivat. ❤

mamusa123456789
16. júl 2023