icon

Monural pre 2,5 ročné dieťa

gabinecka_
24. okt 2014

Zdravím všetkých, máme taký problém so staršou dcérkou, že sa nám z času na čas sťažuje na to, že ju to bolí pri cikaní, asi 2x sa stalo, že sa ani vycikať nechcela. Samozrejme sme zašli k obvodnej, priniesli sme moč na vyšetrenie, no nikdy neboli výsledky tak zlé, aby dostala malá nejaké lieky. Vždy sme to zvládli so sirupom Urinal. Do pár hodín bol vždy pokoj. Včera sa zasa malá sťažovala, tak sme opäť zašli k obvodnej a tá nás poslala na vyšetrenie. Malej vyšetrili moč a tiež jej urobili sono. Vraj je v poriadku. Prešlo jej to samo. Dostala ale ATB na preliečenie močových ciest. Problém je v tom, že po prečítaní príbalového letáku som prišla na to, že tieto lieky - Monural sú vhodné až pre deti od 12 rokov a dospelých. Malá má 2 roky a 8 mesiacov. Bojím sa jej to dať.
Okrem toho dostala lieky na mrle, aj keď ich nemá. Vraj preventívne.
Nie som lekárka, ale nechápem tento liečebný postup..
Dali by ste predpísané lieky vašim deťom?

katarinamarkova
24. okt 2014

@gabinecka_ davkovanie ma pisane rovnake ako pre 12r. dieta ci znizene? ak znizene, tak by som precitala este kolko vedlajsich ucinkov to ma 🙂 a podla toho sa rozhodla ci dr. poprosim o zmenu, alebo normalne bude uzivat.
mrle ako vies ze nema? parazity su potvorky co nemusi byt vidiet len pri kakani....mozu sa uhniezdit a sarapatit kdekolvek v tele.

gabinecka_
autor
24. okt 2014

@katarinamarkova dala jej znížené dávkovanie. Ale aj tak, však to je akoby som jej dala len menej niečoho čo nie je pre ňu vhodné.. Ja si myslim, že ak raz výrobca napísal, že to nie je vhodné pre deti do 12 rokov, tak to asi nebude. NU to má celkom dosť. Bojím sa jej to dať.
Mrle- no v prvom rade jej mala dať vyšetriť stolicu. Ako ju môže liečiť na niečo čo nevie či má.
Okrem toho nemá žiaden z príznakov. Stolicu jej vyšetrovali v lete na gastre - bola ok. Ja viem že od leta je ďaleko.. Ale ako hovorím, príznaky nemá. Mamina kamoška jej vyšetrí na druhý týždeň stolicu, tak budeme vedieť.
Momentálne žiadne problémy nemá, takže je dobré že ma nič netlačí. Však s ňou hodím ešte reč na druhý týždeň.