Morbus Perthes
Nájdu sa tu mamičky,ktorých deti majú Perthes?Ak ano,dostali ste sa z toho,za ako dlho,s operáciami,alebo bez?A aké veľké deti to boli?
Prosím ťa kde to nájdem,alebo pod akým názvom.My máme už 2 operácie,ale už iba vymeniť klb.Kde sa liečite,v Žiline,alebo?
ahoj, ja mam Perthes od 4 rokov cize trapim sa s tym uz cely zivot (teraz mam 31). Operoval ma 2krat v Kosiciach doktor Ondik, urcite odporucam, je to skvely odbornik. Po operacii som bola dlho v nemocnici a potom pol roka v kupeloch Ciz, kde som vlastne chodila potom kazdy rok minimalne na 6 tyzdnov. Jednoznacne odporucam Ciz vsetkym co maju problemy s bedrovym klbom.
No Mna akurat prekvapuje,ze s tym este v 31 stale zapasite. Tiez som mal pred 30 rokmi perthes, nikto ma neoperoval, bol som rok v tatrach v kupeloch co sa specializovali na liecbu perthesu a potom cez leto som chodil do kupelov v Cilistove. Tam som bol tak 4-5x ale to som tam chodil skor uz namiesto tabora. A musim povedat, ze s Perthesom sa uz vobec netrapim poslednych 25 rokov urcite...
@laxius Ja už mám teraz aj artrózu, takže do budúcna už asi len výmena kĺbu pomôže :( Ani nehovorím o tom, že po operácii mám skrátenú jednu nohu, čiže celý život krívam a tým pádom aj chrbtica je na tom zle. O bolesti kĺbu ani nehovorím. A v dnešnej dobe je umenie nájsť aj dobrého ortopéda, čo by vám ozaj pomohol. Pekný deň prajem, som rada, že aspoň vy ste sa z toho dostali
Hmm, asi musim suhlasit. Sice zdravoveda napreduje, ale najst dobreho lekara je asi naozaj umenie... mne pribudla skolioza a ta sa ma drzi. inac krivat som tiez krival. Ale ked mi merali nohy,tak kratsia nebola ani jedna, boli rovnako dlhe. Tak mi vraveli,ze to mam len v hlave a ze mozog presviedca telo,ze ma krivat. Tak ma mamina zobrala vtom case za takym "sarlatanom". Ten si ma prezrel, zmeral nohy, ze naozaj rovnako dlhe a ze z fyziologickeho hladiska nemam preco krivat. Tak ma polozil na postel, ze mi hlava vysela dole z postele. Chytil ju, spravil par roznych pohybov, az som si myslel,ze mi zlomi vazy 🙂 a postavil som sa a odvtedy som nekrival... zial naozaj clovek casto dopadne len podla toho, na akych ludi ma stastie... urcite treba aspon nazor druheho lekara, ak si to clovek moze dovolit...

@katka2678 ahoj,my máme perthes od leta....a to už ideme operovat.....som z toho neštastná,syn má 8rokov. je tu aj viac diskusií,kde sa viac dočítaš....