Mohli by problemi s astmou riešiť pľúcny lekár?
Chcela by som sa spytat s 2 rocnym synom nam povedala imunologicka ze ma astmu aj obvodna. Je moznost ze plucny lekar by to zistil? Pytala som sa na to obvodnej a ona na plucnu sa nechcela vyjadrovat. Teraz prekonavame vsetci zapal priedusiek.
@3009 dobre ako nahle sa doliecime tak skusim .. nechapem potom preco ma obvodna neposielala hned k nemu kuse som sa pytala na plucneho
Ja som s astmou chodila vždy so synom k pľúcnemu. Možno je už nejaká iná móda, neviem.
@bielasovicka tak mne obvodna ze imunolog to ma na starosti.. neviete ktoryrok to bol?
...tiež chodím s astmou k plucnej...
obaja - imunolog aj pluciar mozu mat na starosti astmu, zbytocne budete cakat /a blokovat/ na plucneho, toto poriesi imunolog, flixotide, ventolin podla potreby a to je cele
Syn bol liečený na alergológii pre astmu, do 5tich rokov, ale keďže mu nič nezaberalo a to bral Medrol objednali sme sa k pľúcnemu lekárovi. Nikdy nezabudnem na jeho výraz tváre, keď sa ma pýtal, že kto mi povedal, že dieťa má astmu, pretože ju nemá a ani nikdy nemal. Ak chcete ísť k pľúcnemu choďte, ja som to ani nepreberala s obvodnou a ani s alergologičkou, keď som videla že dieťaťu nie je dobre ani pri dokonale dodržiavanej liečbe objednala som ho, a k dr.prišla pred vyšetrením pre kartotéku s oznámením, že ideme na pľúcne.
jednoznacne treba ist k pneumologicke je to odbornik na astmu
@nahodnemeno tak dost dlho berie lieky na astmu teraz ma zapal priedusiek tak potom ked sa uzdravy, boli sme na dovolenke tam nemal ziadne lieky madarsku a nic mu nebolo... teraz piatok imunologicka ze to neni astma ma ciste pluca tak potom naco berie lieky na astmu? Povedala este ze su to nosne mandle vtedy sa vyskytlo ze je to ten zapal priedusiek . 3 tyzdne sa zistovalo
@ivanka349 mne povedala obvodna ze zbytocne pojdem plucnemu ,odbornik je lepsie na to imunologicka ale asi risknem toho plucneho dufam ze nebude zly vo vrabloch Jozef Marko lekar
Autorka, bolo to dávno, syn je už dospelý. Preto som aj písala, že sa to už možno pomenilo.
Tak napr. ja mam nealergicku astmu, cize imunolog by mi nepomohol..chodim iba na plucne.
Dakujem vsetkym za odpoved
Ja som s astmou chodila na imunoalergologiu
kus chaoticky popis, ale tak : 1. u deti 2 rocnych je este rezerva aby sa vyhlasilo za astmatika, ale moze byt k tomu smerovanie, ak casto napr. piska , alebo su pocut take vrzganie na prieduskach , hlavne v case ked je chory, ale moze aj bez choroby , z alergenov...u deti drviva vacsina astmy alebo obstrukcnych bronchitid je alergicka...nie nealergicka...preto alergolog to moze liecit.....2. lieky na astmu neviem ake ma, ale vacsinou hlavne spreje, plus nejake antihistaminika, singulair...ak tak...Lieky pri chronickej diagnoze sa samozrejme beru aj ak ma ,,ciste plucka,, - to je totiz cielom tej liecby....bez nich sa moze hocikedy stat ze zareaguje neadekvatnym stiahnutim priedusiek a moze mat problem dychat ....to ze v madarsku bez liecby nemal problem, si netreba vysvetlovat tak, ze ho nema a je v poho bez liekov....astma je zradna, da sa byt mesiac aj bez liecby a nemat problem a potom zrazu......3 . - zaver - kludne nech ho alergolog sleduje dalej, takisto obvodna moze popocuvat , ak je chory, je mozne ze z toho vyrastie.....Nosne mandle ak robia problem, ze chrape, a je casto kvoli nim zahlieneny, chory, tak jasne ze, von ....
ano len chod mam stym skusenost viem co pisem pneumolog je na to alergolog slabota
nerozumiet tvojej otazke. ma astmu ci nema? robilo sa mu vysetreni? ma nejake priznaky? kto mu predpisuje lieky na astmu? to ze ma zapal priedusiek neznamena ze sa to hned musi riesit cez pluciara. na to je obvodak aby to ustriehol a ak bude mat pocit ze treba posle vas na plucne. ja chodim aj plucnej aj alergologicke obaja maju rovnaky pristup aj obaja mi predpisuju lieky
Môj malý sa k plucnemu dostal ako 3r, rok už býval chorý. A nakoniec ho j pľúcny hodil späť k imunologicke, len mu zmenil liečbu.

Samozrejme.