icon

Môj dvojmesačný syn zdvíha nohy pri zdvihu hlavičky. Je to normálne?

18. feb 2025

Mám dvojmesačnú dcérku a keď zdvíha hlavičku vvpolohe na brušku tak niekedy zdvíha aj nihy a každý mi hovorí že to nemôže,že ma byt rovno,ako Jj to odnaučiť? Keď jej na brušku držím jej chrbátik aj nohy ale aj tak sa sem tam stane keď sa snaží zdvíhať hlavu zdvihne aj nohy,je to prosím ok? Ako ju to odnaučiť?chystam sa aj k fyzioterapeutovi ale až tam za mesiac nech sa kukne či sa správne vyvyja

anavixy
18. feb 2025

Ked je na brusku, ty mas jemne pritlacat k podlozke ritku, nie nohy a chrbatik, ale len ritku.

anavixy
18. feb 2025

A teda co je najdolezitejsie, ako ma ruky? Ma ich spravne napolohovane? Ak sa dokaze dobre opriet o ruky, nepotrebuje dvihat nohy. Ak dviha nohy, zrejme sa neopiera (nemoze alebo nevie) o ruky.

maxik24
18. feb 2025

Prosim, chod ku fyzioterapeutovi hned. Nie o mesiac. Usetris babatku mesiac nespravnej manipulacie 🙏 psychomotorickemu rozvoju treba porozumiet, nastuduj si z relevantnych zdrojov, a zajtra sa objednaj, lebo ani termin nebude hned. Super je zatial Fyziomama, je aj na FB a ma plno clankov a prispevkov. Chrbat ani nozky nepritlacaj.

anavixy
18. feb 2025

A do tretice… Ak mas ig najdi si profily fyzioterapeutiek napr fyzio kristy, detska fyzio mama (mozes si kupit aj jej skvelu knihu Pohybovy vyvoj ditete s laskou a respektem), tam najdes uplne vsetko co potrebujes vediet, alebo fyziomama (je aj na fcb), za mna trochu neprehladne, ale info dobre. K fyzio som pochopila povodne, ze uz termin mate - o mesiac, ale ak to myslis tak, ze az o mesiac sa chces objednat, tak to nie, na to necakaj, termin (u dobreho detskeho fyzioterapeuta) aj tak nedostanes skor ako o niekolko tyzdnov a to v pripade nespavneho pmv a nespravnej manipulacie naozaj urobi vela.

kacena4
18. feb 2025

prosím ťa kto ti povedal, že ju to treba odnauciť? však to to uplne prirodzene že si dieta stabilizuje rovnovahu dvihanim noh. prosim ta nerob ziadne nasilne drzanie dietata len aby nedvihol nohy, vsak casom ked chyti lepsiu stabilitu nohy prestane dvihat.