Moje kolostrum pre staršie dieťatko
Včera sme prišli z pôrodnice a ako naschvál mi starśí synček včera ochorel. Silné zvracanie, horúčky okolo 40 stupňov, ktoré je veľmi ťažké zraziť. Rozmýšľam ako ochrániť novorodenca a zároveň ako pomôcť staršiemu. Má 2 roky, ale nebol kojený. Myslíte, že by mu moje kolostrum mohlo pomôcť s liečbou? Ďakujem
@pribinak ďakujem. Nechcela by som o nič ukrátiť drobca. :( Len je hrozný pohľad na staršieho, ktorého poriadne nemôžem ani pritúliť, keď mám na prsníku mladšieho.
ja by som skúsila dať aj staršiemu. pokiaľ správne dojčíš, mlieko sa tvorí podľa dopytu - vyšší dopyt (2 deti) = viacej mlieka. ak Ťa dojčenie bolí, alebo vidíš, že sa bábo zle prisáva (nemá asymetrické prisatie, pusinku ako kapor), radšej porieš bábo a jeho prisávanie.
@vso10 mliečka veľa nebolo, ale včera pri starostlivosti o staršieho teda nával. Malý je až prejedený. Preto som chcela odsať a dať trocha staršiemu. Suplementovali sme ho kravským kolostrom, keď bol menší, tak myslím, že moje je teda lepšie.
tak potom kľudne odsaj staršiemu 🙂 aspoň si trochu zvýšiš tvorbu (aj keď netreba), ono sa potom časom sama ustáli 🙂

Viac ho potrebuje novorodenec. Budeš ho mat len pár dni