icon

Molusky u deti

luci1407
14. máj 2017

Ahojte baby mate niektora skusenost s moluskami u vasich deticiek? Ako ste sa ich zbavili co Vam pomohlo? Dakujem za rady

misskate1
23. dec 2020

@danielaspa prosím, čo to nakoniec bolo? Ja som dnes podobné našla dcére

dubro
18. mar 2021

@elizita prosim ta mala ich aj tak az zapalene ze suche okolo fialove vriedky? Odpadne to niekedy aj samo a chce to len min dalsie 2 tyzdne cakat alebo co s tym? Mam dat na to Framykoin?

mirka92
18. mar 2021

@dubro ahoj,aktualne poradim mala mala vela,zapalene,mozno aj 40,medzi nozkami chrbat,boky,nic som nevytlacala,lebo na zaciatku som vytlacila mozno 3,ostali take jamky po nich,vypytala som od detskej isoprinosine sirup,vybrala 2 balenia,a zmizlo ako keby sa stiahli dovnutra,aktualne uz iba cervene male miestecka sem tam,kde boli tie najskaredsie,urcite chodte k detskej,nepotierala som nicim,drzim palce

maxmel
21. mar 2021

@dubro keď sú zapálene tak je to Ok,už miznú.Tá,ktorá sa zapáli už čochvíľa zmizne.

bene
27. mar 2021

@dubro no ja by som si to dala u detskej potbrdit ci su to molusky. vyzera to tak. uz mame tu

janahu7
11. jún 2021

Žienky, prosím vás, je toto moluska?

telly4
24. júl 2021

@janahu7 dobry bola to nakoniec moliska?

janahu7
26. júl 2021

@telly4
nie, nebola..takto sa mu "liečia" stipance od kliešťov

kassandraa84
10. okt 2021

@onga1312 odkial ste zohnali molusan...mast.na nete stoji mini 2€ a postovne 5€

telly4
11. okt 2021

Ja len pridavam skusenost maminky. Povedala som si ze ak sa mi podari v pomerne kratkom case sa zbavit nasich molusiek napisem ako, ak by to niekomu pomohlo. Takze my sme ich mali dokopy asi okolo 40 az 50. Take skarede na nohach a rukach ale nejake aj na tvari. Tie na nohach a niektore na rukach som najskor vypalila pomocou vodicky molusk ale na tvar som sa neodvazila. Predsa mala len cca rok. Nasadila som vo zvysenej davke cca 5 ml imunoglukan a vsetky som cca 1 az 2x denne potierala imazolom. Mozem povedat ze za 2 mesiace bolo po nich. Na tvari sa akoby vstrebali. A tie vypalene zahojili. DRZIM PALCE MAMINY

sonickasonka
11. okt 2021

Ahojte baby aj my mame skusenost s Moluskami u dievcatka dokonca na genitaliach a konecniku a v obrovskom mnozstve zo dna na den cca 200 . Zacali sme chodit koznej ktora jej to kazdy tyzden za surova vypalovala dusikom ,ziadna zmena iba sa sirili . Potom som nasla recenzie na kliniku v BA Dermason lde nam rychlo objednali a vsetly behom pol hodinky vybrali ,potreli mastickou aby nebolelo a behom tyzdna sa aj ranky zahojili ..Neriskujte dajte vybrat chirurgickou lyzickou a mate pokoj. Odtrpeli sme si s tym vela . A plus sme 2 mesiace brali isoprinosin

tinka39
29. jan 2022

kocky prosim vas bola som cez tyzden u doktorky pot vrdila nam molusky. predpisala nam molusk- potierame 4ty vecer uz a vyzera to takto. je to uz na ustupe a mam prestat natierat?

andelik8
29. jan 2022

@tinka39 podla mna uz ano. Ale viete co nam zabralo? Dezinfekcny roztok a ihla. Kazdu jednu prasknut, vybrat vnutro a do tyzdna boli vsetky prec. Po molusku sa dcere nie vserky zahojili a robili sa jej nove

veronika_p
8. feb 2022

@teuflerin ahoj prosim Ta ten Betadine treba nejako doma riedit, ci ten v lekarni je uz riedeny? Dakujem.

teuflerin
8. feb 2022

@veronika_p ahoj nikdy som ho neriedila podavala rovno z flasticky

teuflerin
8. feb 2022

@andelik8 ano toto iste som pisala vyssie ja betadine ihla prepichnut zacistit a detinfikovat zapali sa to odpadne a koniec

veronika_p
19. feb 2022

@teuflerin dakujem ❤️

monikaondrisova
3. sep 2022

@gabona1
@slavnicanka
@mariette ženičky prosím poraďte. Davam emolux na molusky - a na všetkých týchto prípravkoch píše (molusk,infectodell,emolux) že keď základna očervenela/opuchne treba prestať natierať.Čo to prosím vás znamena? Lebo mame červené a opuchnuté okolo molusky ale ten stred je stále biely.Už mám prestať dávať alebo mám fakt kým aj stred bude červený? Má to byt podpíšte krvou a vtedy prestať dávať alebo už prestať dávať? Vôbec neviem ako to má vyzerať keď sa prestáva s liečbou.

cleo02
26. okt 2022

@monikaondrisova ako ste prosim pokracovali v liecbe? podarilo sa vam ich zbavit?

tinka39
26. okt 2022

@cleo02 my sme sa molusiel zbavili tak ze sme nerobili nic 😂 mali sme ich par na ruke asi dva roky v kuse a zrazu same od seba zmizli

monikaondrisova
27. okt 2022

@cleo02 ahoj,neviem teraz posúdiť či nejakú molusku mame alebo nie lebo sme čerstvo po ovčích kiahniach a nechce sa dať moc obzerať. Na niektoré nám emolux pomohol na niektoré nie. Tak sme robili tal že keď zaspal ihlou som narušila molusku a vybrala ten infekčny stred. Syn má 3r. Základom bolo dobre si popozerať vydea a naštudovať ako sa vyberajú, vychytať fázu spánku kedy spi najlepšie a dobre si všetko pripraviť. Mala som na tácke ihly,sterilne štvorce,obväzy,naplaste a hlavne betadin už maliara na niekoľkých štvorcoch. Syna som uspávania v takej polohe aby to ušlo čo najlepšie a tak si všetko pripravila aby do pr sekúnd bola moluska von aj vydezinfikovane poriadne aj prekryté. Väčšinou si syn nepamätal že niečo sa v spánku dialo.Ľutujem že som sa toho bála,mala som už prvú takto hop sup vybrať a nie trápiť kyselinou.Aj keď na niektoré emolux pomohol hojilo sa to týždne.Po to ako som mu molusky vyberala v spánku mal za dva dni len minichrasticku a za 5dni aj odpadla.Len to treba dobre dezinfikovať aj okolie molusky dosť veľkú plochu kože aj svoje ruky poriadne. U nás bol ešte problém že syn neznesie má sebe náplasť .Obvazu môže byt od hlavy po päty ale náplasť nie. Keď dieťa znesie náplasť ak asi by som dala velke naplaste po vybratí.Len to vyberanie je dobre pozrieť videá,nejde to tak ako pri výrazne,u nás bola akoby biela gulička ktorú trebalo odtrhnúť. Jedným ťahom som pichla a andrejka kozu cez ten akoby pľuzgierikov,to vôbec necítil a potom ihlou išla od stredu molusky smerom na bok aby sa ta gulička odtrhla.Prajem skóre uzdravenie ❤️

chrvacka
6. aug 2023

Prosim Vas. Druhy tyzden mastime Molusanom, davame Betaglukan a Isoprinosine. Nevidim vobec ziadnu zmenu, ze by nejako molusky mizli. Otazka znie. Treba vytrvat alebo proste toto nezabera a zmenit liecbu? Ten sirup Isoprinosine sme uz skoro cely minuli. To sa moze dlhodobo a mam kupit dalsi?
Kedze vacsinu ma na genitaliach. Tak zatial molusk, laser…chcem mat ako poslednu volbu.
Len mam dilemu, ci pokracovat s tym smradlavym molusanom, alebo proste po 2 tyzdnoch by bol uz nejaky vysledok. Dakujem za rady

telly4
7. aug 2023

@chrvacka napiste mi SPRAVU ❤️

ereska
23. aug 2023

Moze to mat aj iba na nozickach???

chrvacka
23. aug 2023

@ereska urcite ano. Aj to tak vypada na molusky

ereska
23. aug 2023

@chrvacka dakujem za odpoved snad sa toho rychlo zbavime ved coskoro skolka

chrvacka
23. aug 2023

@ereska no ak ste si tu citali fora, tak asi viete, ze jednoduche to nebude. Ja uz tretikrat menim strategiu. Tak uvidime

ereska
24. aug 2023

@chrvacka no nam dala nejaku antibioticku mast tak uvidime pytala sa aj ci sme boli v hore tak ano boli sme aj v hore tak uvidime lebo ma to hlavne na miestach kde nemal oblecenie a hlavne nozky na ruke ma asi len 3 no snad to zaberie a bude dobre ak by to bolo to druhe teda molusky s tymi nemoze ani do skolky nastupit???

chrvacka
24. aug 2023

@ereska ano. Je to infekcne. Ale teda je to na dlho a neviem si predstavit, ze by som bola mesiace doma s dietatom. Takze moj ide do skolky a viem o vela detoch, co s tym funguju normalne.
Snazime sa hlavne vyhybat bazenom, hernickam….ale doma nemozem zostat na OCR

katkova84
31. okt 2023

@zumeska Dobrý večer, objavila som váš príspevok k moluskom, v akom pomere ste miešali soľ s vodou? Ďakujem. Katarína