icon

Modriny pod nechtom u dieťaťa

dolnakova
16. feb 2025

Neviete mi prosím poradiť syn má toto na palci neboli ho to nepameta sa ci sa udrel

Modriny pod nechtom u dieťaťa
taktotedanie
16. feb 2025

@dolnakova ano je to krv, zlezie necht
Pravdepodobne to bol uraz

dolnakova
autor
16. feb 2025

@taktotedanie ďakujem

mamina7070
16. feb 2025

@dolnakova moze mat tesne topanky a napr. siel dolu kopcom a pod

dolnakova
autor
16. feb 2025

@mamina7070 práveže ma väčšie topánky,, snáď to je len modrina ale ďakujem

dolnakova
autor
Autor odpoveď zmazal
mamina7070
16. feb 2025

@dolnakova ano aj vacsie to mozu sposobit proste nie spravna velkost vytvori sa tlak a vznikne modrina
casto sa to deje napr pri turistike, je to pomerne bezne

dolnakova
autor
16. feb 2025

@mamina7070 on tej turistike moc nedá... ale bol na Silvestra chodiť po kopcoch tak jedine od vtedy. Ale vraj ho to vôbec neboli.

tomas123456789b
16. feb 2025
Používateľ tomas123456789b je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od tomas123456789b.

Nepotesim ta, ale pokial je podnechtova skvrna väcsia nez tretina palcu, moze ist aj o podnechtovy melanom. Takze radsej s tym zajdi cim skor dermatologovi

tomas123456789b
16. feb 2025
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od tomas123456789b.

Na hematom to nevyzera, pritom sa nevyskytuje siva farba, a tu vidno hore na nechte sivu farbu. Navyse syn neguje moznost poranenia, navyse ho to ani neboli, ale podkozny hematom bolí. Nemusi to byt melanom, je tu este jedna nezhubna choroba, ktora je neskodna a podoba sa tomu... ale treba s tym ist uz zajtra dermotologovi.

Dobra sprava je to, ze aj keby slo o melanom, je to v rannom stadiu, nechtova platnicka nie je znicena, a melanom sa nerozsiril za necht palca, takze je podla vsetkeho stale len v nechte, a to sa da chirurgicky lahko vyoperovat. Takze bude to v poriadku.

Daj kazdopadne vediet ako ste dopadli

renatablazejova
17. feb 2025

Ja si skôr myslím že to bude hematóm z obuvi ten nechtík ma preto tmavú farbu lebo je podkrvacany niekedy stačí zakopnutie a ani si to nemusí uvedomit alebo pozabudnut .Nechtík mu vyrastie len to trvá aspoň 9 mesiacov kým odrastie len by som to sledovala a opatrne ho treba strihať radšej po kúpaní aby bol mäkky treba skontrolovať topánky aj papučky v ktorých chodí aby mu netlačili na ten nechtík a pre istotu vydezinfikovať všetky topánky ktoré nosi.Prajem veľa štastia 🥰

dolnakova
autor
17. feb 2025

@tomas123456789b ďakujemvelmi pekne idem zháňať doktora

tomas123456789b
17. feb 2025

@dolnakova
Super, daj vedieť potom ako ste dopadli, držím palce

dolnakova
autor
17. feb 2025

@tomas123456789b no dám vedieť ale už teraz mam žalúdok zovrety

evaachesa
17. feb 2025

@dolnakova ja si myslím že je to z nesprávnej obuvi ak mu to zrazu vybehlo. Nedávno som riešila podobný problém ale ja som mala pod nechtom mini škvrnku čo prístroj vyhodnotil ako karcinóm a zároveň že to nie je nebezpečné...kožný mi povedal že najskôr je to len mini modrinka z lodičiek (2 nechty na oboch nohách mi kvôli tomu veľkému tlaku po čase odpadli) ktoré som mala na jednej akcii po ktorej má 3 dni boleli všetky nechty...proste nevhodná obuv....vravel že videl veľa prípadov kedy mal človek po turistike úplne modré nechty a tie potom tiež odpadli. Mne tá moja modrinka našťastie odrastla s nechtom takže všetko ok. Samozrejme ale chodte to dať pozrieť.

dolnakova
autor
17. feb 2025

@evaachesa dúfam náhodou neviete odporučiť dermatologa v BA II ďakujem za každé info

evaachesa
17. feb 2025

@dolnakova to veru neviem, no isto niekto poradí...prípadne podľa recenzií na nete niekoho isto nájdete.

vieramikloskova
12. sep 2025

@dolnakova ahoj,chcem sa opýtať ako ste dopadli z prtsom