icon

Moje dieťa vypilo roztok na šošovky

26. nov 2021

Bohužiaľ, dnes sa nam stalo...cítim sa strašne a mam strach.
Neviem ako množstvo, možno aj deci....možno par kvapiek
Volali sme na toxikologiu. Stačí zevraj veľa tekutín a pozorovať dieťa. Mam vsak stale strach.
Moje dieťa je expert a raz mi zase oblizla bref do záchodu. V tomto pripade som volala aj na toxikologiu a pre pokoj duše sla aj na pohotovosť. Nič ine navyše som sa nedozvedela.. Pozreli len do hrdla, a povedali vlastne to co na toxikologii. Stalo sa vam niečo podobné?
Cítim aa ako zla matka

oktoberka
26. nov 2021

Neboj,určite mu to neublíži.

ivkazba
26. nov 2021

Hlavne kľud, nie si zlá matka. Chápem, že máš obavu, ale pozri sa na to tak, že ak šošovku z toho rozotoku môžeš dať do oka, tak to rozhodne nie je žiadna chemikália. Neviem, čo to obsahuje, roky nosím denné šošovky, takže roztok nepoužívam, ale ak nevypil 5 litrov, tak isto bude v poriaku, neboj.

luci_ba
26. nov 2021

ja síce nenosim šošovky, ale ak ten roztok môže prísť do kontaktu s okom, myslim sí že to v pohode strávi

choco6
26. nov 2021

Moje dieta si strieklo vonavku do oka, kym sme sa s manzelom fotili selfie na vyrocie 🙈🤣🤣 asi som tiez hrozna matka 🤦‍♀️stava sa, deti su az prilis rychle 🤷‍♀️

mia78111
26. nov 2021

Ak sa bojíš, choď a kúp v lekárni carbotox

ailiba
26. nov 2021

Pokiaľ viem, tak je to vlastne fyziologicky roztok. To nie je nič toxické... Inak by to predsa nemohlo ísť do oka. Podľa mňa mu nič nehrozí.
Máš to ťažké, keď je dieťatko taky prieskumnik. Viem, že sa to dá len veľmi ťažko ustrážiť. Napríklad môj syn je v tomto v pohode... Až na to, že rád pije vodu vonku z kaluze. Viem o tom dávam si pozor a aj tak sa stane, že sa mu to podarí. Vôbec nie si zla matka, deti vedia byť veľmi vynachadzave. Hlavne nebezpečné veci dávaj fakt ďaleko z dosahu... Ale všetko sa nedá ustriehnut.
Určite bude v poriadku💗.

oblecenie99
26. nov 2021

Ak ťa to trošku uteší, kým som včera sedela na toalete, tak malý šlohol ústnu vodu, ktorú manžel nechal na umývadle a ja som si to nevšimla, len mi prišlo podozrivé, že nejak sa rýchlo stiahol, tak som tam za ním utekala s ešte stiahnutými nohavicami :D a on už stihol vrchnák odskrutkovať, aj sebe naliať do tej odmerky, mal na chodbe na botníku piknik. Chvalabohu väčšinu rozlial kade tade, ale tak s mužom sme mu strkali nosy do úst a hádali či cítime mentol, zhodli sme sa na tom, že ASI nie. Nikam som nevolala, vyzerá byť v pohode, no stalo sa... bude mať v decembri 2 roky.

Kolega kedysi riešil s malým synom (tak ten ešte vtedy nemal tuším ani rok) zubnú pastu. Mal vo zvyku ho zobrať na ruky, kým si umýva zuby, a malý zatiaľ celý šťastný strážil tatovi zubnú pastu.. i stalo sa raz, že tato si to nejak neuvedomil, a až keď išiel odložiť pastu, tak zistil, že je v nej o dosť menej a malý celý šťastná že mňam mňam. Vydesene volali pediatričke, ale malý toho zjedol málilinko a nič mu chvalabohu nebolo 🙂

Môjmu ockovi sa stala najväčšia nočná mora: moja sestra len štvornožkovala, on ju bral na rukách na poschodie domu, mali sme aj také vonkajšie schody, chcel odomknúť aj tie dvere, tak išiel zvonku. Sestru na chvíľu položil na zem a ona preliezla zábradlie a spadla. Na chodník. Z 1. poschodia. Ešte nevedela ani chodiť. Bola som ešte malé decko, ale tak na toto sa pamätám doteraz, starý otec mal hlavu pod studenou vodou a vrieskal, babka revala, mama sa zložila, o ockovi ani nehovorím, v akom bol stave, a sestre sa NIČ nestalo. Samozrejme s ňou utekali do nemocnice ale nič jej nebolo. Je to príbeh, o ktorom sa u nás doteraz poriadne nehovorí, lebo otec má z toho doteraz traumu, a to moja sestra už má 30. Chcem ti tým len napísať, že môj otec bol a je najlepším ockom na svete. Je úžasný, a aj keď mám muža, ktorého mám samozrejme rada, ak mám povedať osobu, na ktorú sa môžem stále a vo všetkom spoľahnúť, tak to nie je môj muž, ale môj otec. A stalo sa to aj jemu.

Dieťa pozoruj, ty sa necepuj, áno, človeka napadne, že mohlo to byť aj niečo iné, takéto nehody sa žiaľ aj pri tej najväčšej obozretnosti žiaľ stávajú, podstatné je, že je všetko v poriadku. Nie si zlá matka. Spomeň si, niekedy denne sa stane koľkokrát, že niečo na poslednú chvíľu odložíš, dáš vyššie, vyberieš dieťaťu z ruky. Nech sa nestane nič horšie. Nič mu/jej nebude, neboj sa.

majka1231990
26. nov 2021

Môj syn /teraz 14r/,keď mal 3roky,sa hral na Ninja korytnačku.. svokor poľovník priniesol domov kus srny a nechal brutálne naostrený nôž na kraji stola..syn ho vzal a toľko s ním šermoval,až si zarezal do ucha zo zadnej strany.. podrobnosti opisovať nebudem… na pohotovosti mi vysvetľovali,že deťom nôž do ruky nepatrí!!

nikpa
26. nov 2021

Daj jej živočíšne uhlie, pohlcuje toxické látky z tráviaceho systému. Ale keď je to prípravok ktorý sa môže dostať do oka, nič vážne sa jej pri požití takej trošky nestane. A nie si zlá matka, deti sú nevyspytateľné 😏

slamocka
26. nov 2021

Ja si myslim, ze to bude ok, davaj mu len vodicky viac, so zivocisnym uhlim atd opatrne, treba sa radsej poradit s pediatrom. Moja druhorodena je tiez taky expert, minule v chvilke pojedla skoro cely balik zuvaciek. Dva mesiace dozadu nam spadla na navsteve do prikryteho bazena, co plachta udrzi dospeleho cloveka, a to som len otocila hlavou na 2 minuty. Davame pozor, ale stane sa. Horsie skor elektrina, lieky a chemia typu savo, prasky na pranie. ❤️

bolarazjedna
26. nov 2021

Ak ste volali na toxikologiu, postupujte podľa ich odporúčaní. Na pohotovosti v intoxikaviach sa vyznajú menej, oni keď nevedia, čo robiť (lebo však tých látok je milión), tak tiež volajú do národného toxikologickeho centra, oni majú z toho špecializáciu skúšku, neboj, vedia, čo treba spravit. Určite by som nedala na babské recepty, typu čo by mohlo este pomôcť, lebo práve by to mohlo byt kontraproduktívne a ešte ublížiť.

ikissedagirl
26. nov 2021

uz mas pokyny z toxikologie. zeny na modrom koniku ti asi neporadie lepsie ako odbornici 🙂

julia204
26. nov 2021

syn mal 3roky ked u mojich rodičov hral s dedom skovavacku...maly sa skoval do kúpelne privrel dvere a za chvíľu krik plac..babka nechala na pradlovom kosi kapsule na pranie, on otvoril dal do hubicky a zacal zuvat..nastatsie ho naplo a do hodiny 3krat zvracal...na toxikologii tiez povedali no stres veeela vody a nech sa vyzvracia...odvtedy sa mi kamsoka smeje ze zaviedli v TV v reklame na kapsule vystrahu pre deti 😁

tarra6
26. nov 2021

No, ja nosím kontaktné šošovky už takmer 40 rokov 🙂 Kedysi takéto roztoky ako dnes neboli. Kupovali sme v lekárni fyziologický roztok bez glukózy. Roztok, ktorý sa dával ako infúzka do žily. Myslím, že by sa dieťaťu nemalo nič stať. A že mu to chutilo také slané.