icon

Mononukleóza a streptokok angína: Zhoršenie po liečbe?

30. máj 2026

Ahojte...dieta 3.5 r. Ma 10 den potvrdenu mononukleozu....dnes 4. Den co berie aj penicilin.....a dnes znovu zhorsenie stavu...ma aj 38 horucku...zaspala tvrdo..samozrejme ze pojdeme na pohotovost....ale zaujima ma ci to je normalne, pri mononukleoze viem ze zvykne sa zhorsovat stav ale ze aj horucka nanovo? Sopliky mala stale...ale zacali omnoho viac od vcera...mam neskutocny strach

anonym_2737ed
30. máj 2026

@anonym_autor na infekčnom ste už boli ?.
Pozor ak pôjdete na pohotovosť hláste to hneď že je pozitívna na mononuklezou ešte v čakárni

Aké lieky berie ?
Isoprinosine je nenasadili na mononukleózou.
Ak má dieťa mononukleózou nemalo by brat antibiotiká ani ešte veľa liekov na kvôli pečení restive čo najviac šetrné ku pečený .
Dcéra mala mononukleózou teraz december januári
Áno malú sme sme z horšie .
Ona naprv mala 38,5 až 40 teploty tri dni potom bolo dobré ale stále unavená a bledá išli sme ku pediatri zobral krv a vyšla pozitívna mononukleózou dokonca obede formu mala aktívne. Na krvy sme boli v pondelok výsledky boli v stredu a na infekčné ambulancia sme skončili v piatok .
Tiež bolo z horšie a potom z lepšie a tak sa to striedalo raz bez teploty a potom sa teploty vrátili ale Max do 38,9 ale moje v čase keď ostala pozitíva sa zistilo aj zarovnej že má streptokoka v krvi

anonym_ac71d7
30. máj 2026

@anonym_autor aj my mali isoprinosin a nie antibiotika lebo sme z vyteru nemali bakteriu. To je vazna choroba, chodte. Nezabudni na dietu a vit. B

autor
30. máj 2026
@anonym_2737ed

@anonym_autor na infekčnom ste už boli ?.
Pozor ak pôjdete na pohotovosť hláste to hneď že je pozitívna na mononuklezou ešte v čakárni

Aké lieky berie ?
Isoprinosine je nenasadili na mononukleózou.
Ak má dieťa mononukleózou nemalo by brat antibiotiká ani ešte veľa liekov na kvôli pečení restive čo najviac šetrné ku pečený .
Dcéra mala mononukleózou teraz december januári
Áno malú sme sme z horšie .
Ona naprv mala 38,5 až 40 teploty tri dni potom bolo dobré ale stále unavená a bledá išli sme ku pediatri zobral krv a vyšla pozitívna mononukleózou dokonca obede formu mala aktívne. Na krvy sme boli v pondelok výsledky boli v stredu a na infekčné ambulancia sme skončili v piatok .
Tiež bolo z horšie a potom z lepšie a tak sa to striedalo raz bez teploty a potom sa teploty vrátili ale Max do 38,9 ale moje v čase keď ostala pozitíva sa zistilo aj zarovnej že má streptokoka v krvi

@anonym_2737ed presne tento isty priebeh mame !!!! Na infekcnom ste skoncili myslite ako lezat ? Dcera nema isoprinosine...ma len penicilin antibiotika na toho streptokoka

mamatroch
30. máj 2026

@anonym_autor dcera mala mononukleozu vlani, 12 dni horucky cez 40, CRP stale negat, moc v poriadku, medzitym sme boli snad 3x u pediatricky, raz na pohotovosti, ale dcere nic ine nebolo, len tie teploty (mala 14 r., cize vedela povedat,keby ju nieco bolelo), na 10. den nas uz pediatricka poslala do nemocnice s podozrenim na mononukleozu (v ten den rano sa uz dcera zobudila s opuchnutou tvarou a krkom... vam uz pediatricka zistila z krvi mononukleozu? lebo nam az v nemocnici na urgentnom prijme zobrali na nu krv a bola pozitivna + slezinu mala dcera zvacsenu o 5,5 cm. ten opuch sa este asi 3 dni zhorsoval, oci, cela tvar, krk...
nasa uzivala Lagosu na regeneraciu pecene plus mala prisnu dietu este mesiac... ci mala ATB, si uz nepamatam... ale ak si dobre spominam, kvoli tym opuchom jej nasadili aj kortikoidy.
hospitalizovana bola cca. 5 dni.

autor
30. máj 2026
@mamatroch

@anonym_autor dcera mala mononukleozu vlani, 12 dni horucky cez 40, CRP stale negat, moc v poriadku, medzitym sme boli snad 3x u pediatricky, raz na pohotovosti, ale dcere nic ine nebolo, len tie teploty (mala 14 r., cize vedela povedat,keby ju nieco bolelo), na 10. den nas uz pediatricka poslala do nemocnice s podozrenim na mononukleozu (v ten den rano sa uz dcera zobudila s opuchnutou tvarou a krkom... vam uz pediatricka zistila z krvi mononukleozu? lebo nam az v nemocnici na urgentnom prijme zobrali na nu krv a bola pozitivna + slezinu mala dcera zvacsenu o 5,5 cm. ten opuch sa este asi 3 dni zhorsoval, oci, cela tvar, krk...
nasa uzivala Lagosu na regeneraciu pecene plus mala prisnu dietu este mesiac... ci mala ATB, si uz nepamatam... ale ak si dobre spominam, kvoli tym opuchom jej nasadili aj kortikoidy.
hospitalizovana bola cca. 5 dni.

@mamatroch uz mame potvrdenu dokonca oba varianty....uz sme 10 den doma....najprv 40 horucky ano opuchnuta bola cela tvar...predvcerom este vyter z hrdla vyledky a streptokok tak jej nasadili penicilin....no dnes uz zhorsenie a h0rucka 39..dala som nurofen a odvtedy spinka bez teploty....no som vystrasena :(

domka222
Včera o 02:55

Však ale pri mononukleóze by sa nemal podávať penicilín. Syn mal tiež hrdlo v hroznom stave,tak mu dali aj atb,ale nie penicilínové. A to ešte môže prísť výsyp po celom tele,ktorý vypadá dosť hrozne. Mal ho aj syn. Keď sa to zlialo, mal doslova mapy.

autor
Včera o 04:45
@domka222

Však ale pri mononukleóze by sa nemal podávať penicilín. Syn mal tiež hrdlo v hroznom stave,tak mu dali aj atb,ale nie penicilínové. A to ešte môže prísť výsyp po celom tele,ktorý vypadá dosť hrozne. Mal ho aj syn. Keď sa to zlialo, mal doslova mapy.

@domka222 asi si to mylite....citala som ze sa moze...a aj doktorke verim no....

anonym_2737ed
Dnes o 04:35
@anonym_autor

@anonym_2737ed presne tento isty priebeh mame !!!! Na infekcnom ste skoncili myslite ako lezat ? Dcera nema isoprinosine...ma len penicilin antibiotika na toho streptokoka

@anonym_autor na ambulacia infekčnej chodili sme má kontrolu a potom ako už mala negatívne tak raz do mesiaca poslednú sme mali v apríli akeby dačo máme ich kontrovať lebo ďalšiu kontrolu mám až v decembri.. unas prvé že streptoka nelieči antibiotiká dali isoprinosine akeby nezabral až potom by volili čo najviac šetrné antibiotík kvôli pečeň

anonym_2737ed
Dnes o 04:39
@anonym_autor

@anonym_autor nemocnica nám hrozila iba ja nepôjde dole teplota ( lebo sme mali zo začiatku veľký problém znížiť teplotu )prípade opuchy uzliny ktoré by prekážali prehĺta