Moje dieťatko je choré, zvracia a má horúčky
@1234567891998 a čo ti máme poradiť?! Nevidíme ho, boli ste či doktorky, odkedy je choré? Ako si ho doteraz liečila?!
@1234567891998 a čo takto doktora?
@solange7 ano idem snim zajtra ku doktorovi od dneska ma len horucki a zvracia neviem mu vobec pomoct😥
@martul davala som mu norofen sirup ale aj zvracia a stazuje sa ze ho boli brusko
@1234567891998 dávať tekutiny len po lyžičkách a zrazit teplotu liekmi keďže zvracia ideálne čipom do zadku ...alebo vyskúšať studený zábal čo vlažnú sprchu na zníženie teploty ..prajem skore uzdravenie
@tncka volala som pohotovostnu sluzbu za take veci nechodia
@1234567891998 to je mozne ze oni nechodia ale ja pisem ze ty mas ist tam zvlast ked ho boli brucho a ma teploty
@1234567891998 čo viem k deťom chodia.Kamarat skončil so 4 r v nemocnici mala 39 teploty, ktoré neustupovali zvracanie, hnačky brali vzorky na salmonelu, krv všetko...bola to brušná viróza ešte jej robili aj výplach zaludka
@1234567891998 keď si tam volala mala si sa teda opýtať, ako máš postupovať a čo máš dávať. Keď vracia, tak skôr čipok a nie sirup. Ten môže ešte viac dráždiť žalúdok
@1234567891998
Môže byt viróza, ale môže byt aj covid. Nedávať aspoň na 5-6 dni žiadne mliečne výrobky-jogurty,syry,bryndzu,ani mlieko. Ak je to bábätko pod 1 rok, tak toto potom neplatí. Dávať piť čaj s medom a citrónom, ale iba po pár glgoch, aby ho nevyzvracal. Ak je to malé bábätko, pod 1 rok, tak iba čistý čaj bez medu a citronu, alebo precarenu vodu po lyžičkách. Znižovať teplotu v sprche, takou príjemnou ani nie horúcou ale ani studenou- takou vlažnou vodou, približne teplotou akou sa vy sprchujete. Skúste dať paralen čipky na zníženie teploty ak zvracia nurofen.
Ja neviem zeny ale mne ked male dieta horuckovalo a napr ho boleli usi tak, ze ani brufen nezaberal tak som sa nepripajala na mk a nepytala sa co s nim, ladovali sme dieta do auta/taxi a bezali na pohotovost do nemocky aby mu tam fundovane pomohli. V takychto pripadoch je prve snazit sa zrazit teplotu - nie brutalne, nieze mu privodis krce z rychleho poklesu teploty - a ked vidis, ze nie je v stadiu ze mu este stale stupa teplota tak sup s nim na pohotovost
@katkami123 covid 🤦♂️🤦♂️
@miankass a prečo nie? Tu u nás sa to šíri hlavne po škôlkach. Buď sa zvracia alebo hnačkuje
@katkami123 môže to byť črevná chrípka,obyčajná chrípka.. Atď.. teraz je také obdobie. Keby tu nebol covid ani by vás to nenapadlo. Netreba zas všetko hádzať na covid,
Bože ženy, vy dokážete zo všetkého urobiť hádku.. keby som s každým vracaním a horúčkami behala hneď pohotovost, tak tam môžem aj spávať.. autorka zrejme chcela poradiť čo v takom prípade robiť, asi to zažíva prvý krát.. to že má ísť k dr ak to trvá pridlho snáď vie aj sama.. vážne neviem prečo musíte na každého hneď zaútočiť a pokladať za slabomyselneho čo svojmu dieťaťu nechce pomôcť..
Autorka zrejme si už aj po návšteve u dr, nabudúce keď dieťa začne zvraciat, treba mu dávať piť po lyžickach ale nie hneď po zvracani, ale počkať aspoň 15minut, od teploty podávať čipok.. ak hnackuje vtedy liek cez ústa.. dbať NAJMÄ na to aby veľa, veľa pilo, to je najväčšie riziko pri zvracani.. ak to trvá viac ako 24h a nelepší sa to, treba ísť k dr.. samozrejme treba ísť skôr, AK dieťa trápi aj čosi iné, napríklad prílišná bolesť brucha, studená koža, suché sliznice, apatia, prílišná drazdivost atď.. skóre uzdravenie želám..
@miankass
Môže to byt čokoľvek, nie som lekárka a ani vy. Takze nechápem teraz význam vymenúvania diagnóz. Covid je teraz veľmi rozšírený u malých deti, preto som uviedla aj tuto možnosť, snáď mi to prepacite.
@katkami123 u nas v okoli sa vyskytol covid s vysokymi teplotami a zapalom koze u deti, cervene pluzgiere, len horucky, ziadny sopel, nadcha, kasel, potom vyhadzanie sa, doktorka spravila CRP, nizke, tak poslala na PCR test dieta a bol to covid.
Moze to mat rozne prejavy a moze to byt cokolvek. Obycajna crevna viroza, ale aj covid, neviem, co sa kto nad tym pohorsuje, ked to clovek napise. Je tu, ale najlepsie je strkat hlavu do piesku. Na zaciatku si kazdy myslel, ze ma covid, ked zakaslal, ale vyplakavali ludia, ze sa nemaju kde otestovat, lebo neboli v zahranici, s nikym pozitivnym sa nestretli. A teraz, je to vsetko ine, len nie covid. Keby to nebolo smutne, tak je to az vtipne cele...
treba dietu davat rehydratacny roztok po lyzickach alebo injekciou do ust od teploty ak vracia mozes dat cipky a kratky kupel vo vlaznej vode a zabalit
zavolaj nie na pohotovost ale svojej lekarke a pripadne sa objednajte na pcr test
zavisi aj od veku dietata

@1234567891998 to ako vazne? Este tak napisat ako male "dietatko" ale to je jedno. Ked neviem co mu je,zvracia a horuckuje cize nieco sa mi nezda,tak letim na pohotovost a nepisem na kobylu predsa!