Mohlo ísť o črevnú virózu u dieťaťa?
Prosím o radu. Dcéra mala výtok z nosa. V piatok sme boli na vyter u lekára aj z hrdielka aj nosa výsledky negatívne prišli v pondelok. Z pondelka na utorok dieťa bez horucky zvracalo bolo to 2x v priebehu pol hodiny vyvracala večeru. Potom bez vracania a bez hnačky dostala horúčku ťa trvala utorok cez deň,v noci a streda už bez horucky. Dala som diétu lebo sa sťažovala na bolesť bruška. Vyprdkala sa vygrgala sa v stredu už hravá bez náznakov akej kolvek choroby iba sem tam keď niečo spapala tak povedala že bolí bruško... Vo štvrtok taktiež bez akýchkoľvek príznakov ...myslíte že v piatok ju môžem dať do kolektívu? Mohlo ísť o nejakú črevnú vyrozu aj keď nemala hnačky? Ďakujem za odpovede
@arabesqe a ked skoncis s malou v nemocnici aj ty, lebo sa rozvracia tak, ze to doma nedate, alebo si uzenie este nieco horsie?
Nikto iny s nou ostat nemoze? Otec, babka, dobra znama suseda?
Akoze rob ako myslis. Aj tak si ocividne presvedcena o tom co chces urobit, tak naco treba pozehnanie z MK?
@arabesqe a nie, kolegyna nrepracovala v zlom zdravotnom stave kvoli tebe. Ona sa tak rozhodna sama, zanedbat svoje zdravie na ukor - lebo musim do roboty.
Nie, nemusi. Zdravie je prvorade. Lebo teraz co? Ona v nemocnici, a zamestnavatelovi je to srdcne u riti. On si najde nahradu ak bude treba, svet sa bude tocit dalej, len ona bude mat znicene zdravie.
Pre teba plati to iste...
@arabesqe nie do kolektívu nepatrí ani dieťa ani tvoja chorá kolegyňa. Nehovor mi, že ľudia bez maličkého obchodika jeden deň neprežijú. Pôjde robiť majiteľ alebo bude zavreté.
to ci islo o crevnu virozu ti nikto z MK nepovie...dam ti svoju skusenost nedavnu: syn skolkar sa vyhnackoval vygrcal jednorazovo, 2 dni bol v pohode, koncom druheho dna sa z kuracej polievky dogrcal tak, ze pol bytu sme pratali...isli sme k lekarovi, ze asi crevna viroza, zas bol ok na diete, ale zacala som ja s muzom hnackovat...jednoznacne nieco teraz koluje, lebo denne je o tom tema na MK, ked mas kolegynu v nemocnici, tak cca o toto by malo ist...ty sa rozhodni ako mozes a chces, davam ti len skusenost, ze tiez dieta bolo par dni v pohode, ale nebolo...
@elanor
@elanor nie nepotrebujem požehnanie. Viete tento týždeň som mala pracovať. Aj tak som bola vďačná že som ju presvedčila aby to potiahla za mňa. Bohužiaľ muž je v Nemecku babka je tiež chorá sestra v práci a mne niekto úcty tiež musí platiť. Pokiaľ má vyhodia tak nebudem mať ani na lieky. Kruté ale pravdivé... Niektorí v skratke nemajú na výber... K susede ju dať nemôžem pretože by revala kompletne celi deň nemáme až také dobré vzťahy nepoznám ju tak aby som jej dala dieťa. A keďže neleží ale stále vymýšľa je aktívne a živé hyperaktivne nepocuva tak neviem.... Babke stačia 3hodiny snou a je na prášky.
Pozri, dieťa je krátko po chorobe (ak vôbec je po chorobe), má oslabenú imunitu ... len ju kľudne do školy/škôlky na ten jeden deň daj a od pondelka ste zasa doma.
@arabesqe
Ved sama si už presvedčená, že ju dáš do školky lebo musís do roboty tak načo sú ti rady žien tu?
Mozes kludne😊 je 24h bez teploty a fit. Nevidim dovod nedat ,aj ked len na 1 den, to je tvoja vec.
Moja mala 2x virozu- bez tepl,cela noc prezvracana, dalsi den doma a na dalsi v skolke🤷🏼♀️
@arabesqe tiez mame nieco podobne.. mladsia dcera zvracala par dni kazdy den 1x myslela som ze zo zatekajucich hlienov … potom mi volali zo skolky ze aj starsia vracala, tak som ju nechala doma na diete, druhy den nic, a dalsi tiez nic ( to bolo vcera ) uz som myslela ze ok pojde do skolky ked vracala len raz v skolke a odvtedy nic, ale vcera sa zobudila a vyvracala snad vsetko… cize ostava pekne doma do nedele
@bellaa3007 pretože sa to stalo prvý krát nikdy mi ešte nevracala tak som chcela vedieť názor iných žien keďže chodí od septembra prvý krát....A prvý krát máme takýto problém...
@arabesqe tak vies niekto necha dieta doma tyzden „pre istotu“ a niekto sa neserka(ja) … naco ju doma drzat ked je fit.
@hendikep ak by vracala alebo dostala teplotu volajú zo škôlky? Totižto ešte len začala chodiť v septembri do škôlky.... Jediné čo som zatiaľ riešila že bola neposedna a spadla na riťku zo stoličky... Nevolali mi len ma o Tom informovali a spravili zápis ktorí som podpisovala a vonku ju niečo postipalo keď sa hrali ale o Tom má tiež informovali až keď sme prišli pre ňu... Vôbec neviem ako takéto niečo sa riesi
@biglovemom no tak doma vyvádza behá taký že kludovi režim u nej neplatí...ona si nelahne aj keď jej teplota vystrelí na 38....to by som ju musela priviazať k posteli...

stoji 1 den zato, aby si zo skolky odniesla nieco dalsie na oslabenu imunitu po vracani?