Morbus Perthes - Perthesova choroba a detičky s touto diagnózou
Hladam mamicky, ktorych deticky maju momentalne tuto diagnozu. Na vzajomne vymienanie si rad, pomahanie, podporovanie, liecebne postupy a pod.
Ak sa tu najdu mamicky a radi sa pridaju, budem rada.
@rita21 ako dlho ste mali barle po operácii ? Nás dr. Popluhar ubezpečoval že operáciou sa skráti doba liečby o polovicu..tak som myslela že po operácii bude s barlami maximálne pol roka. Boli ste aj v kúpeľoch ? Myslím ešte pred operáciou, alebo keď vam to zistili poslali vás hneď na operáciu ?
Áno boli sme v Kupeloch v Kovacovej 3krat ano doba liecby sa skrati. Liecba trva 3 az 5 rokov to vam pan Dr. Popluhar povedal urcite ako aj nam po operacii sme mali barle este 9 mesiacov. No je to choroba na dlhe trate. Ale treba pockat tento cas a bude dobre
@rita21 no práveže nam dr. nepovedal že liečba trvá 3-5 rokov..som prekvapená. Od nás jeden chlapec, dokonca bratrancov syn to mal a liečil sa dva roky. Nebol ani raz v kúpeľoch, ani raz ma rehabilitáciu ani operáciu. Každé dieťa je ine. My chodíme na rehabilitácie kde dostáva magnet, laser, cvičia a doma berie tu lampu. Človek je bezmocný ale toľkokrát si kladiem otázku prečo deti tak majú trpieť..toľko rokov im zobrať z detstva. Nechcem ani mysliet že by mal chodit toľko rokov s barlami a pozerať ako deti behajú..to zlomí psychiku každého
Ano na psychiku to je dosť ťažké, ale urcite to zvladnete. Vela ľudí sme spoznali v Kovacovej ale menej ako 2,5 roka s barlami nestravili my sme boli dokonca aj na voziku boli to tazke ale zvladli sme to dnes ma syn 9 rokov a necely rok je bez barli
Nie najskor sme to skusali konzervativne ti jest rehabiliyacie kupele cvicenie ale bepomohlo a potom operacia ano Čiž je tiez dobry podla toho kde to mate blizsie ale hlavne tam viac rizpravaju po madarsky takze mali by ste aspon trosku rizumiet inac nic moc potom
@rita21 to je taká nevyspytateľná choroba. Niekto sa lieči dva roky bez kúpeľov a operácie a niekto po liečbe aj tak skonci na operácii. My ideme 4.1 do Žiliny. Veľmi sa bojím. V oktobri povefal že zatiaľ to nie je na operáciu ale kto vie čo teraz..ja to horšie zvládam ako syn. Ten má 7 akurát do prvého ročníka nastúpil s barlami
@neviemkto99 ďakujem veľmi pekne. Mňa tá skupinka veľmi pomohla. Dakujem
Ahojte,
Najde sa tuna este niekto kto odpovie? Ako ste boli spokojni s Kovacovou? Dik za odpoved.

@rita21 tri roky ? Panebože