icon

Mohla byť dcéra ovplyvnená obvineniami trénera?

14. mar 2024

Ahojte píšem anonymné nakoľko to je chúlostiva téma .
Mám dcéru ktorá určitú dobu ma problém so stolicu. V skratke zacalo to už dosť dávno najskôr bolo že sme o tom nevedeli že jej ušla stolica . Nohavičky buď schovala alebo ich šikovno oprala aby nikto nič nevedel , hanbila sa za to . Prišla som na to až keď som našla pár ks nohavičiek na povale schováte špinavé. Mysleli sme s manželom že to prejde aj ako keby bolo chvíľu kľud no to sme si len mysleli nakoľko naďalej sa jej to stávalo a oprala tak aby sme to nevedeli . Takýto problém nemala vôbec ,vedela stolicu udržať ak sme cestovali a trebalo jej . No nakoľko športuje a máme aj menšie dieťa raz spala so aj s ďalšími 2 u trénera nakoľko išli na súťaž skoro ráno.A my si tento jej problém spájame teraz k tomu obdobiu kedy tam spali . Bohužiaľ trener je v tejto kauze aktuálne obvinení. Googlim no nič naporiadok som nenašla len diskusiu kde tiež mala jedna mamička problém s dcéru a tam boli 2 komentáre že sa môže jednať aj o sexuálne zneužitie . Mňa teda zaujíma že ak by sa jednalo o sexuálne zneužitie myslíte že ak by im niečo dal aby zaspali že by ráno dcéra o ničom nevedela ? Že by ju nebolel konečník atď? Už sme odhodlaný to riešiť s dr no dcéra mi odmieta ísť nakoľko sa hanbí mi nevieme čo by nás čakalo aké vyšetrenie atď proste na čo ju pripraviť. Alebo ako jej pomôcť aby to vedela ustriehnuť nakoľko tvrdí že ju pri tom na wc boli a ona to zadrží a preto jej potom neskôr keď to znova ide ,ujde lebo to už neudrží. Trápi ju to pri rozprávaní sme navrhli čipku kedy by sme vyskúšali či by to nebolo lepšie . Stolica není tvrdá je akurát povedané tak nechápem prečo ju pri tom boli 😔

Strana
z4
luccija
14. mar 2024

Mohla aj nemusela.Vsetko môže byť inak, že nejaká bláznivá teenegerka sa zamilovala do trénera a robí mu peklo.
Môže to byť zhoda náhod problémy so stolicou má veľa detí.Pises, že wc má v ďaleko zadržiava a potom už nevydrží.Potom im to nejde stolica je tuhá a boli konečník a začarovaný kruh.Daj jej prehanadlo, čipku, vlákninu a skúste dbať na pohyb, vodu ono sa to napravi. Psychologicka to z nej nenápadne dostane, ak by to bola pravda určite nie na prvom sedení.
Spravila si čo si musela, ale ja si myslím, že dcéra by Ti niečo naznačila, povedala atď...netreba myslieť na najhoršie.

monnci2226
14. mar 2024

mne pri tejto teme blikaju v hlave vsetky kontrolky a strasne vela veci mi tu nesedi... je to velmi velmi velmi chulostiva tema tak autorka bohuzial musela ratat aj s tym ze sa tu nestretne s pochopenim, lebo toto nepatri na verejnu diskusiu ale za dvere ambulancii. aj vas niektore napadlo ze si tu mozno nepiseme s maminou ale nejakym uchylakom alebo to len ja som taka paranoidna?

liliana363
14. mar 2024

Dcéru ešte stále dávaš k nemu na tréningy? Keď mas pochybnosti.Dúfam že to nieje ten tréner atletiky, ktorý bol obvinený v ČR, a aj napriek tomu mohol na Slovensku stále pracovať s deťmi ako tréner.

nikaeli
14. mar 2024

Mňa zaujala táto veta z úvodného príspevku z onej noci "že by ráno dcéra o ničom nevedela? Že by ju nebolel konečník atď." - neexistuje, aby ráno nemala bolesť! zaráža ma, že prešiel rok.. dnes si sa prišla poradiť, hneď si sa dovolala k psychologičke a hneď v pondelok máš termín. To je fakt super. Mohla by si nám prezdieľať link o tej kauze s obvineným trénerom? nezachytila som teraz nič také.. tak či onak, šla by som za pediatrom bez ohľadu na to, či sa v tú noc niečo stalo. Konečník treba ošetriť, treba jej jednoducho pomôcť. Lekár vám určite poradí, ako zmäkčiť stolicu, uľahčiť vyprázdňovanie a možno by sa mohol pozrieť aj na prípadné hemoroidy.

natasha1988
14. mar 2024

Aky sport robi?

megg1
14. mar 2024

To s tym vobec nemusi mat nic spolocne, mozno ma zlatu zilu. Sama pisete, ze uz pri potrebe ju to boli, tak zadrziava az neudrzi. Na druhu stranu, k tomu pripadu, ak je trener obvineny, nemal by uz vykovat svoju pracu. Kolko ma dcera rokov tiez nepisete. Normalne sa jej na to treba opytat, uz podla reakcie uvidite. A nasledne navstivit lekara, aj ked nechce, musi.

janai1
Odpoveď bola odstránená
luccija
14. mar 2024

@monnci2226 nikdy nevieš s kým píšeš.Len si neviem predstaviť kde spali 3 dievčatá v cudzom byte.Ale tak...
@megg1 píše, že 10

luccija
14. mar 2024

@nikaeli tak možno si to teraz dala do súvislosti.
Ale rok neriešiť u lekára, že dieťa má problém so stolicou citlivý vek...keď má problém idem mojej dcére hrozila gastroskopia tiež nechcela ísť v škole na wc a potom mala zápchu a tak dokola

lubina
14. mar 2024

skor by som isla k Dr. ci nema nejaku intoleranciu a preto neudrzi stolicu....najskor by som sa snazila patrat po pricine fyzickej, ci nema nejaku chorobu a pod. a ak sa toto vyluci, tak potom hladat aj psychologicke priciny ako dosledok nejakej traumy

nikaeli
14. mar 2024

@luccija a keby sa žiadna kauza nekonala, tak nechá dieťa trpieť ďalší rok? dva?

derdia
14. mar 2024

@larisa uchylmoze byt ktorykolvek chlap. Dokonca aj ten za ktoreho by si dala ruku do ohna.
Ja ale asi tiez by som tak male dieta nepustila.
Ale uz sa to neda vratit spat. Musime si my ostatne zobrat ponaucenie.

autor
14. mar 2024

Netrénuje vôbec dostal zákaz prácu s deťmi kým sa to nevyšetri . Medializované to nebolo k nám sa to dostalo tiež zaujímavým štýlom že od iného rodiča ktorý ani nechodí na krúžok ale ten že to mal od rodiča ktorý tam chodí . Deti sú rozdelené do dvoch skupín není ich veľa ale má 10 deti v jednej a 10 v druhej skupine . O aký krúžok sa jedná alebo aký kraj sme nemôžem písať .z určitých veci

anna777115
14. mar 2024

Ďalšia, vymyslená téma. Mám, čoskoro jedenastročnu dceru, bavime sa o vsetkom. Je, to normalna pubertáčka, ale vzťah máme taký, že vie že s čimkolvek má prísť zs mnou a všetko sa dá riešiť a vyriešiť. Ako, matku, by ma v prvom rade trapilo, že dcéra nemá ku mne, ako ku matke doveru. Nechapem, prečo riešiš nejake hypotetické sexualne zneužitie a nie zdravotny problem, o ktorý očividne ide. Mojej, dcere sa takto prejavovala alergia na bielkovinu kr. mlieka.

autor
14. mar 2024

To že som zavolala psychológičke bolo kvôli tejto skupine .ani ma nenapadlo že osloviť najskôr psychológa ale aspoň aj keby môže mi pomôcť spracovať dieťa tak aby sme na vyšetrenie nejaké šli

autor
14. mar 2024

A budem sa opakovať určitú dobu sme nevedeli že niečo také má a ďalšiu dobu zas za sebou zahladzovala stopy . Práveže to že sme si spojili pár veci bolo že som už googlila čo môže byť príčina .našla som aj diskusiu o zneužití nedávno tiež problém stolica . . Niektorým sa to zdá všetko divné a tak no je to tak a celyme problému ktorý chcem riešiť . Vážim si každej správy aj takej v ktorej robíte zo mňa hlúpu , nezodpovednu matku áno boli to čítať no sú tu tie ktoré nám držia palce až to s dcéru dám .deti sú pre mňa všetkým a chcem im pomôcť možno to nevyzerá tak ale je to tak .ja som sa posunula o krok dopredu a mienim tou cestou pokračovať a byť tu pre dcéru

tamitamitami
14. mar 2024

Veľa, veľa lásky jej dať v prvom rade a pomaličky otvárať túto tému (ideálne tak všeobecne aby mala priestor sa zapojiť).
Choď za detskou doktorkou povedz jej aký má dcéra problém a či môže byť pôvod tohto problému taký (aj jej povedz prečo máš takéto podozrenie).
Zvážila by som aj pár sedení u detskej psychologičky ak by dcéra prejavila čo i len menší záujem tam ísť.

anna777115
14. mar 2024

A už, keď sme pritom, tak policia, predsa tiež nebude nič riešiť, bez lekarskej spravy. Veď sa predsa, jedná o veĺkú babu, ktorej sa to da vsetko krasne vysvetliť, že je dolezite aby ju vyšetril lekar, nechápem, aky vzťah máš so svojou dcerou.

rozkvet1
14. mar 2024

Neviem si predstaviť dať dieťa spať k trenerovi alebo učiteľovi alebo neviem komu. Je to divné ale tak čo už.
Prečo si hneď myslíš že mali sex? Nepíšeš z čoho je obvinených takže ťažko v tomto pátrať. Ak je obvinený z pedofílie alebo obťažovania tak je to vysoko pravdepodobne. Ale ak je obvinených z krádeže alebo neviem z čoho tak to môže byť ok. Za druhé, pokiaľ viem análny otvor je viac menej elastický a ak keby bol poranený, za ten rok by sa už dávno zahojil a všetko by bolo dobré. Takže ja vylučuje že bola zneužitá.

maria12334
14. mar 2024

Vymyslená téma…. Určite by niektorá normálna matka pustila svoje dieťa spat k trénerovi na byt .. všetkému by som ako tak uverila ale toto naozaj nie ..

nikaeli
14. mar 2024

No vieš, píšeš, že deti sú pre teba všetkým a zároveň si rok nevšimneš, že tvoje 10-ročné dievčatko dennodenne trpí 😞 pre mňa je smutné, že namiesto toho, aby za tebou prišla 'mami pomôž mi', potajomky perie a suší okakané gaťky a ani to si nevšimneš..
Hneď zajtra by som šla k pediatričke. Bez debaty.

evelyn246246
14. mar 2024

.. nechcem Vas sudit .. ale ked som si toto precitala...normalne sa mi zastavil rozum ako mozu rodicia nechat svoje male dieta prespat u cudzieho cloveka / chlapa??? ajkeby ich tam ide spat 10 deti ...ajkeby toho cloveka poznam 100 rokov ...nikdy by som toto nedopustila ...je mi to extremne luto cele ..

autor
14. mar 2024

Poznáme ho ho už dlho nikdy , nikdy neprejavil noc k pedofílii ani nič podobné aj k starším babám sa správal práveže profesionálne . Jeden jediný x spala takto mimo . Koľké ste rozvedené máte ex alebo nových partnerov a tiež boli prípady že nevlastný otec sexuálne zneužil dieťa svojej priateľky . To je že by som ju nemohla dať šiat ani k jej tete lebo jej priateľ ju môže tak tiež zneužiť . Pohoršovať sa nad tým že nedali by ste dieťa nikdy spať k niekomu inému je úplne zbytočne . Možno ja len preháňam a nič také si nedovolil k dcére a problém je inde .
A znova sa budem opakovať robila to tak že sme si to nevšimli . Hanbila sa za to . Ako keby žiadna z vás v živote neurobila chybu a idete hádzať do mňa kameňom . Česť výnimkam samozrejme . Ja nesudim iných tak prosím nesudte vy mňa neviete čím si vôbec prechádzame . Buďte radi že toto riešiť nemusíte . Nedokážem ani len zaspať som unavená z toho lebo stále nad tým uvažujem že či mohol alebo nie . Googlim .pozerám . Ako mám ísť za dr a vysvetliť jej čo sa deje to mám očakávať že má tam zdrbe ako malé dieťa ako podaktore tu ? Čo jej mám klamať že to trvá len krátku dobu ? . Nestáva sa jej to každý deň .
Nečudujem sa že tú ženy nechcú písať alebo píšu až moc neskoro keď hejtujete . Ja keď som tu podala svoju skúsenosť či radu tak len v kľude snažila som sa tu ženu pochopiť. Čudujem sa koľko zla je na svete keď práve ženy robia to peklo len v takejto či inej diskusií .
Asi ani tu nepôjdem a budem vás informovať v pondelok lebo človek je na dne ale vy ho zahrabete ešte nižšie

doriiis
14. mar 2024

Autorka je úplne jedno,či tie prejavy sú spôsobené zneužívaním,alebo či sú prejavom niečoho iného.Ty si dobrovoľne ( z lenivosti,hlúposti?) vystavila svoje dieťa takému nebezpečenstvu,že si nevieš ani predstaviť.To je pre väčšinu ľudí,rodičov absolútne nepredstaviteľné,čo ste dopustili.
Praktických rád si dostala kopec.To,že to riešiš po roku až je tiež zamyslenia hodne ale budis.Tvojmu dieťaťu niečo je a keď nato nedokážeš prísť sama tak sa obrat na odborníka.Ostatnych lekárov by som nechala poprípade na neskor

anna777115
14. mar 2024

Autorka, ja len nechapem jednu vec, prečo zdravotny problem svojej dcery, neriešiš s lekarom. Radšej, nespavaš kvoli tomu, fabuluješ, vymýšĺaš všetky možnosti, aj nemožnosti, ale neriešiš to tam kde by si prioritne mala.Veď, ty nesieš za dceru, zodpovednosť. Rozhoduješ ty, či sa ide k lekarovi, veď takemu veĺkemu dievčaťu, hadam, dokážeš vysvetliť, že je to pre jej dobro. Čo bude cely zivot schovavať pofrckané nohavičky. Veď, pojde aj na plavecky, lyžiarsky, do skoly v prirode a tam čo bude chodiť v okakanych gaťkach.

doriiis
14. mar 2024

Sklony k pedofílii nemá nikto napísané na čele.Uz len fakt,že dospelý chlap ponúkne prespatie neplnoletým dievcatam značí,že to nie je celkom normálny jedinec.
To bola tá chvíľa,keď vám vsetkym rodičom tých 3 dievčat mala zafungovať rodičovská intuícia a pud.No žiaľ,ste zlyhali.To je cele.Reci o mensom dieťati,mužovi v práci a ostatné sú len alibistické táraniny, ktorými chlacholite tak akurát seba

ketrint
14. mar 2024

@autorka - ja mám kolegyňu, ktorá ma syna 11r s týmto problémom, takze Ti úplne verim. Tiež to zistili neskôr a len náhodne a proste nevie ani on nejak viac k tomu povedať, ako sa to deje, prečo,… tiež zadržiava v škole a potom uz nestihne dobehnúť,’zo školy ide bez spodného pradla často (ak sa to stane), alebo sa mu to stane po ceste (dochádza do školy dlhšiu cestu). Neviem poradiť, tiež to len riesia a čakajú na vyšetrenia…
A zachytila som raz aj tu diskusiu a prekvapilo ma, koľko ľudí s tým ma skúsenosti a dokonca tam niekto napísal aj názov tohto problému (preposielala som to vtedy tej kolegyni, aby si vedela dohľadať o tom, ale nepamätám si to slovo teraz).

Držte sa 🙏💕

nikaeli
14. mar 2024

Druhýkrát to píšem - urobíš pre svoje dieťa čokoľvek a teraz sa okúňaš ísť k doktorovi, že ťa zdrbe? prestaň sa ľutovať a začni konať. Pokašľala si to, ok. Už sa to neodstane. Ale rob niečo pre to, aby nebolo ešte horšie. Prestaň sa zaoberať možným zneužitím, rieš zdravie svojho dieťaťa. Si zaň zodpovedná!

Pozri sa na to inak.
Nie že ťa súdime, ale že ťa chceme vyburcovať k tomu, aby si začala konať. Prajem dcérke skoré uzdravenie. Pomôž jej.....

autor
14. mar 2024

Haloooo čo máte s tým že rok to trvá píšem to x krát že najskôr to tajila nevedeli sme o tom potom sa to ako tak upravilo potom znova zatajovala a teraz to trvá krátku dobu čo o tom vieme .
A vyburcovať??? Akože tým že ste horší ako nejaký chlap ? Ďakujem to tu radšej už ani neodpoviem a budem dcéru riešiť tak ako mi to teda poradí psychológ a samozrejme začnem aj dr samozrejme . Proste áno keď si to človek spočíta mohlo to začať takto pred rokom no nevedeli sme o tom vôbec .
Fakt už viem prečo veľa žien tu neprosi o radu len kvôli tým hejtom ktoré ženy dokážu . My sme v situácii kedy nevieme či mohol či nie neviete aké je to náročné na psychiku . Čo človek prežíva
Ďakujem za každú správu či negatívnu či pozitívnu či povzbudzujúcu . Prajem všetkým dobrým ženám pekný deň a ešte raz ďakujem

januska12323
14. mar 2024

Niektoré by ste sa mali naučiť čítať s porozumením. Mama o tom vie pár dní, nie že rok o tom vedela a nič nerobila!
A neviem čo je zvláštne na opratí a schovaní gatiek. Mala dosť rozumu aby ich vyčistila, usušila a hodila do koša. Ja by som to v jej veku spravila rovnako a nikto by nič nevedel. Keď má vlastnú izbu nie je to ťažké.

Strana
z4